Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Τι βιταμίνες χρειάζεσαι όταν αθλείσαι

Τι βιταμίνες χρειάζεσαι όταν αθλείσαι

Ενημερωθείτε αναλυτικά από το doctoranytime.gr

Εάν αθλείσαι συστηματικά ή αποφάσισες με την έναρξη της νέας σεζόν να βάλεις επιτέλους την σωματική άσκηση στην ζωή σου είναι σημαντικό να θωρακίσεις τον οργανισμό σου με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, τα οποία θα σε βοηθήσουν να ανταπεξέλθεις στο πρόγραμμα σου.

Σε περιπτώσεις που δεν είναι εφικτή η επαρκής πρόσληψή τους ενδέχεται να χρειαστεί κάποιο συμπλήρωμα διατροφής με την καθοδήγηση κάποιου ειδικού, ωστόσο το ιδανικό είναι η πρόσληψή τους να γίνεται μέσω της διατροφής, μέσω της οποίας ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα, ενδυναμώνονται οι μυϊκοί ιστοί και τα οστά και βελτιώνεται η αθλητική σου απόδοσή συνολικά.

Βιταμίνες συμπλέγματος Β

Το σύμπλεγμα αυτό αποτελείται από μια σειρά βιταμινών που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις βιταμίνες Β6 και Β12, την θειαμίνη, την ριβοφλαβίνη και το φυλλικό οξύ, τις οποίες χρησιμοποιεί ο οργανισμός για να παράγει ενέργεια και ερυθρά αιμοσφαίρια. Συνεπώς, η πρόσληψή τους συμβάλλει στην βελτίωση της απόδοσης και της ενδυνάμωσης των μυϊκών κυττάρων. Τροφές όπως ο τόνος, τα μαύρα φασόλια, οι φακές και τα φυστίκια είναι χρήσιμες πηγές τους.

Βιταμίνη C

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα άτομα που ασκούνται μπορεί να εμφανίσουν άσθμα, βήχα και δύσπνοια. Τα πορτοκάλια, το γκρέιπφρουτ, οι φράουλες, οι πιπεριές και το λάχανο περιέχουν την βιταμίνη C που χρειάζεται να εντάξεις στην καθημερινότητά σου για την μείωση των συγκεκριμένων περιπτώσεων.

Βιταμίνη D

Με την έκθεση στον ήλιο παράγεται η βιταμίνη D η οποία όχι μόνο λειτουργεί θετικά ως προς την διάθεση αλλά βοηθά και ως προς την μείωση του αισθήματος της κόπωσης που δημιουργείται μετά την άσκηση, μιας και η πρόσληψή της συμβάλλει στην παραγωγή ενέργειας μετά την συστολή των μυών. Πλούσια σε βιταμίνη D είναι το γάλα, ο σολομός, οι κρόκοι αυγών.

Βιταμίνη Ε

Ως αντιοξειδωτική πηγή η βιταμίνη Ε συμβάλλει στην εύρυθμη νευρολογική λειτουργία και την ανάπτυξη των μυών, μειώνοντας παράλληλα της πιθανότητες νευρολογικών βλαβών και την καταστροφή των κυττάρων. Βρίσκεται κυρίως σε έλαια, ξηρού καρπούς και σπόρους όπως τα αμύγδαλα, οι ηλιόσποροι και το φυστικοβούτυρο.

Επιπλέον με την έντονη σωματική άσκηση μην ξεχνάς ότι παράγεται ιδρώτας, αποβάλλοντας ορισμένα μέταλλα τα οποία είναι χρήσιμα για τον οργανισμό, γεγονός που καθιστά σημαντική την αναπλήρωσή τους.

Τώρα που έχεις λοιπόν τις συμβουλές που χρειάζεσαι προκειμένου να θωρακίσεις τον οργανισμό σου για την δραστηριότητα που θα επιλέξεις αυτή τη σεζόν, το μόνο που σου λείπει είναι η ιατρική βεβαίωση που χρειάζεται να προσκομίσεις αφού εξεταστείς από γιατρό. Βρες την εύκολα και γρήγορα εδώ και ξεκίνα άμεσα να αθλείσαι!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being