Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βαρύ το κατηγορητήριο για τον πιστολέρο με το τζιπ

Βαρύ το κατηγορητήριο για τον πιστολέρο με το τζιπ

Εξακολουθεί να αρνείται ότι πυροβολούσε ανυποψίαστους περαστικούς

 

Ποινική δίωξη για πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας  και παραβάσεις του νόμου περί όπλων ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών κατά του 31χρονου οδηγού ταξί που είχε σπείρει τον  τρόμο στην Αθήνα πυροβολώντας αδιακρίτως μέσα από το τζιπ το οποίο οδηγούσε, ανυποψίαστους πεζούς. Αύριο το πρωί ο κατηγορούμενος για τις πρωτοφανείς επιθέσεις, αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον της 16ης Τακτικής Ανακρίτριας. Ο ίδιος ο 31χρονος εξακολουθεί να αρνείται όλες τις κατηγορίες, ενώ ο συνήγορός του, Νίκος Κανατάκης, ανέφερε πως ο εντολέας του δεν «αναγνωρίζει τον εαυτό του σε αυτές τις πράξεις που του αποδίδονται» και πρόκειται  να ζητήσει από την ανακρίτρια τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης ώστε να εξακριβωθεί η ψυχική κατάσταση του 31χρονου.

ΤΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΤΖΙΠ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, στο τζιπ βρέθηκαν δύο κάλυκες των 9 mm και ίχνη πυρίτιδας. Επίσης σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του οδηγού βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο, σε αποθηκευτικό χώρο, το όπλο των επιθέσεων και 12 φυσίγγια. Καθοριστική για τη σύλληψη του πιστολέρο ήταν πληροφορία που δέχθηκε η αστυνομία από πολίτη. Αμέσως μετά τέθηκε σε εφαρμογή ένα εκτεταμένο σχέδιο αναζήτησής του. Τελικά, ο οδηγός εντοπίστηκε στην Ομόνοια και προσήχθη το πρωί της Κυριακής.

ΤΑ ΠΕΝΤΕ «ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ» ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ

Ο δράστης «χτύπησε» συνολικά πέντε φορές σε διάστημα δύο ημερών:

α) Στις 20 Δεκεμβρίου και ώρα 22:30, στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Λ. Αθηνών ο δράστης πυροβόλησε 16χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αφγανιστάν και τον τραυμάτισε,

β) Στις 21 Δεκβεμβρίου και ώρα 18:35, στην οδό Ορφέως 152 στο Βοτανικό, ο δράστης πυροβόλησε 45χρονο αλλοδαπό υπήκοο Βουλγαρίας και τον τραυμάτισε,

γ) Στις 21 Δεκβεμβρίου και ώρα 19:34, στην οδό Θεσσαλονίκης 61 στο Μοσχάτο, ο δράστης πυροβόλησε 57χρονο ημεδαπό και τον τραυμάτισε σοβαρά,

δ) Στις 21 Δεκβεμβρίου και ώρα 19:40, στη συμβολή των οδών Πειραιώς 4 και Μετσόβου στο Μοσχάτο ο δράστης πυροβόλησε 42χρονη ημεδαπή χωρίς να την τραυματίσει,

ε) Στις 21 Δεκβεμβρίου και ώρα 21:35 συμβολή των οδών Χειμάρρας και Β. Ηπείρου στον Κολωνό, ο δράστης πυροβόλησε 47χρονη ημεδαπή και την τραυμάτισε σοβαρά.

Σημειώνεται επίσης, ότι το Σάββατο στις 19:30, εντός της οικίας Ελληνίδας υπηκόου στον Κορυδαλλό βρέθηκε μια βολίδα πυροβόλου όπλου, η οποία όπως διαπιστώθηκε, πυροδοτήθηκε από τον ίδιο δράστη με το ίδιο όπλο.

 

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ

Σύμφωνα με τη zougla.gr. καταλυτικό ρόλο στον εντοπισμό και τη σύλληψη του 31χρονου έπαιξε ένας γείτονάς του, ο οποίος έδωσε σημαντικές πληροφορίες στην αστυνομία. Όπως αποκάλυψε χαρακτηριστικά, τις ημέρες που σημειώθηκαν οι επιθέσεις, το τζιπ του 31χρονου έλειπε από το σπίτι του.

Οι αστυνομικοί είχαν τις πληροφορίες και περίμεναν το επόμενο λάθος του πιστολέρο. Το απόγευμα της Κυριακής, ο 31χρονος μετέβη στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, όπου είχε σταθμεύσει το τζιπ του. Εκεί όμως τον περίμεναν οι αστυνομικοί, οι οποίοι τον συνέλαβαν. Είχαν άλλωστε την πληροφορία, από τηλεφώνημα γυναίκας, ότι ένα "ύποπτο" τζιπ βρίσκεται στην περιοχή. Σύμφωνα επίσης με τη zougla.gr, οι γονείς του δράστη είναι καθηγητές του ΤΕΙ και ο πατέρας του έμαθε τα απίστευτα νέα από το τηλέφωνο καθώς βρίσκεται στο εξωτερικό.


 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις