Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Φωκίων Ζαΐμης: «Οι αεροπορικές συγκοινωνίες και οι ποδηλατοδρόμοι είναι παράγοντες τουριστικής ανάπτυξης»

Φωκίων Ζαΐμης: «Οι αεροπορικές συγκοινων...

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας συμμετείχε στη 13η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού

Η εφαρμογή του στρατηγικού σχεδιασμού σύμφωνα με το 10ετές πλάνο τέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης κατά τη 13η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού.

Στη διαδικτυακή συνεδρίαση συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης, αντικαθιστώντας τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού & Τουρισμού Νίκο Κοροβέση  λόγω αδιαθεσίας,  δίνοντας βαρύτητα στις δράσεις του τουρισμού που  προωθεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Ειδικότερα, ο κ. Ζαΐμης μίλησε για τα έργα υποδομής που γίνονται αλλά και για τις ενέργειες που προωθούνται και αφορούν τα αεροδρόμια Ακτίου και Αράξου καθώς επίσης ενημέρωσε σχετικά με το αεροδρόμιο Επιταλίου ότι βρίσκεται στη φάση της αδειοδότησης γενικής αεροπορίας, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση. «Η ύπαρξη σύγχρονων αεροδρομίων είναι συνυφασμένη με την ανάπτυξη του τουρισμού. Οι αεροπορικές  μας συγκοινωνίες είναι σημαντικός παράγοντας τόσο κοινωνικός για την εξυπηρέτηση του πληθυσμού μας όσο και οικονομικός για την προσέλκυση τουριστών στην Περιφέρειά μας», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης.

Ο κ. Κοροβέσης με γραπτή του δήλωση, λόγω αδυναμίας φυσικής παρουσίας, τόνισε ότι θα στηριχθεί κάθε ιδέα  που θα έχει στόχο την τουριστική και προβολή της Δυτικής Ελλάδος και κατ’ επέκταση της χώρας.

Επιπρόσθετα, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης ενημέρωσε  τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και όλους τους συμμετέχοντες για την προσπάθεια που γίνεται για την ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού με τη συνεργασία και των Περιφερειών Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Αττικής στην Ευρωπαϊκή ποδηλατική διαδρομή- Eurovelo 8.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις