Μία συνταγή απλή
Να λοιπόν η ευκαιρία να δοκιμάσουμε το Glühwein, mulled wine ή απλώς το ζεστό κρασί με μπαχαρικά.
Σε πολλές χώρες και κυρίως στις βόρειες το λατρεύουν και στις γιορτές έχει την τιμητική του.
Η ιδέα έρχεται από τον Μεσαίωνα. Οι ρίζες του θεωρείται ότι βρίσκονται στις υψηλές γερμανικές τάξεις και ειδικότερα, στην οικογένεια του πρώτου παραγωγού της ποικιλίας σταφυλιών Riesling, Count John IV, περίπου το 1420.
Υλικά
80 γρ. ζάχαρη
500 γρ. χυμό μήλου
500 γρ. νερό
750 γρ. κόκκινο κρασί
1 πορτοκάλι, σε φέτες
1 λεμόνι, σε φέτες
6 γαρίφαλα
3 λοβούς κάρδαμου, μισοσπασμένους
2 ξυλάκια κανέλας
1 μοσχοκάρυδο, χαραγμένο 2-3 φορές
Εκτέλεση
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη.
Βράζετε το μείγμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Κόβετε το πορτοκάλι στη μέση, το στύβετε και ρίχνετε το χυμό μέσα στο μείγμα.
Σφηνώνετε τα γαρύφαλλα στο εξωτερικό του πορτοκαλιού και το ρίχνετε και αυτό μέσα.
Όταν βράσει, ρίχνετε μέσα το κονιάκ και περιμένετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτετε το κρασί και 1 στικ κανέλας, τον αστεροειδή γλυκάνισο και το μέλι.
Συνεχίζετε να ζεσταίνετε για 30 ακόμα λεπτά και έτοιμο.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










