Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Από του χάρου τα δόντια γλίτωσε Πατρινός αστυνομικός

Από του χάρου τα δόντια  γλίτωσε Πατρινό...

Ο Αλβανός έμπορος ναρκωτικών τον πυροβόλησε στο κεφάλι χωρίς να απασφαλίσει

Από θαύμα γλίτωσε αστυνομικός του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας, στην προσπάθειά του να συλλάβει εμπόρους ναρκωτικών χθες το βράδυ στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Όπως έγραψε χθες το thebest.gr  δύο έμποροι ναρκωτικών ηλικίας 23 ετών και 32, εμφανίστηκαν σε προγραμματισμένο ραντεβού με αστυνομικό, που υποδύθηκε τον αγοραστή, με σκοπό την ανταλλαγή ποσότητας κοκαΐνης και ηρωίνης, αντί χρηματικού ποσού 10.000 ευρώ. Την στιγμή της σύλληψης ο ένας από τους δύο δράστες τράβηξε ένα πυροβόλο όπλο, και το έβαλε στο κεφάλι του αστυνομικού.
Για καλή τύχη του τύχη όμως,   ο δράστης μέσα στον πανικό του και στη προσπάθειά του να ξεφύγει, ξέχασε να  απασφαλίσει το όπλο, με αποτέλεσμα να ακουστεί απλώς ένας υπόκωφος θόρυβος.
Στην κατοχή των δύο αλλοδαπών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- Πέντε αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες κάνναβης συνολικού μεικτού βάρους πέντε κιλών και 500 γραμμαρίων.
- Μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία περιέχουσα 100 γραμμάρια ηρωίνης
- Ένα πυροβόλο όπλο (πιστόλι)
- Δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποίησαν ως μέσα επικοινωνίας και
- Ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς τους.

Ο αστυνομικός που κινδύνεψε για να μην φτάσει η παρτίδα ναρκωτικών στην Πάτρα, είναι ο  Θανάσης  Παπανικολάου,  έμπειρος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, που έχει κατά καιρούς βρεθεί αντιμέτωπος με ανάλογες περιπτώσεις, αλλά ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε υποστεί τόσο μεγάλο σοκ.

«Ξέρουμε πως ερχόμαστε αντιμέτωποι με αδίστακτους κακοποιούς και η επικινδυνότητα είναι δεδομένη. Είμαστε όμως μια ομάδα που λειτουργούμε ο ένας για τον άλλο, με αποφασιστικότητα. Και είμαστε πάντα προετοιμασμένοι για το χειρότερο…» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου  ο κ. Παπανικολάου, ενώ ο Διοικητής της Ασφάλειας Πατρών, Αθανάσιος Νταβλούρος,  σημείωσε ότι οι αστυνομικοί θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο διαρκώς, αλλά  επεσήμανε πως ο πόλεμος με τα κυκλώματα του θανάτου θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση.

 

.

 

 

 

 

 



Το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης προέβησαν και σε ακόμα δύο συλλήψεις εμπόρων ναρκωτικών, ηλικίας 25 και 45 ετών, μετά από προγραμματισμένο ραντεβού που είχε δοθεί στα Κάτω Πατήσια.
Ο υποδυόμενος αγοραστής-αστυνομικός προχώρησε στην σύλληψή τους, και στην κατοχή τους βρέθηκαν:

- Μία νάυλον συσκευασία που περιείχε κοκαΐνη μεικτού βάρους 500 γραμμαρίων και
- Δυο κινητά τηλέφωνα τα οποία χρησιμοποιούσαν ως μέσα επικοινωνίας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Διοικητής της Ασφάλειας Πατρών, Αθ. Νταβλούρος,  σημείωσε ότι οι αστυνομικοί θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο διαρκώς, αλλά  επεσήμανε πως ο πόλεμος με τα κυκλώματα του θανάτου θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση.

 

«Ξέρουμε πως ερχόμαστε αντιμέτωποι με αδίστακτους κακοποιούς και η επικινδυνότητα είναι δεδομένη. Είμαστε όμως μια ομάδα που λειτουργούμε ο ένας για τον άλλο, με αποφασιστικότητα. Και είμαστε πάντα προετοιμασμένοι για το χειρότερο…» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις