Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επίθεση με βιτριόλι:«Έβγαζε μπουρμπουλήθρες- Έλιωνε μπροστά μου»

Επίθεση με βιτριόλι:«Έβγαζε μπουρμπουλήθ...

Τι κατέθεσαν οι αυτόπτες μάρτυρες

Με ταχύτητα προχώρησε η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν πάνω από δέκα μάρτυρες με σημαντικότερο όλων τον 40χρονο ο οποίος τόνισε πως δεν είχε δει ποτέ την Ιωάννα και πως διατηρούσε εφήμερη ερωτική σχέση με τη δράστρια.

Οι υπόλοιποι μάρτυρες ήταν συνάδελφοι της Ιωάννας, μία μάρτυρας που βρισκόταν σε φυτώριο της περιοχής, μια συνάδελφος της 36χρονης κατηγορούμενης και ένας γείτονας του θύματος, με τον τελευταίο να αναγνωρίζει την 36χρονη κατηγορούμενη ως το πρόσωπο που παρακολουθούσε τη γειτονιά τους.

«Καθυστέρησε στη δουλειά»

διαίτερα σημαντική ήταν στο δικαστήριο η κατάθεση συναδέλφου της 36χρονης η οποία αναφέρθηκε στη στάση, τη συμπεριφορά και την ψυχολογία της κατηγορούμενης πριν και μετά την επίθεση στην Ιωάννα.

Μάλιστα την παραμονή της επίθεσης όταν και η 36χρονη φέρεται να ήταν έτοιμη να προχωρήσει στην αποτρόπαια πράξη της αλλά για άγνωστο λόγο τη ματαίωσε η συνάδελφος της επισήμανε ότι έφτασε στο σημείο καθυστερημένη.

«Στις 19 Μαΐου 2020 καθυστέρησε να έρθει στην εργασία, κανονικά δουλεύαμε 9-5, δεν θυμάμαι τι ώρα ήρθε αλλά καθυστέρησε» ανέφερε η μάρτυρας λέγοντας ότι ήταν βιαστική και ίσως αγχωμένη.

Ωστόσο όπως πρόσθεσε άρχισε αμέσως τη δουλειά επισημαίνοντας « δε ξέρω εάν ήταν αγχωμένη ή ήθελε να αρχίσει να εργάζεται. Ήταν πάντα τυπική. Δεν παρατήρησαν εάν εργαζόταν με ίδιο τρόπο όπως προηγούμενες ημέρες. Δεν παρατήρησα κάτι που να μου κάνει εντύπωση. Συνήθως δεν έκανε διάλειμμα».

«Είχε πει ότι έχει επαγγελματικό ραντεβού»
Για την ημέρα της επίθεσης η μάρτυρας κατέθεσε πως η 36χρονη δεν προσήλθε στην εργασία της καθώς είχε ζητήσει άδεια για προσωπικούς λόγους. «Είχε πει ότι έχει επαγγελματικό ραντεβού για δουλειά, για μια συνέντευξη» ανέφερε η μάρτυρας. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συμπεριφορά της 36χρονης μια ημέρα μετά την επίθεση.

«Στις 21/5, όταν επέστρεψε στη δουλειά, δεν παρατήρησα κάτι που να μου κάνει εντύπωση. Στα διαλείμματα εγώ κατέβαινα κάτω στην είσοδο επειδή καπνίζω και όταν επέστρεφα, ξεκινούσα κατευθείαν δουλειά.

Πρ: Ήταν ευδιάθετη στις 19 και στις 21;

Μάρτυρας: στις 19 ήταν λίγο βιαστική να ξεκινήσει δουλειά επειδή είχε καθυστερήσει, στις 21 δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς, αλλά τις επόμενες μέρες φαινόταν σαν κάτι να την απασχολούσε και να ήταν στενοχωρημένη.Για τα προσωπικά της ήξερα ότι δεν είχε σταθερή μόνιμη σχέση αλλά είχε σχέση με κάποιον Νώντα, δεν θυμάμαι επίθετο.

Εισαγγελέας: Έτυχε ως είδηση να σχολιάσετε την επίθεση με το βιτριόλι;

Μάρτυρας: Φυσικά και το σχολιάσαμε, ήμασταν τέσσερις κοπέλες, λέγαμε ότι ήταν φοβερό αυτό που έγινε, όπως άγγιξε εμένα καταλάβαινα ότι άγγιζε και εκείνη, δεν θυμάμαι να είπε κάτι συγκεκριμένο αλλά όλες νιώθαμε το ίδιο.

«Την…αναγνωρίζω»
Κατά τη σημερινή διαδικασία κατέθεσε και ένας γείτονας της Ιωάννας, ο οποίος είχε εντοπίσει μία γυναίκα να κινείται ύποπτα στην περιοχή.

Ο μάρτυρας αναγνώρισε στο πρόσωπο της κατηγορούμενης αυτή τη γυναίκα «από το βλέμμα και από ένα βίντεο που είδα όταν ήρθε στο δικαστήριο το περπάτημα είναι το ίδιο, το αγέρωχο το στητό».

Όπως ανέφερε στην κατάθεση του αυτό το γεγονός έλαβε χώρα στις 22 Ιανουαρίου2020.

« Ο γιος μου, είδε το βράδυ ένα άτομο κρυμμένο σε μια πρασιά στην πολυκατοικία μας και δίπλα στην πολυκατοικία της Ιωάννας. Το παιδί μου το είπε έντρομο. Βγήκα στο μπαλκόνι. Είδα ένα άτομο στη πρασιά με σκούφο. Ρώτησα: “θέλετε κάτι;”και έφυγε τρέχοντας. Κατάλαβα από το διασκελισμό ότι ήταν γυναίκα και μάλιστα νέα γυναίκα. Πήρα ένα φίλο μου ταξίαρχο να ελέγξει την περιοχή γιατί είχαν συμβεί κλοπές. Ενημέρωσα τους συγκατοίκους στη πολυκατοικία.

Μετά από κάποιες ημέρες ενημερώθηκα ότι το ίδιο πρόσωπο ήταν κάτω από την πολυκατοικία μας και πήγαινε μέχρι την πολυκατοικία της Ιωάννας. Μετά από δυο ημέρες ξανά είδα το ίδιο πράγμα. Την ρώτησα και της είπα ότι είναι δημόσιος χώρος και μου απάντησε: “Δεν θα σου δώσω αναφορά”. Το ίδιο βράδυ ήταν πάλι κάτω. Κατεβήκαμε ξανά κάτω και άρχισε να φεύγει» ανέφερε ο μάρτυρας συμπληρώνοντας ότι «την παρακολουθούσαν όλοι οι γείτονες γιατί είχαν καταλάβει ότι κάτι συμβαίνει. Εκείνη ερχόταν απόγευμα μετά τις 7».

«Έλιωνε μπροστά μου»
Με συγκλονιστικό τρόπο περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας στην κατάθεση του την εικόνα της Ιωάννας αμέσως μετά την επίθεση.

«Έχω μπαρμπέρικο στα είκοσι μέτρα. Στα δέκα δευτερόλεπτα που χαιρετηθήκαμε με την Ιωάννα άκουσα φωνή. Παω στην κοπέλα λες και ήρθε κύμα από καυστικό υγρό. Έβγαζε μπουρμπουλήθρες. Η κοπέλα έλιωνε μπροστά. Απλά της είπα να βγάλει τα ρούχα της. Έλιωνε μπροστά μου.

Δεν μπορούσε να την αγγίξει κανένας. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω. Έφευγαν κομμάτια δέρματος. Έλιωνε το ύφασμα. Δεν μπορούσα να βοηθήσω παραπάνω γιατί ήταν γυναίκα. Είχε αρχίσει να παραμορφώνεται και το πρόσωπο. Φανταστείτε ένα καυτό λάδι που ρίχνετε μέσα κρέας» είπε συγκλονίζοντας τη δικαστική αίθουσα ο μάρτυρας.

Από την πλευρά των δικηγόρων της Ιωάννας κατατέθηκε και επίσημα το αίτημα να κληθούν οι δύο μάρτυρες που δέχθηκαν κλήση αμέσως μετά την επίθεση από την κατηγορούμενη ενώ είχαν επικοινωνία μαζί της και πριν την επίθεση.

«Από τη στιγμή που φέρεται να του ζητά συνδρομή για άλλοθι θα πρέπει να διαταχθεί η κλήτευση του για την αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας» ανέφερε η πολιτική αγωγή ζητώντας να κληθεί ο 36χρονος άνδρας.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας της έδρας είπε ότι επιφυλάσσεται να προτείνει επί του αιτήματος καθώς – όπως εξήγησε- «το αν έχουμε και συμμέτοχο δεν είναι αντικείμενο της δίκης, αν προκύψει ότι υπάρχει συμμέτοχος με τη μορφή συνεργού, το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να διαβιβάσει τα πρακτικά. Αν έρθει ένα πρόσωπο και εξεταστεί ως μάρτυρας υπάρχει κίνδυνος ακυρότητας. Επιφυλάσσομαι». Η δίκη συνεχίζεται μεθαύριο Πέμπτη 7 Οκτωβρίου.

Πηγή:newsit

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις