Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το κτίριο-μόλυνση από όπου δεν έχει περάσει ούτε μια σκούπα- ΦΩΤΟ

Πάτρα: Το κτίριο-μόλυνση από όπου δεν έχ...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Εικόνες αθλιότητας στην καρδιά της πόλης

Ο Δήμος θέλει να το γκρεμίσει, στο πλαίσιο της ανάπλασης του θαλάσσιου μετώπου. Στη θέση του προτείνει την ανέγερση ενός νέου τοπόσημου για την Πάτρα και την παραλιακή της ζώνη. Κάποιοι αρχιτέκτονες διαφωνούν. Κρίνουν ότι το κτίριο συνιστά   σημαντικό αρχιτεκτονικό έργο της ελληνικής µεταπολεµικής αρχιτεκτονικής.

Αυτό για το οποίο δεν υπάρχει ωστόσο καμία διαφωνία, είναι η άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτίριο, στην «καρδιά» της πόλης.

Μια εστία μόλυνσης όπου μπορεί κανείς να βρει όλων των ειδών τα σκουπίδια. Περιττώματα, σακούλες από παντοπωλεία και ψητοπωλεία, αποφάγια, πλαστικά και κουβέρτες μαζί με ούρα και περιττώματα (ο χώρος χρησιμοποιείται ως υπαίθρια τουαλέτα), ακόμη και ολόκληρα καφάσια από μπύρες. Όλα αυτά και άλλα πολλά και απίστευτα συνιστούν το σκηνικό πέριξ και εντός του κτιρίου.

Και το ερώτημα είναι προφανές: Μέχρι να αποφασιστεί τι θα γίνει, μέχρι να γκρεμιστεί και να ανεγερθεί στη θέση του το επιθυμητό τοπόσημο, ποιος είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο δεν περνάει από εκεί ούτε μια σκούπα; Ποιος ο λόγος αυτής της αθλιότητας μέσα στην θαλάσσια ζώνη;

Ο φακός του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου, κατέγραψε την κατάσταση. Αυτή που αρνούνται να δουν οι υπεύθυνοι, θεωρώντας προφανώς πώς ό,τι πάει για γκρέμισμα, δεν χρειάζεται και καθάρισμα.

Το πρώην κτίριο Υπηρεσιών Λιμένα σε λίγα κλικ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις