Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα – Κορονοϊός: Τα τελευταία λόγια του ιερέα που πέθανε – «Αυτά που μου είπε θα τα θυμάμαι πάντα»

Πάτρα – Κορονοϊός: Τα τελευταία λόγια το...

Η μαρτυρία στον νεωκόρο

Ο ιερέας έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό στην Πάτρα, με την τραγική είδηση να προκαλεί συγκίνηση. Πώς τον σκιαγραφεί ένας άνθρωπος που τον έβλεπε καθημερινά τους τελευταίους μήνες, μέχρι να ξεκινήσει η άνιση μάχη του…

 
Μαύρο πέπλο έχει σκεπάσει την τοπική κοινωνία της Πάτρας, μετά το άκουσμα της είδησης ότι ο πατέρας Βασίλειος, ο εφημέριος στον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιώτισσης έχασε την μάχη με τον κορονοϊό. Ο κύριος Χρήστος, νεωκόρος στην συγκεκριμένη εκκλησία μιλάει στο newsit.gr και αποκαλύπτει ότι ο 73χρονος έκανε αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα.

«Δεν είχε περάσει και λίγα! Ο πατέρας Βασίλειος έκανε αιμοκάθαρση κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Στην εκκλησία είμαι εδώ και 5 μήνες αλλά τα λόγια του θα με συντροφεύουν έως το τέλος μου. Μου έλεγε: «Να είσαι κέρβερος, να μην τα παρατάς, να είσαι υπάκουος και ταπεινός».

Η λέξη που τον αντιπροσώπευε ήταν η θάλασσα: Και ήρεμος και ταραχώδης με κύμα. Και όταν πήγαινε για αιμοκάθαρση ήταν ακριβώς αυτό.»

O κος Χρήστος περιγράφει στο newsit.gr ότι στα μέσα του μήνα σοβάρεψε η κατάσταση της υγείας του ιερέα. «Από τις 14 του Νοέμβρη δεν τον ξαναείδα, μόνο μία φορά επικοινωνήσαμε μέσω τηλεφώνου. Στις 21 του μηνός ζήτησε αγιασμό και δεν μπορούσε καν να σηκωθεί. Με ευχαρίστησε τρεις φορές. Είχε δύναμη μέσα του» καταλήγει συγκινημένος ο νεωκόρος του Ιερού Παναγίας Αλεξιώτισσης, τον οποίο ο πατέρας Βασίλειος υπηρετούσε με αγάπη τόσα χρόνια.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΤΣΟΥΤΣΑ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις