Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ρεζερβέ από την Μεγάλη Εβδομάδα τα τραπέζια στα εστιατόρια!

Πάτρα: Ρεζερβέ από την Μεγάλη Εβδομάδα τ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Άγχος για την πρεμιέρα και την τήρηση των μέτρων

Με αδημονία ανέμεναν καταστηματάρχες και πελάτες την επαναλειτουργία της εστίασης μετά από 6 μήνες "λουκέτου". Καφέ κι εστιατόρια επαναλειτουργούν σήμερα σε εξωτερικούς χώρους και με την τήρηση συγκεκριμένων μέτρων. Μάλιστα πολλοί για σήμερα έχουν κάνει κρατήσεις σε εστιατόρια της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρει στο thebest.gr o Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας Σπύρος Στεργίου με το που ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία της εστίασης άρχισαν αμέσως οι κρατήσεις και μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη 28 Απριλίου ήταν σχεδόν όλα κλεισμένα. "Σε μας, στο δικό μας κατάστημα όλα σχεδόν τα τραπέζια είναι κλεισμένα από την περασμένη Πέμπτη και ένα μικρό ποσοστό έχουμε αφήσει διαθέσιμο".

Την ίδια ώρα από νωρίς το πρωί οι πρώτοι στην Πάτρα πήγαν σε καφετέριες στη Μαρίνα και αλλού για ν΄απολαύσουν τον καφέ ή το αγαπημένο τους ρόφημα.

Σύμφωνα με τον κ. Στεργίου οι καταστηματάρχες έχουν πολύ άγχος για τη σημερινή πρεμιέρα και για την τήρηση των μέτρων.  Υπογραμμίζει την ανάγκη να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα προβλεπόμενα από επιχειρηματίες και πελάτες δεδομένου ότι σε αυτή τη φάση υπάρχουν αρκετά κρούσματα.

Παράλληλα καταθέτει τον προβληματισμό του για το κλείσιμο της εστίασης στις 11 το βράδυ. Εκτιμά ότι η εστίαση θα έπρεπε να λειτουργεί ως τις 2 τη νύχτα,ώστε όπως υποστηρίζει και να μην 'καταστρέφεται' η βραδινή βάρδια αλλά και να υπάρχει εκτόνωση του κόσμου και να αποφεύγονται οι συγκεντρώσεις και τα «κορωνοπάρτι» σε άλλα σημεία.

Ιδιαίτερες αντιδράσεις έχει προκαλέσει και η απαγόρευση της μουσικής στα καταστήματα. "Δεν γλιτώνουμε κάτι αν δεν υπάρχει μουσική. Θα ήταν καλύτερα να επιτρέπεται στο προβλεπόμενο όριο και να υπάρχει μια πιο ευχάριστη και πιο συντεταγμένη κατάσταση".

Ως προς τα μέτρα και τη χρήση μάσκας από τους πελάτες ο κ. Στεργίου εξηγεί ότι δεν γίνεται χρήση της για το διάστημα που κάθονται στα τραπέζια αλλά χρειάζεται για την προσέλευση.

Επιπρόσθετα,  δεν ανοίγουν τα καταστήματα που δεν έχουν εξωτερικούς χώρους ενώ για τις περιπτώσεις καταστημάτων με πολύ μικρούς εξωτερικούς χώρους  που δεν είναι συμφέρουσα η επαναλειτουργία τους, ο Σύλλογος όπως αναφέρει, ζητά τη συνέχιση των μέτρων οικονομικής ενίσχυσης.

 

πρωινός καφές στη Μαρίνα

πρωινός καφές στη Μαρίνα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις