Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Πασχαλινό τραπέζι: Πόσες θερμίδες έχει το αρνί, το κατσίκι και το κοκορέτσι

Πασχαλινό τραπέζι: Πόσες θερμίδες έχει τ...

Οι θερμίδες του πασχαλινού τραπεζιού

Τόσες θερμίδες έχει κάθε γεύμα που θα καταναλώσεις στο Πασχαλινό σου τραπέζι. 

Την Κυριακή του Πάσχα το πασχαλινό τραπέζι είναι πιο γεμάτο από κάθε άλλη μέρα του χρόνου. Το φαγητό βρίσκεται σε αφθονία και το εορταστικό πνεύμα των ημερών σε οδηγεί σε υπερκατανάλωση θερμιδών.

Δεδομένου, ότι αρκετός κόσμος έχει νηστέψει τις προηγούμενες μέρες, τότε την Κυριακή του Πάσχα η υπερκατανάλωση τροφών είναι βέβαιη. Αν θέλετε να είσε πιο προσεκτικοί και να μην ξεφύγετε εντελώς, τότε καλό είναι να γνωρίζετε πόσες θερμίδες έχει κάθε φαγητό στο πασχαλινό σας τραπέζι.

Οι θερμίδες κάθε γεύματος στο Πασχαλινό τραπέζι
Μαγειρίτσα: Το βράδυ της Αναστάσεως οι περισσότεροι καταναλώνουν τη παραδοσιακή μαγειρίτσα η οποία περιέχει εντόσθια. Οι θερμίδες μιας μερίδας μαγειρίτσας αγγίζουν τις 500, ενώ αν συνοδεύεται από ψωμί και αλκοόλ τότε αυτές εκτοξεύονται.
Κοκορέτσι: Το παραδοσιακό κοκορέτσι που καταναλώνεται συνήθως ως «ορεκτικό» για το αρνί είναι μια μικρή θερμική «βόμβα», αφού η κάθε μερίδα περιέχει 300 θερμίδες.
Αρνί στην σούβλα: Το παραδοσιακό αυτό έδεσμα περιέχει πολλά λιπαρά. Υπολογίζεται ότι μια κανονική μερίδα περιέχει 15 γραμμάρια λίπους και 300 θερμίδες. Αν φάτε και την πέτσα, τότε αυτές αυξάνονται κατακόρυφα.
Κατσίκι: Αν αποφασίσετε να σουβλίσετε κατσίκι, αντί για αρνί, να ξέρετε ότι μια μερίδα περιέχει μικρότερες ποσότητες λίπους και, επομένως, λιγότερες θερμίδες από το αρνί. Μην φανταστείτε όμως ότι είναι και… γαλοπούλα.
Αυγά: Καλύτερα να φάτε μόνο ένα κάθε ημέρα, αφού ένα αυγό έχει 80 θερμίδες περίπου.
Επιδόρπια: Μην ξεχνάτε ότι τα πασχαλινά κουλουράκια, τα τσουρέκια και όλα τα υπόλοιπα είναι αρκετά… ύπουλα. Μια φέτα τσουρέκι έχει 90 θερμίδες, ενώ το σοκολατένιο αυγό ξεπερνά τις 200.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being