Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης

Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης

Το απόγευμα του Σαββάτου

Συνελήφθη, με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή, μετά από καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων ο ηθοποιός και σκηνοθέτης και μέχρι πρόσφατα καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης. Μια σύλληψη αναμενόμενη καθώς μέρα με τη μέρα οι καταγγελίες εις βάρος του αυξάνονταν, όπως κι η σοβαρότητα των καταγγελιών, καθώς και οι φωνές από τον καλλιτεχνικό χώρο που ζητούσαν διαλεύκανση και παράλληλα παραίτηση της Υπουργού Πολιτρισμού Λίνας Μενδώνη. 

Οι εισαγγελείς πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος και Νίκος Στεφανάτος του άσκησαν δίωξη για το κακούργημα του βιασμού. Η δικογραφία διαβιβάστηκε αμέσως στην ανακρίτρια, η οποία συμφώνησε για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης.

«Η ασφάλεια μαζί με την Εισαγγελία έχουν άριστη συνεργασία και δεν υπήρχε καμία αναζήτηση. Μόλις εξεδόθη το ένταλμα σύλληψης ενημερωθήκαμε και προσήλθαμε αυτοβούλως» είπε το βράδυ του Σαββάτου ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη στους δημοσιογράφους.

«Θα προσαχθεί ενώπιον της κυρίας ανακρίτριας, θα λάβουμε τη δικογραφία και θα μελετήσουμε τα αντίγραφα. Εξ όσων γνωρίζω είναι για βιασμό (η κατηγορία)… Αρνείται όλες αυτές τις κατηγορίες. Περισσότερα θα πούμε τις επόμενες ημέρες. Ο κύριος Λιγνάδης είναι ένας άνθρωπος έντιμος, ειλικρινής… Ήρθε εδώ, αμέσως προσήλθε… Εδώ η συμπεριφορά ήταν άριστη. Όλα αυτά που ακούγονται τα αρνείται» είπε μεταξύ άλλων, ο Νίκος Γεωργουλέας μιλώντας στους δημοσιογράφους.

  • Η ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης 

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τη σύλληψη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη. 

«H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της. Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται. Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης».

ΝΩΡΙΤΕΡΑ 

  • Αργά το μεσημέρι κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι ο κ. Λιγνάδης παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ. 

Το protothema.gr επικοινώνησε μαζί του και ο κ. Λιγνάδης είπε ότι μετέβη αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ και δήλωσε στους αστυνομικούς τη διεύθυνσή του ποοσθέτοντας ότι είναι στη διάθεση της αστυνομίας. Στη συνέχεια αποχώρησε.

Όπως δήλωσε: «Δεν είμαι στο σπίτι μου. Δεν είμαι στη ΓΑΔΑ. Είμαι σε ένα φιλικό σπίτι. Ξέρω τι υπάρχει από το πρωί. Η παραφιλολογία φτιάχνει ένα κλίμα πιεστικό πολλές φορές και δεν μπορώ να το συντηρήσω Μέχρι πρότινος έλεγαν ότι υπάρχουν εντάλματα και δεν υπάρχει
τίποτα». Σε ερώτηση που βρίσκεται απαντά «Είμαι σε ένα φιλικό σπίτι. Και δεν ξέρω αν θα επιστρέψω στο σπίτι μου».
 
Την ίδια ώρα, κατάθεση - φωτιά σε βάρος του σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη βρίσκεται στα χέρια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας. Ατομο ηλικίας σήμερα 25 ετών, βρέθηκε αργά χθες το βράδυ στις εισαγγελικές αρχές υποστηρίζοντας ότι έχουν τελεστεί τα αδικήματα της αποπλάνησης και του βιασμού και σε βάρος του, το 2010.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας που βρέθηκε χθες στην εισαγγελία επιβεβαίωσε όσα υποστήριξε και ο 25χρονος άνδρας που υπέβαλε χθες το πρωί μηνυτήρια αναφορά. Πρόκειται για πρόσωπο που ο 25χρονος επικαλείται στην μηνυση του, περιλαμβάνοντας τον ως ένα από τα παιδιά που είδε σε ηλικία 14 ετών.

Ο μάρτυρας φέρεται, μάλιστα, να υποστήριξε ότι βρέθηκε στο σπίτι του σκηνοθέτη όταν, μαζί με τον μηνυτή κι άλλους συνομηλίκους του, ο σκηνοθέτης τους πρόσφερε αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες κι έπειτα τους πρότεινε να προχωρήσουν όλοι μαζί σε ερωτικές πράξεις.

Ζητήσαμε αρμοδίως ενημέρωση από τις αρχές και λάβαμε την ενημέρωση από την Αστυνομία ότι μέχρι στιγμής ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν αναζητείται”, δήλωσε ο δικηγόρος του, Νίκος Γεωργουλέας, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει εάν ο σκηνοθέτης προσήλθε ή όχι στη ΓΑΔΑ.

Χθες, ο κ. Λιγνάδης απαντώντας σε όσα είπε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, αναφερόμενη στο πρόσωπο του, είπε με δήλωσή του στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου: «Πριν από λίγο πληροφορήθηκα μια δήλωση που έκανε η κυρία Μενδώνη και πρώην προϊσταμένη μου για το άτομό μου. Δύο πράγματα θα ήθελα να επισημάνω. Πρώτα από όλα οφείλω να πω ότι θεωρώ την κυρία Μενδώνη μία επαρκέστατη – στη δουλειά της – υπουργό, με την οποία είχαμε μία πάρα πολύ καλή συνεργασία. Αυτό είναι η προσωπική μου άποψη» ανέφερε ο κ. Λιγνάδης.

Και συμπλήρωσε: «Από εκεί και πέρα για το δεύτερο που θα ήθελα να σας πω, είναι το εάν είμαι επικίνδυνος άνθρωπος, είτε στη ζωή μου, είτε πολλώ δε μάλλον στη δουλειά μου, νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να περιμένουμε να το αποφασίσει η ιστορία και άλλοι θεσμοί. Να μην προεξοφλούμε και να μην προδικάζουμε. Και σίγουρα όχι στο λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί εδώ και ημέρες».

 

Τι είπε η Λίνα Μενδώνη 
Η υπουργός Πολιτισμού στην μακροσκελή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε είπε επί λέξει: «Δεν βλέπω η Αξιωματική Αντιπολίτευση σήμερα, όταν ήταν κυβέρνηση, να έκανε κάτι για να πει αυτό που λέει σήμερα, ότι ο Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, είναι, αυτό προκύπτει, όμως, τώρα, γιατί εάν ήταν, και το γνώριζαν, και αν η Υπουργός Πολιτισμού το 2018 δεν εμπόδισε το Εθνικό Θέατρο να χρησιμοποιήσει τον Δημήτρη Λιγνάδη και αν η πρώην Υπουργός Πολιτισμού γνώριζε και ήταν πρωταγωνίστριά του το 2020, τότε οι ευθύνες και η συγκάλυψη είναι αλλού, δεν είναι εδώ».

Το πρωί,της Παρασκευής η υπουργός Πολιτισμού επισκέφθηκε την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, καταθέτοντας αναφορά και θέτοντας στη διάθεση των ανακριτικών αρχών τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου προκειμένου, όπως επισημαίνει, τα θύματα να μιλήσουν και οι θύτες να εντοπιστούν. Η κ. Μενδώνη επιπλέον ζήτησε, να διερευνηθεί η υπόθεση των σεξουαλικών κακοποιήσεων σε βάθος από τη Δικαιοσύνη.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις