Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: To τερατούργημα της ΔΕΥΑΠ πάνω στο κύμα στα Βραχνέικα έγινε… σπιτάκι κανονικό

Πάτρα: To τερατούργημα της ΔΕΥΑΠ πάνω στ...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Ένα μικρό διαμέρισμα δίπλα στη θάλασσα

 Σπιτάκι κανονικό, με τους τοίχους του, τις πόρτες του και τα ρολά του έγινε το τερατούργημα της ΔΕΥΑΠ στην παραλιακή των Βραχνείκων στην Πάτρα ακριβώς πάνω στο κύμα. Το αντλιοστάσιο που όμοιό του δεν υπάρχει σε σύγχρονη ελληνική ή ευρωπαϊκή πόλη και το οποίο η Δημοτική Αρχή της Πάτρας αρνήθηκε να απομακρύνει παρά την κατακραυγή, ισχυριζόμενη ότι δεν μπορεί να παρακάμψει τη μελέτη του έργου αποχέτευσης στην περιοχή, έγινε ακόμη πιο ογκώδες και ακόμη πιο ... αδιανόητο, μετά το κτίσιμό του και με τούβλα.

Ένα μικρό διαμέρισμα δίπλα στη θάλασσα, εκεί που κολυμπούν οι Πατρινοί, σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα και όμορφα μέρη της καλοκαιρινής Πάτρας, το οποίο θα μπορούσε να συμπεριληφθεί και στους τουριστικούς της οδηγούς ως μνημείο κακογουστιάς και καταπάτησης αιγιαλού με το γράμμα του νόμου και την άδεια της Κτηματικής που είθισται να  επιδεικνύει μεγάλη αυστηρότητα σε άλλες περιπτώσεις όπου έχουμε να κάνουμε με επιχειρήσεις εξωραϊσμού και όχι κακοποίησης της παραλιακής ζώνης.

Χωρίς αρχιτεκτονική μελετη φυσικά, διότι ουδείς αρχιτέκτονας θα μπορούσε να δώσει ένα τέτοιο αριστούργημα στην Πάτρα για να συνοδεύει τα ερχόμενα χρόνια της.

Το θέμα είχε φέρει σ το φως η παράταξη του Γρηγόρη Αλεξόπουλου «Πρωτεύουσα ξανά!». Παρά τις γενικευμένες αντιδράσεις που ακολούθησαν δεν κατέστη δυνατόν να απαλλαγεί η πόλη από αυτή την αθλιότητα. Σήμερα πάνω στο… σπιτάκι του γιαλού. Η παράταξη «Ώρα Πατρών» του Γιώργου Ρώρου έχει κολλήσει ένα ευδιάκριτο  «Απαράδεκτον».

Κάτι μας λέει ότι στο άμεσο μέλλον το σπιτάκι θα μετατραπεί σε κανονικό πίνακα ανακοινώσεων διαμαρτυρίας. Και θα είναι πιο καλόγουστες από το κτίριο που βλέπετε.

Γιατί χειρότερα ΔΕΝ γίνεται. 

 

 

 

 

 

 

Το δεύτερο αντλιοστάσιο στην περιοχή των Ροϊτίκων

Το δεύτερο αντλιοστάσιο στην περιοχή των Ροϊτίκων

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις