Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βραχνέικα: «Στοπ» στα αντλιοστάσια «τέρατα» της ΔΕΥΑΠ και γκρέμισμα- Η απάντηση Παπανικήτα

Βραχνέικα: «Στοπ» στα αντλιοστάσια «τέρα...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr ο δικηγόρος Κώστας Κρεμμύδας ο οποίος εκπροσωπεί τους καταστηματάρχες της περιοχής

Τη νομιμότητα των αντλιοστασίων της ΔΕΥΑΠ  στα Βραχνέικα θα πρέπει να εξετάσουν  αρμόδιες υπηρεσίες μετά από κινητοποίηση που ξεκίνησαν καταστηματάρχες της περιοχής, τον Μάρτιο του 2021 και η οποία όπως φαίνεται οδηγεί σε περιπέτειες το Δήμο της Πάτρας, με τη ΔΕΥΑΠ να καλείται από το Υπουργείο Οικονομικών αφενός να πληρώσει πρόστιµα, αφετέρου να γκρεμίσει τα αυθαίρετα και να οικοδομήσει στη θέση τους νόμιμα κτίρια εντός μάλιστα του 2023 προκειμένου να μην χαθεί η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ! 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσίευσε ο "Νεολόγος" ζητείται από την Κτηματική Υπηρεσία να κάνει ανάκληση της απόφασης  παραχώρησης χρήσης τμημάτων αιγιαλού και παραλίας για τα αντλιοστάσια.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο δικηγόρος Κώστας Κρεμμύδας ο οποίος εκπροσωπεί τους κατοίκους «έχει εκδοθεί μια απόφαση. Οι αρμόδιες υπηρεσίες πετούσαν η μία το μπαλάκι στην άλλη για το ποια πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα και για τον αν υπάρχει νομιμότητα στο έργο. Αυτή τη στιγμή λοιπόν έχει εκδοθεί ένα έγγραφο το οποίο λέει ότι πλέον θα γίνει ανάκληση των αδειών και ότι θα εκδοθούν όλα τα απαραίτητα πρόστιμα. Εκτιμώ ότι η ΔΕΥΑΠ θα προσπαθήσει να κάνει τα πάντα ώστε εκ των υστέρων να προσπαθήσει να δημιουργήσει μία φερόμενη νομιμότητα για το συγκεκριμένο έργο, ίσως και με την ελπίδα για ανοχή η συναίνεση, παράνομη, από όσους πρέπει να ασχοληθούν με αυτό».

Όπως εξηγεί, «έχουμε απευθυνθεί σε όλες τις υπηρεσίες, υπήρξε τεράστιος κόπος από την πλευρά των εντολέων μου για να φτάσουμε μέχρι εδώ και αυτό που έχουμε δει είναι ότι κανένας δεν ήθελε να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα. Φτάσαμε στο σημείο να μην ασχολείται ούτε η Κτηματική Υπηρεσία και να στέλνει έγγραφα δεξιά και αριστερά για της γνωστοποιήσουν αν είναι αρμόδια η όχι. Η Κτηματική υπηρεσία έχει μηνύσει εκατοντάδες συμπολίτες μας για μία ομπρέλα ή ένα τραπεζοκάθισμα στην παραλία, κι ενώ έχουν γίνει εκτρώματα στη θάλασσα για τα οποία δεν έχει τηρηθεί καμία άδεια, ψάχνει να βρει αν είναι αρμόδια για προχωρήσει σε ενέργειες. Τώρα λοιπόν ως αρμόδια θα πρέπει να ασχοληθεί με όλα αυτά που είχαν καταγγελθεί προτού καν ολοκληρωθεί μερικώς- κατά τις επιταγές της ΔΕΥΑΠ- το έργο.

Δεν τηρήθηκε καμία μελέτη, πρέπει να γίνει λοιπόν μία που θα τηρηθεί και που θα είναι και σωστή. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αποδοθούν και ευθύνες. Η αρχική κινητοποίηση έγινε από τους καταστηματάρχες ενώ μετά πολλοί κάτοικοι της περιοχής θέλησαν να ασχοληθούν με το θέμα και να ελεγχθεί η νομιμότητα. Δεν θα σταματήσουν μέχρι να αποδοθούν οι ευθύνες. Θα έπρεπε να υπάρχει ένα έργο που θα διασφαλίζει και την προστασία του περιβάλλοντος. Οι εντολείς μου ξεκίνησαν κινητοποίηση με βάση την απλή λογική που έλεγε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να είναι νόμιμο. Όταν ξεκίνησαν να απευθύνονται σε ειδικούς πάνω σε τέτοια έργα, κατέληξαν να έχουν ένα φάκελο με στοιχεία που το αποδεικνύουν. Θα συνεχίσουμε και αν οι αρμόδιες υπηρεσίες κάνουν αυτό που πρέπει θα ολοκληρωθούν οι νόμιμες ενέργειες που δεν έχουν γίνει εδώ και καιρό.

Αυτή τη στιγμή γίνεται ένα έργο για το οποίο δεν έχει τηρηθεί η άδειά του και η μελέτη του και θα πρέπει να γίνει έλεγχος για το αν θα ολοκληρωθεί. Φυσικά θα πρέπει να κατεδαφιστούν τα αντλιοστάσια και να γίνει η μελέτη όπως είχε εγκριθεί από την αρχή» λέει ο κ. Κρεμμύδας.

Να θυμίσουμε ότι όταν οι καταστηματάρχες είχαν στείλει εξώδικο κατά της ΔΕΥΑΠ και ένας από τους βασικούς λόγους για αυτή τους την κίνηση έχει να κάνει με την καταστροφή, όπως υποστηρίζουν, του αιγιαλού, με την παρουσία των αντλιοστασίων της ΔΕΥΑΠ που θα συγκεντρώνουν λύματα και που θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στα μαγαζιά τους. Ζητούσαν έτσι την κατεδάφιση των δύο κτισμάτων που έχουν ήδη ανεγερθεί και την δημιουργία μιας άλλης μελέτης που να προβλέπει την υπογειοποίηση των αντλιοστασίων αυτών. Όπως είχαν αφήσει να εννοηθεί ξεγελάστηκαν γιατί πίστευαν ότι αυτά τα αντλιοστάσια θα είναι υπόγεια και για αυτό δεν είχαν φέρει αντιρρήσεις αρχικά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας ανέφερε:

«Μέχρι τώρα δεν έχουμε λάβει κανένα έγγραφο που να δεσμεύει τη ΔΕΥΑΠ. Ξέρουμε ότι έχουμε κάνει όλες τις νόμιμες διαδικασίες για τη συνέχιση των εργασιών. Έχουμε πράξει τα νόμιμα. Δεν ξέρω πώς σκέφτονται κάποιοι που πιστεύουν ότι μπορούν να σταματήσουν ένα έργο που έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση χιλιάδων νοικοκυριών. Αν δεν θέλουν να γίνονται μεγάλα έργα στην Πάτρα από αυτή τη δημοτική αρχή, ν μας το πουν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις