Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Μεσσηνία- Νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης από το 112- ΒΙΝΤΕΟ

φωτο αρχείου

φωτο αρχείου

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής

Νεοτερη ενημέρωση: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 13.45 σε δασική έκταση στον Σχίνο Μεσσηνίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ενώ μετά από λίγο δόθηκε εντολή για εκκένωση του Μεσοχωρίου.

Συναγερμός σήμανε στην Μεσσηνία και συγκεκριμένα στην περιοχή Σχίνο καθώς ξέσπασε φωτιά στην περιοχή. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική κινητοποιήθιηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 65 πυροσβέστες, 15 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα και από αέρος δρουν 4 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι προκαλώντας ανησυχία σε κατοίκους και πυροσβεστική. 

Λίγο μετά τις 2:30 όσοι βρίσκονταν στην περιοχή έλαβαν εντολή εκκένωσης μέσω του αριθμού 112, όπου καλούνταν να φύγουν από το Μεσοχώρι και να κατευθυνθούν προς Πήδασο.

 

Όπως μετέδωσε στο OPEN ο Νίκος Γιαπρακάς, υπάρχει ανησυχία για τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, με τη βασική προτεραιότητα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις είναι να ανακοπεί το μέτωπο που κινείται προς το Μεσοχώρι.

Μιλώντας στο OPEN ο δήμαρχος Πύλου Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, έκανε λόγο για δύσκολη φωτιά. Ανέφερε πως απειλούνται δύο οικισμοί, οι Βάρακες και το Μεσοχώρι που είναι «μεγάλοι». «Είμαστε σε κρίσιμη φάση αυτή τη στιγμή», είπε και συνέχισε: «Από τον οικισμό είναι γύρω στα 800 μέτρα με 1 χλμ η φωτιά».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις