Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πέτρος Φιλιππίδης: Στο σκαμνί στις 18 Μαρτίου για έναν βιασμό και 2 απόπειρες

Πέτρος Φιλιππίδης: Στο σκαμνί στις 18 Μα...

Ο Πέτρος Φιλιππίδης παραπέμφθηκε στο εδώλιο με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας θα καθίσει, στις 18 Μαρτίου, ο προφυλακισμένος από τον περασμένο Ιούλιο ηθοποιός και σκηνοθέτης Πέτρος Φιλιππίδης, προκειμένου να δικαστεί για βιασμό κατ’ εξακολούθηση το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού, τα έτη 2010 και 2014.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης παραπέμφθηκε στο εδώλιο με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας. Στο βούλευμα αναφέρεται ότι οι μαρτυρίες των τριών γυναικών ηθοποιών που κατήγγειλαν τον συνάδελφό τους, βασίζονται σε πραγματικά περιστατικά.

Σύμφωνα με τους δικαστές, καμία από τις καταγγέλλουσες δεν είχε σκοπό να συκοφαντήσει τον κατηγορούμενο, όπως ο ίδιος είχε ισχυριστεί ενώπιον της ανακρίτριας το περασμένο καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια της απολογίας του.

Η πρώτη από τις καταγγέλλουσες κατέθεσε στον εισαγγελέα ότι το 2008 πήγε να συναντήσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη στο θέατρο προκειμένου να την δει για ένα ρόλο. 

Στη συνέχεια όπως κατέθεσε η γυναίκα, εκείνος την κάλεσε στο καμαρίνι του και μετά από την συζήτηση που είχαν την υποχρέωσε -σύμφωνα με την καταγγελία- στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων.

Τον Φεβρουάριο του 2010 φέρεται να τελέσθηκε η δεύτερη από τις καταγγελλόμενες απόπειρες βιασμού από τον ηθοποιό. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της γυναίκας, δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Πέτρο Φιλιππίδη όπου της ζητούσε να βρεθούν στο θέατρο πριν από την απογευματινή παράσταση προκειμένου να της δώσει ένα διορθωμένο σενάριο του ρόλου της. Ο ηθοποιός φέρεται να την οδήγησε στο καμαρίνι του και εκεί να αποπειράθηκε να την βιάσει.

Η τρίτη πράξη για την οποία κατηγορείται τελέστηκε τον Αύγουστο του 2014 όταν η Τρίτη καταγγέλλουσα είχε συναντηθεί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για να βρει δουλειά, αλλά η συνέχεια του ραντεβού ήταν απροσδόκητη και ανατριχιαστική. Η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητό του για την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το ραντεβού τους, αλλά εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό, όπου σύμφωνα με όσα περιέγραψε επιχείρησε να την βιάσει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις