Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μίκης: Στο δρόμο για τα Χανιά, για την ιστορία, για την αιωνιότητα

Μίκης: Στο δρόμο για τα Χανιά, για την ι...

Στο λιμάνι του Πειραιά η σορός του- Θα αναχωρήσει από τον Πειραιά στις 21:00 το βράδυ και θα φτάσει στα Χανιά στις 7.30 π.μ.

"H ζωή τραβάει την ανηφόρα". Με αυτόν τον στίχο, με ευλάβεια, αρμονία και απέραντη ευγνωμοσύνη, το πλήθος που βρισκόταν στη Μητρόπολη Αθηνών είπε το ύστατο "χαίρε" στον Μίκη Θεοδωράκη, σε έναν μεγαλοπρεπή φόρο τιμής που αρμόζει στον ίδιο και στην παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του.

Την ώρα που το φέρετρο βρισκόταν έξω από τον ναό, σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας βρίσκονταν στα σκαλοπάτια, αποχαιρετώντας τον μεγάλο Έλληνα. Παρούσα και η οικογένειά του, πλην της κόρης του, Μαργαρίτας.

Στη Μητρόπολη βρέθηκε εν μέσω χειροκροτημάτων και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Λίγο αργότερα κατέφτασε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, καθώς και αρκετά ακόμη πολιτικά πρόσωπα, υπουργοί, βουλευτές και Δήμαρχοι. Στις 3μ.μ. κατέφτασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία, μαζί με τον Δημήτρη Κουτσούμπα εκφώνησαν τους επικήδειους για τον Μίκη Θεοδωράκη.

Πλέον, μετά και την τελετή, ο Μίκης ξεκινά το ταξίδι του για τον Γαλατά Χανίων, όπου αύριο θα γίνει η ταφή του, με βάση την επιθυμία του, κοντά στους γονείς του και τον αδελφό του. Στην κηδεία θα παραστεί και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η σορός του Μίκη κατευθύνεται προς το λιμάνι του Πειραιά, προς την πύλη Ε7, ενώ στη συνέχεια, θα οδηγηθεί στην Ε3 για να μπει στο πλοίο «Blue Galaxy» με προορισμό τα Χανιά. Το πλοίο θα αναχωρήσει από το λιμάνι στις 21:00 το βράδυ. Στο λιμάνι θα βρίσκονται περίπου 15 άτομα από τον Δήμο Πειραιά και η φιλαρμονική.

Ο συγκινητικός επικήδειος του Δ. Κουτσούμπα

Επιστρατεύοντας πολλά αποσπάσματα από ποίηση και λογοτεχνία, ο Δημήτρης Κουτσούμπας προκάλεσε συγκίνηση με τον επικήδειο λόγο για τον Μίκη Θεοδωράκη. Δείτε όσα είπε ο ΓΓ του ΚΚΕ:

Ο αποχαιρετισμός της Προέδρου της Δημοκρατίας στον Μίκη Θεοδωράκη

Ο Μίκης Θεοδωράκης δημιούργησε ένα ιδιαίτερο μουσικό σύμπαν, τόνισε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στον επικήδειο που εκφώνησε στη Μητρόπολη Αθηνών, προσθέτοντας πως έβαλε στο στόμα όλων μας τα λόγια των κορυφαίων Ελλήνων ποιητών. «Με σεβασμό και συγκίνηση αποχαιρετώ εκ μέρους όλων των Ελλήνων τον Μίκη Θεοδωράκη», κατέληξε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αλέξης Τσίπρας: Συνώνυμο της ιστορίας μας ο Μίκης Θεοδωράκης

Ο Μίκης είναι συνώνυμο της ιστορίας της χώρας και των αγώνων του λαού μας, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος από τη Μητρόπολη Αθηνών μετά το τελευταίο αντίο στον Μίκη Θεοδωράκη.

Φώφη Γεννηματά: Το έργο και η ζωή του Μίκη είναι παρακαταθήκη για τη Ρωμιοσύνη

«Το έργο και η ζωή του Μίκη είναι παρακαταθήκη για τη Ρωμιοσύνη, ενότητα και αγώνας, τον αποχαιρετούμε με σεβασμό», είπε η Φώφη Γεννηματά εξερχόμενη από τη Μητρόπολη Αθηνών μετά το τελευταίο αντίο στον Μίκη Θεοδωράκη.

Η άφιξη των πολιτικών αρχηγών

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις