Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Κορωνοϊός: Ο εμβολιασμός παιδιών με Pfizer μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο μόλυνσης από την Όμικρον

Κορωνοϊός: Ο εμβολιασμός παιδιών με Pfiz...

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε χθες, Παρασκευή, από τα αμερικανικά Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων των ΗΠΑ

Δύο δόσεις του εμβολίου των Pfizer-BioNTech κατά της Covid-19 μείωσαν σημαντικά τον κίνδυνο μόλυνσης παιδιών ηλικίας 5-15 ετών από την παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε χθες Παρασκευή από τα αμερικανικά Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (CDC).

Παιδιά και έφηβοι, ηλικίας από 5 έως 15 ετών, υποβλήθηκαν σε τεστ ανίχνευσης του ιού SARS-CoV-2 σε εβδομαδιαία βάση, ανεξαρτήτως εμφάνισης συμπτωμάτων, στο διάστημα από τον Ιούλιο του 2021 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022, σύμφωνα με τα CDC.

Σχεδόν στα μισά περιστατικά μολύνσεων ανεμβολίαστων παιδιών από την παραλλαγή Όμικρον δεν εμφανίστηκαν συμπτώματα, επισημαίνεται στη μελέτη.

Δύο δόσεις του εμβολίου των Pfizer-BioNTech κατά της Covid-19 μείωσαν τον κίνδυνο μόλυνσης από την παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού κατά 31% σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών και κατά 59% σε εφήβους ηλικίας 12-15 ετών, υπογραμμίζει η μελέτη των CDC.

Το εμβόλιο mRNA των Pfizer-BionTech κατά της Covid-19 έλαβε στις 12 Μαΐου 2021 την έγκριση της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τις Πρακτικές Ανοσοποίησης των CDC για τη χορήγηση σε εφήβους ηλικίας 12-15 ετών, ενώ στις 2 Νοεμβρίου 2021 εγκρίθηκε η χορήγησή του σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being