Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Άγγελος Τσιγκρής φέρνει στη Βουλή το θέμα της διδασκαλίας των κοινωνικών επιστημών

Ο Άγγελος Τσιγκρής φέρνει στη Βουλή το θ...

Ρωτά την Υπουργό Παιδείας, σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό την πλήρη διδακτική απασχόληση των εκπαιδευτικών του κλάδου «ΠΕ-78» των κοινωνικών επιστημών

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, με την οποία ζητά την πλήρη διδακτική απασχόληση των εκπαιδευτικών του κλάδου «ΠΕ-78» των κοινωνικών επιστημών.

“Με τον ν. 4692/2020 με τίτλο: «Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις», αποφασίστηκαν αλλαγές στα διδασκόμενα μαθήματα του Γενικού Λυκείου, και ιδιαίτερα σε εκείνα του κλάδου των κοινωνικών επιστημών.

Ειδικότερα, το μάθημα «Κοινωνιολογία» -πλην της κατάργησης της από πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα- αφαιρέθηκε από το ωρολόγιο πρόγραμμα της Γ΄ Λυκείου.

Από την άλλη μεριά, έπαψε η διδασκαλία και των μαθημάτων -που άπτονται των κοινωνικών επιστημών- από τη B΄ Λυκείου και συγκεκριμένα τα μαθήματα γενικής παιδείας «Σύγχρονος Κόσμος, Πολίτης και Δημοκρατία» και «Βασικές Αρχές Κοινωνικών Επιστημών».

Επιπρόσθετα, μειώθηκε κατά μία ώρα η διδασκαλία του μαθήματος «Πολιτική Παιδεία» της Α΄ Λυκείου.

Κατόπιν τούτων, γίνεται σαφές ότι από την επόμενη εκπαιδευτική χρονιά, οι εκπαιδευτικοί του κλάδου «ΠΕ-78» των κοινωνικών επιστημών θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα συμπλήρωσης των απαιτούμενων διδακτικών ωρών απασχόλησης".

Πιο συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτά την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό: α) την πλήρη διδακτική απασχόληση των εκπαιδευτικών του κλάδου «ΠΕ-78» των κοινωνικών επιστημών και β) πότε αναμένονται οι ενέργειες αυτές.

*Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις