Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Η δύσπνοια (που φέρνει και ο κορωνοϊός) απλά δεν αντέχεται...

Η δύσπνοια (που φέρνει και ο κορωνοϊός) ...
Νάσος Νασόπουλος

22-25 Ιανουαρίου 2021 - 591η-594η ΗΜΕΡΕΣ του Ημερολογίου

Δεν ξέρω πώς είναι να έχεις κορωνοϊό. Το τελευταίο δεκαήμερο όμως παίρνω μια γεύση του πώς μπορεί να αποδιοργανώσει τα νοσοκομεία αυτή η αρρώστια. 

Και πόσο σοβαρή και βασανιστική είναι για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς επιφέρει δύσπνοια. Δύσπνοια, σαν αυτή που περνάω κι εγώ τώρα, από άλλη αιτία και γι αυτό βρίσκομαι στο νοσοκομείο για δέκατη συνεχή ημέρα. Και συνεχίζω ...

Ξαναείπα, θα προσπαθήσω με μικρές αναρτήσεις να σας κρατώ ενήμερους για την πορεία της υγείας μου κι όταν βγω από το νοσοκομείο, με εκτενέστερα κείμενα θα σας περιγράψω τις συνθήκες της περιπέτειάς μου. Και να ευχαριστήσω και ανθρώπους που συναντώ καθημερινά στο Ρίον και μού προσφέρουν απλόχερα τη βοήθειά τους. Όπως συνέβη και την Παρασκευή, εκεί μου ένιωθα να βρίσκομαι κοντά στα όριά μου. Θα μιλήσω γι αυτούς τους ανθρώπους, γιατρούς, προϊσταμένη, νοσηλευτικό προσωπικό, φίλους, δικούς μου αλλά και άγνωστους ανθρώπους που με έπιασαν από το χέρι και μα στήριξαν. Και με βοήθησαν να μπορώ την Κυριακή να πω μια καλημέρα και να γράψω κι αυτή την ανάρτηση. 

Στο σημείωμα αυτό θα σταθώ με λίγες λέξεις στο πόσο επώδυνη είναι η δύσπνοια που με βασανίζει και η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, δε διαφέρει από τη δύσπνοια που προκαλεί ο κορωνοϊός. 

Είναι φοβερό το συναίσθημα που σε καταλαμβάνει όταν νιώθεις ότι δεν μπορείς να χορτάσεις την ανάσα σου, ότι το στήθος σου βαραίνει και αισθάνεσαι σα να λυποθυμάς, να χάνεσαι, τη σκέψη να θολώνει, να μουδιάζουν διάφορα μέρη του σώματός σου. 

Νιώθεις να βρίσκεσαι κάπου αλλού που δεν είναι ευχάριστα, νομίζεις ότι ...ταξιδεύεις σε συμβάντα ή περιστατικά που σε στενοχωρούν, σε ανησυχούν, σου προκαλούν άγχος και ανησυχία. 

Αναλογιζόμενος όλα αυτά ένα έχω να σας πω: τηρήστε τα μέτρα, κάνετε το εμβόλιο, και κρατήστε μακριά σας τον κορωνοϊό γιατί αν τύχει και τον συναντήσετε, ακόμα κι αν βρείτε κρεβάτι σε νοσοκομείο δεν ξέρετε τι έχετε να περάσετε. 

Ακόμα κι αν στο τέλος το ξεπεράσετε θα έχετε ζήσει μια βασανιστική περίοδο της ζωής σας. Για ποιο λόγο να περάσετε μια τέτοια ταλαιπωρία;

Σε αυτό το email [email protected] στείλτε μου τα μηνύματά σας (σκέψεις, συναισθήματα, εμπειρίες ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε και θέλετε να ερευνήσουμε), ή το τηλέφωνό σας (αν θέλετε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά) και να είστε σίγουροι ότι η δύναμη που θα δώσει ο ένας στον άλλον θα είναι ένας ισχυρός σύμμαχος στη μάχη που δίνουμε.
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Το ημερολόγιο