Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Κορωνοϊός Νάσος Νασόπουλος Πόλεμος στην Ουκρανία Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα Πανελλήνιες 2022 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Καραμανδάνειο. Το πρόβλημα και η δημαγωγία

Καραμανδάνειο. Το πρόβλημα και η δημαγωγία
Ανδρέας Μάζης

Του Ανδρέα Μάζη ,Γιατρού Χειρούργου ,μέλος της Λαϊκής συσπείρωσης στον Δήμο της Πάτρας και προ 40ετίας συνδικαλιστής

Η ιστορία της Παιδιατρικής στην Πάτρα ,εμπεριέχει το Νοσοκομείο Παίδων ,Καραμανδάνειο. Πρίν 40  χρόνια ,σαν νέος Γιατρός και συνδικαλιστής στον χώρο των Νοσοκομειακών Γιατρών ( τότε ΕΙΝΠΙΣ Πελοποννήσου, Ιονίων ,Στερεάς),έζησα την ηρωική προσπάθεια των Γιατρών , για βοήθεια και θεραπεία των παιδιών της πόλης, σε έναν δύσκολο χώρο ,με λίγες κτιριακές υποδομές. Ενθυμούμαι έναν, από τους σπουδαιότερους παιδίατρους που δούλεψαν στην πόλη , τον Θόδωρο Γιογκαράκη ,που μαζί μας αγωνίζονταν εκείνη την περίοδο ,για την μεταφορά του Νοσοκομείου στο Πρεβαντόριο ,για την καλύτερη ανάπτυξη του Νοσοκομείου.

Να τονισθεί εδώ ,ότι εκείνη την περίοδο και μέχρι το1985,δόθηκαν αρκετά χρήματα για την  Υγεία. Κτίσθηκαν αρκετά Νομαρχιακά Νοσοκομεία,5 Πανεπιστημιακά και πολλά Κέντρα υγείας σε όλη τη χώρα ,σε εφαρμογή του νόμου 1397 (ΕΣΥ).

Μετά όμως ,και μέχρι σήμερα ήρθε , και δεν φεύγει η πολιτική του, ..ο  σώζων εαυτόν σωθήτω. Οικοδομείται, ιδιαίτερα τα τελευταία 10 χρόνια με εντατικούς ρυθμούς, το ανταποδοτικό μοντέλο της υγείας. Πληρώνεις για να έχεις. Ιδιωτικές ασφάλειες ,υποβάθμιση Δημόσιων υποδομών,  δραματική μείωση διορισμών μόνιμων Υγειονομικών( αναφέρω για παράδειγμα , ότι όταν πήρα σύνταξη τον Δεκέμβρη του 2013 ,στην χειρουργική κλινική του Άγιου Ανδρέα, υπηρετούσαν 9 μόνιμοι Γιατροί,και τώρα  3 και ένα αποσπασμένος από το ΙΚΑ).Η μόδα και η οικονομία των κρατούντων (τωρινών και παλαιότερων),επινόησε  το επικουριλίκι ( δουλειά για 1-2 χρόνια και μετά βλέπουμε).Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , έπραξε ακριβώς το ίδιο, διορίζοντας στην θητεία της,ελάχιστους μόνιμους υγειονομικούς ,πολιτική που εφαρμόζει και η τωρινή κυβέρνηση.Και να τονιστεί ότι κάθε  χρόνο, ιδιαίτερα μετά το 2010, μειώνονται οι υγειονομικές δαπάνες στην χώρα μας, και ανθεί ο ιδιωτικός τομέας στην Υγεία.

Διαφωνώ μέ τη θέση του συνάδελφου Νταβλούρου, και θεωρώ σωστό να παλέψουμε σήμερα , μαζί με το λειψό και γενναίο προσωπικό του Καραμανδάνειου , για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου.Για διορισμό ΜΟΝΙΜΩΝ υγειονομικών που χρειάζονται για την λειτουργία του .Και είναι σημαντική η στήριξη των φορέων της πόλης, του Δήμου ,των συνδικάτων,  των φορέων της υγείας ( ΕΙΝΑ και Σύλλογος),στον αγώνα του προσωπικού του Καραμανδάνειου.Σήμερα , περισσότερο από ποτέ ,ιδιαίτερα με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο λαός (ανεργία,ανέχεια, 10ωρη δουλειά για 399 ευρώ,πληθωρισμός και ακρίβεια),το κλείσιμο του Καραμανδάνειου του έλλειπε.

Η προοπτική για νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο απώτερο μέλλον μπορεί να είναι στόχος μας.Αλλά σήμερα πρέπει να παλέψουμε για να ζήσει το Καραμανδάνειο.

Αναφορικά με τον συνάδελφο Νταβλούρο, θεωρώ άδικη την επιθετική κριτική που υπέστη , ιδιαίτερα από φορείς που μίλησαν για επέλαση της ακροδεξιάς ,θεωρώντας πως πρέπει να ξεχάσουμε την δήθεν αριστερή πολιτική της παράταξής τους. Πού έκλεισε Νοσοκομεία σε όλη την χώρα (και στην Πάτρα), που αρνήθηκε πρόσληψη μόνιμων υγειονομικών , που δεν κατάργησε την συμμετοχή του 25% ,στο φάρμακο ,και ταλαιπωρείται οικονομικά  ο λαός για να το παίρνει , και λόγω του πετσοκόματος των συντάξεων από τον Κατρούγκαλο!!

Κάνει βαριά και σημαντική δουλειά ο συνάδελφος Νταβλούρος  ,για τον άρρωστο ,ασκώντας  μια δύσκολη και απαιτητική ειδικότητα ,και είναι ακροδεξιός ,όσο ειλικρινείς και αριστεροί ,είναι ένιοι των κατηγόρων του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις