Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Την μνήμη του Νεομάρτυρος Δημητρίου θα τιμήσει την Πέμπτη ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος

Την μνήμη του Νεομάρτυρος Δημητρίου θα τ...

Θα τελέσει το πρωί την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων ενώ θα κηρύξει & τον Θείο λόγο στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Επισκοπείου Πατρών

Στις 14 Απριλίου του 1803 μαρτύρησε στην Τρίπολη ο Νεομάρτυς Δημήτριος. Τον αποκεφάλισαν οι Τούρκοι. Ήταν ένας γενναίος και με βαθιά πίστη νεαρός αθλητής του Χριστού. Είχε γεννηθεί το έτος 1779 στη συνοικία Κάτω Ρούγα του τότε χωριού Λιγούδιστα, το οποίο είναι η σημερινή κωμόπολη της Χώρας Τριφυλίας του νομού Μεσσηνίας. Σύμφωνα με τον βιογράφο του, Όσιο Νικηφόρο τον Χίο (1750-1821), ο Δημήτριος ήταν ο δευτερότοκος υιός του ευσεβούς Ηλία Καψαρίδη. Η ενάρετη μητέρα του απεβίωσε όμως, όταν ο Δημήτριος ήταν ακόμη βρέφος και έτσι δεν είχε τη χαρά να τη γνωρίσει και να δεχθεί τη μητρική αγάπη και φροντίδα.

Ο Άγιος Δημήτριος ο Πελοποννήσιος όπως είθισται να λέγεται, αυτός ο ένδοξος νεομάρτυς του Χριστού είναι Προστάτης της ιστορικής πόλης της Τρίπολης. Με την αφορμή του εορτασμού της μνήμης του Νεομάρτυρος Δημητρίου, ο εκ Αρκαδίας καταγόμενος σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος πρόκειται όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, να τιμήσει την μνήμη του λαμπρού αυτού Νεομάρτυρος, τελώντας τήν Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων ενώ θα κηρύξει & τον Θείο λόγο στον Ιερό Ναό του Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Θεολόγου Ἐπισκοπείου Πατρῶν, πίσω από το ναό του Πολιούχου Αποστόλου Ανδρέου, στην οδό Ευμήλου, την Πέμπτη 14.4.2022, ἀπό ὣρα 7 ἓως 9 τό πρωί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις