Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αρχίζει σήμερα η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη - Απών ο ηθοποιός, παρούσες οι καταγγέλουσες

Αρχίζει σήμερα η δίκη του Πέτρου Φιλιππί...

Ο ηθοποιός αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και δεν θα παραστεί στο δικαστήριο

Μετά από οκτώ μήνες παραμονής του Πέτρου Φιλιππίδη στις φυλακές Τρίπολης αρχίζει σήμερα Παρασκευή στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η δίκη του για τις βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζει και αφορούν αδικήματα συνδεόμενα με την άσκηση σεξουαλικής βίας, σε βάρος τριών συναδέλφων του, ηθοποιών.

Οι καταγγελίες των συναδέλφων του Πέτρου Φιλιππίδη έγιναν στο πλαίσιο των ερευνών για το ελληνικό #metoo και έφτασαν στις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες και τις ερεύνησαν, μέσω του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Η δίκη έχει αριθμό πινακίου 1 και αναμένεται να αρχίσει στις 9.00 το πρωί.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον δικηγόρο του ηθοποιού, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος εδώ και μία εβδομάδα έχει μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να παρίσταται στην ακροαματική διαδικασία, δεν θα εμφανιστεί σήμερα στο δικαστήριο για λόγους υγείας και θα ζητηθεί ολιγοήμερη διακοπή. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Δημητρακόπουλος ο Πέτρος Φιλιππίδης αντιμετωπίζει παθολογικό πρόβλημα. Μάλιστα, ο συνήγορος υπεράσπισης του γνωστού κωμικού ηθοποιού τις προηγούμενες ημέρες ανέφερε πως ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει χάσει περίπου 25 κιλά στις φυλακές και είναι αγνώριστος.

«Πήρα τους δικηγόρους των γυναικών που καταγγέλλουν τον κύριο Φιλιππίδη και τους είπα ότι δεν είναι σε θέση σωματικά να παραστεί στο δικαστήριο. Από τη στιγμή που ο «πρωταγωνιστής» μίας δίκης δεν είναι σε θέση να είναι εκεί, δε θα ξεκινήσει η δίκη. Θα ζητήσω διακοπή της δίκης. Και μετά, αν δε μπορεί να έρθει, θα τον παρακαλέσω να έρθει έστω και με καροτσάκι. Διότι δίκη χωρίς να είναι παρών ο Φιλιππίδης, θα είναι παρωδία» ανέφερε ο κύριος Δημητρακόπουλος μιλώντας στον Αντέννα.

Σήμερα, η διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αναμένεται να αρχίσει με την κλήρωση των ενόρκων, των λαϊκών δικαστών δηλαδή που θα συμπληρώσουν τη σύνθεση του δικαστηρίου και στη συνέχεια θα εξεταστεί το αίτημα της υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη για διακοπή της δίκης.

Συνολικά στη λίστα των μαρτύρων της υπόθεσης που έχουν κληθεί από τις δικαστικές αρχές, περιλαμβάνονται 15 πρόσωπα μεταξύ αυτών οι τρεις καταγγέλλουσες καθώς και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας καθώς και η σύζυγος του ηθοποιού, Ελπίδα Νίνου.

Από την πλευρά ωστόσο των γυναικών που έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη έχει προταθεί να εξεταστούν και τρεις γνωστές ηθοποιοί, η Κάτια Δανδουλάκη, η Λένα Δροσάκη και η Εβελίνα Παπούλια.

Μάλιστα, η Λένα Δροσάκη μαζί με την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και την Πηνελόπη Αναστοσοπούλου ήταν οι πρώτες τρεις που είχαν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών για αδικήματα τα οποία αφορούν την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας τα οποία ωστόσο έχουν υποπέσει σε παραγραφή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις