Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Καραμανλής για τρένο: Προσπαθούμε να υπογειοποιήσουμε το κομμάτι που ζητάει ο δήμος

Καραμανλής για τρένο: Προσπαθούμε να υπο...

Αναμένεται δημοπράτηση της σιδηροδρομικής γραμμής Πύργος Πάτρα

Στα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αναφέρθηκε ο Υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Καραμανλής ο οποίος βρίσκεται στην Πάτρα λέγοντας. Για την έλευση του τρένου στην Πάτρα και το ζήτημα της υπογειοποίησης ανέφερε πως θα προσπαθήσουν να υπογειοποιήσουν το κομμάτι που ζητά ο Δήμος.

 «Εχουμε μια γραμμή που διασχίζει την πόλη. Συζητάμε για χρόνια πως θα συνδεθεί το λιμάνι με το τρένο. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας και έχει εμπορικό ενδιαφέρον. Στόχος μας είναι να γίνει στο μεγαλύτερο βαθμό του υπογειοποιημένο. Αυτή τη στιγμή έχουμε μεγάλο μέρος υπογειοποιημένο και ακούμε με προσοχή το Δήμο Πατρέων. Θα προσπαθήσουμε να υπογειοποιήσουμε το κομμάτι που ζητάει ο Δήμος. Αλλά το μεγαλύτερο μέρος είναι σίγουρα υπογειοποιημένο.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στην Πατρών Πύργου λέγοντας πως  «ο δρόμος έχει ταλαιπωρήσει την περιοχή για πάνω από 15 χρόνια. Εμείς είπαμε την αλήθεια, το έργο με κατάτμηση δεν μπορούσε να γίνει και είχαμε αμφιβολίες αν μπορούσε να γίνει αυτός ο σχεδιασμός. Περάσαμε από δύσκολες διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη. Πήγαμε το έργο στον παραχωρησιούχο για να είμαστε σίγουροι πως θα γίνει εντός 36 μηνών. Πλέον τα εργοτάξια είναι έτοιμα και έχει ξεκινήσει η εργολαβία. Ο δρόμος είναι σημαντικό κομμάτι για να βελτιώσουμε την ασφάλεια. Σε 36 μήνες θα είναι έτοιμος ο δρόμος. Είναι εύκολο έργο, πεδινό και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Τμηματικά μπορεί να παραδίδεται πιο νωρίς ο δρόμος».

Για τη σιδηροδρομική γραμμή  Πάτρα-Πύργος, ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι δημοπρατείται σε ένα μήνα από σήμερα η μετρική γραμμή του Πάτρα-Πύργος και υπάρχει ελπίδα συμβασιοποίησης εντός του 2022. «Θέτουμε χρονοδιαγράμματα και από αυτά κρινόμαστε» είπε ο κ. Καραμανλής. Επεσήμανε  πως θα γίνει πρώτα η ανάταξη της υπάρχουσας γραμμής και μετά θα γίνει το έργο για την ηλεκτροκίνηση προϋπολογισμού 79 εκατ. ευρώ.

 

Θα έχουμε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για αυτά τα έργα. Είναι έργα στην καρδιά της Πράσινης Ευρώπης. Κάνουμε τα αυτονόητα, συνδέουμε τα λιμάνια με το σιδηρόδρομο και το κάνουμε σε Πάτρα, Πειραιά, Αλεξανδρούπολη. Θέλουμε η Ελλάδα να γίνει κόμβος μεταφορών».

Ο κ. Καραμανλής βρίσκεται στην Πάτρα στο πλαίσιο του συνεδρίου  Regional Growth Conference. 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις