Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Γιατί εκκενώνεται το Φράγμα Πείρου Παραπείρου

Αχαΐα: Γιατί εκκενώνεται το Φράγμα Πείρο...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Ελεγχόμενη εκκένωση από τις 11 ως τις 31 Οκτωβρίου

Ελεγχόμενη εκκένωση του φράγματος Αστερίου αναμένεται να γίνει από τις 11 ως τις 31 Οκτωβρίου, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα μέσω ανακοίνωσης του Δήμου Πατρέων. Η ανακοίνωση προκάλεσε ερωτηματικά αρχικά σχετικά με τον λόγο που χρειάζεται να γίνει η διαδικασία, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που θα γίνει ελεγχόμενη εκκένωση.

«Πρόκειται για μια ελεγχόμενη διαδικασία η οποία έχει αποφασιστεί μετά από συνεδρίαση της Επιτροπής Κατάκλισης για την αντιπλημμυρική προστασία»  εξηγεί στο thebest.gr η Προϊσταμένη της ΕΥΔΕ Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Ακριβή Χάραρη.

Όπως πληροφορείται το thebest.gr αυτή τη στιγμή η στάθμη του ταμιευτήρα του φράγματος είναι υψηλή, αλλά στο προβλεπόμενο επίπεδο. Ωστόσο λόγω της προειδοποίησης για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και για προληπτικούς λόγους, η Επιτροπή Κατάκλισης αποφάσισε την ελεγχόμενη εκκένωση. Έχουν ενημερωθεί για τη διαδικασία οι τρεις Δήμοι, Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου καθώς και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η πρώτη πλήρωση του φράγματος ολοκληρώθηκε τον Μάιο ωστόσο το νερό που έχει απορροφηθεί δεν είναι πάρα πολύ, δεδομένου ότι ο ταμιευτήρας έχει μελετηθεί για το σύνολο του έργου και για να καλύψει και τις υπόλοιπες περιοχές που είναι στην επόμενη φάση και στην εργολαβία που αναμένεται να ξεκινήσει. Οπότε μπορεί να έχει κατασκευαστεί ένα μέρος του δικτύου, αλλά η πλήρωση έγινε για το σύνολο του έργου.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

Από τις 11 Οκτωβρίου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου θα γίνουν ενέργειες εκκένωσης του Φράγματος Αστερίου, γνωστοποιεί ο Δήμος Πατρέων με ανακοίνωσή του. "Για το λόγο αυτό, οι κάτοικοι παρόχθιων περιοχών του ποταμού Πείρου Παραπείρου και αυτοί που εργάζονται ή δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της κοίτης του, θα πρέπει να αποφεύγουν να κινούνται, να παραμένουν και να εκτελούν οποιαδήποτε δραστηριότητα στις όχθες του ποταμού, λόγω αυξημένου κινδύνου πνιγμού, εξαιτίας παροχέτευσης μεγάλων ποσοτήτων νερού εντός της κοίτης του ποταμού".

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Παρέμβαση για τη διατήρηση της στάθμης στον ταμιευτήρα Φράγματος Αστερίου
Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, γίνεται γνωστό ότι η Ε.Υ.Δ.Ε. Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων από την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 ζήτησε να ξεκινήσουν εκκενώσεις για τη διατήρησης της στάθμης στον ταμιευτήρα Φράγματος Αστερίου. Στο τέλος Οκτωβρίου θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση και θα αποφασισθεί η διαχείριση για το επόμενο διάστημα.
Έως τότε, οι πολίτες παρακαλούνται για την αποφυγή δραστηριοτήτων στην κοίτη του ποταμού Πείρου - Παραπείρου για το χρονικό διάστημα που αναμένεται αυξημένη απορροή υδάτων εξαιτίας της εκκένωσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις