Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ποιο προϊόν έχει αρχίσει να… εξαφανίζεται από τα ράφια των ελληνικών σουπερμάρκετ

Ποιο προϊόν έχει αρχίσει να… εξαφανίζετα...

Εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έβαλε «φωτιά» και στην τιμή του ηλιέλαιου! Οι επιχειρηματίες της εστίασης σκέφτονται ακόμα και να βγάλουν από τον κατάλογο τις τηγανητές πατάτες, ενώ μεγάλα σουπερμάρκετ βάζουν ακόμα και πλαφόν στις ποσότητες, για να συγκρατήσουν τα αποθέματα τους.

Οι επιχειρηματίες της εστίασης και οι αρτοποιοί τρέχουν να προλάβουν τα ηλιέλαια πριν εξαφανιστούν. Ο πόλεμος στην Ουκρανία απειλεί το 53% των παγκόσμιων εξαγωγών ηλιελαίου!

Όπως φαίνεται στο ρεπορτάζ του Star, τα ράφια έχουν αρχίσει να αδειάζουν. Και αυτό παρά το πλαφόν των τεσσάρων τεμαχίων σε όλα τα σπορέλαια.

Η τιμή του ηλιέλαιου έχει φτάσει αυτή του ελαιόλαδου, δηλαδή στα 30-35 ευρώ/10 λίτρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση και της τιμής του ελαιόλαδου, κατά 1.000 ευρώ ανά τόνο.

Πιο «αλμυρές» οι τηγανητές πατάτες
Ιδιοκτήτης ψητοπωλείου δηλώνει χαρακτηριστικά στο Star: «Ή πρέπει να αυξήσουμε την τιμή της πατάτας από 2,50 ευρώ και να την πάμε στα 5 ευρώ ή πρέπει να καταργηθεί. Όποιος θέλει στο σουβλάκι πατάτα θα χρεώνουμε 50 – 70 λεπτά».

Οι αυξήσεις σε λάδια και άλευρα έχουν κάνει και αρκετούς αρτοποιούς να σκέφτονται την αναστολή εργασίας.

Την ίδια στιγμή η τιμή του ρεύματος έχει γίνει πονοκέφαλος σε όλους.

Εστιατόρια, φούρνοι, εμπορικά καταστήματα, ψιλικά, κομμωτήρια, γραφεία θα πάρουν ειδική επιδότηση ρεύματος για τον Απρίλιο. Από τα 65 ευρώ, που ήταν το Μάρτιο, θα φτάσει στα 230 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ συν τοις άλλοις, θα καλυφθεί το 80% των αυξήσεων αναδρομικά από την αρχή του χρόνου.

Το μέτρο υπολογίζεται ότι θα ωφελήσει 1.160.000 μικρές επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις