Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Στερεοτυπάκια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι: Γιατρός έσβησε χρέη καρκινοπαθών ασθενών του ύψους 650 χιλιάδων

Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι: Γιατρός έσβησε ...
Νασόπουλος Νάσος

7 Ιανουαρίου 2021- 576η ΗΜΕΡΑ του Ημερολογίου

Ως γνωστόν ενός κακού μύρια έπονται. Και ένα από τα άσχημα που ακολουθούν την εμφάνιση του καρκίνου είναι η οικονομική αιμορραγία που υφίστανται οι ασθενείς και οι οικογένειές τους.

Πριν σπεύσετε κάποιοι να δηλώσετε έκπληκτοι αφού «οι θεραπείες και τα φάρμακα προσφέρονται δωρεάν», θα σας πω, πλέον μετά λόγου γνώσεως, ότι η αλήθεια είναι αρκετά διαφορετική και το επόμενο διάστημα θα επιχειρηματολογήσω επ’ αυτού με στοιχεία.

Όμως σήμερα θέλω να σταθώ σε μια πράξη ανθρωπιάς που μάς έρχεται από την Αμερική, εκεί που η κατάσταση είναι ασφαλώς πιο άγρια για τους καρκινοπαθείς. Εκεί αν δεν έχεις πεθαίνεις, εδώ τουλάχιστον είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

Ο δρ Omar Atiq, λοπόν, είχε ογκολογική κλινική επί 30 χρόνια. Οι ασθενείς του όμως αδυνατούσαν να τον πληρώσουν και τα χρέη έφτασαν στα 650 χιλ. δολάρια.

Όταν εκείνος αποφάσισε να την κλείσει πριν από λίγο καιρό, τους χάρισε τα χρέη. Περίπου 200 άτομα ξεκινούν το 2021 χωρίς το βαρύ αυτό ιατρικό χρέος χάρη στην ανθρώπινη αυτή χειρονομία του ογκολόγου που διέγραψε όλα τα χρέη των ασθενών του.

Ο δρ Omar Atiq, έκλεισε την ογκολογική κλινική του στο Pine Bluff του Αρκάνσας, τον Μάρτιο μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Συνεργάστηκε με μια χρηματοοικονομική εταιρεία για αρκετούς μήνες μετά το κλείσιμο, σε μία προσπάθειά του να συλλέξει το ποσό για τις πληρωμές από τους πρώην ασθενείς του, αλλά σύντομα αποφάσισε ότι άλλη ήταν η λύση.

«Με την πάροδο του χρόνου συνειδητοποίησα ότι υπάρχουν άνθρωποι που απλώς δεν μπορούν να πληρώσουν», είπε στο Goodmornig America.

«Έτσι, η γυναίκα μου και εγώ, ως οικογένεια, το σκεφτήκαμε και αποφασίσαμε να χαρίσουμε το χρέος τους. Είδαμε ότι θα μπορούσαμε να το κάνουμε και πράξαμε αναλόγως».

Την εβδομάδα των Χριστουγέννων, περίπου 200 από τους πρώην ασθενείς του Atiq έλαβαν ευχητήρια κάρτα  που έγραφε: «Ελπίζω αυτή η κάρτα να σας βρει καλά στην υγεία σας. Η Κλινική Καρκίνου του Αρκάνσας ήταν υπερήφανη που σας εξυπηρέτησε ως ασθενείς. Παρόλο που διάφορες ασφάλειες υγείας πληρώνουν τους περισσότερους λογαριασμούς για την πλειοψηφία των ασθενών, ακόμη και οι εκπτώσεις ή οι διευκολύνσεις που κάνουν μπορεί να είναι επαχθής.

»Δυστυχώς, αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί σήμερα το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Η Κλινική Καρκίνου του Αρκάνσας ολοκληρώνει τη δράση της μετά από 29 χρόνια αφοσιωμένης υπηρεσίας στην κοινότητα. Η κλινική αποφάσισε να παραιτηθεί από όλα τα οικονομικά χρέη, που της οφείλονται από τους ασθενείς της. Καλές γιορτές».

Οι ασθενείς που έλαβαν την κάρτα είχαν ιατρικά χρέη από εκατοντάδες έως χιλιάδες δολάρια από τις θεραπείες για τον καρκίνο, σύμφωνα με τον Atiq.

 «Από τότε που άρχισα να ασκώ το επάγγελμα, πάντα αισθανόμουν αρκετά άβολα με τους ασθενείς, όχι μόνο γιατί ανησυχώ για τη δική τους υγεία, ποιότητα ζωής και τη μακροζωία αυτών και των οικογενειών τους αλλά και για τα χρήματα. Πάντα με ενοχλούσε αυτό.

»Εάν προσθέσετε σε αυτό, την απόλυτη καταστροφή που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού τότε καταλαβαίνετε ότι ευχαριστούμε τον Θεό που είμαστε αρκετά άνετοι οικονομικά και αυτή ήταν μία πράξη που θα μπορούσαμε τουλάχιστον να κάνουμε για να βοηθήσουμε την κοινότητα», δήλωσε ο Atiq.

«Είδα ασθενείς με την πάροδο των ετών που απλά δεν είχαν χρήματα ή που χρεοκόπησαν προσπαθώντας να πληρώσουν για τη θεραπεία τους. Από πολλές απόψεις φαίνεται σαν μια εντελώς άδικη κατάσταση» πρόσθεσε.

Ο Bea Cheesman, πρόεδρος της RMC της Αμερικής, η εταιρεία χρέωσης που συνεργάστηκε με τον Atiq για να απαλλάξει τους ασθενείς από τα χρέη, χαρακτήρισε την απόφασή του «πολύ ευγενική χειρονομία».

«Ο δρ Atiq είναι ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται βαθιά για τον συνάνθρωπο και ήταν πάντα εξαιρετικά εύκολο να συνεργαστεί κανείς μαζί του. Νομίζω προσωπικά ότι είναι απλώς ένα υπέροχο πράγμα, αυτό που έκανε αυτός και η οικογένειά του.»

«Ελπίζω απλώς ότι η κίνηση αυτή διευκόλυνε λίγο τα πράγματα για τους ασθενείς μου, Μόνο αυτό. Ελπίζω απλώς να τους ανακουφίζει λίγο και να τους διευκολύνει ώστε να αντιμετωπίσουν άλλες προκλήσεις που μπορεί να έχουν στη ζωή τους» είπε ο γιατρός.

Πηγή: Lifo Με πληροφορίες του GoodmorningAmerica

Σε αυτό το email [email protected] στείλτε μου τα μηνύματά σας (σκέψεις, συναισθήματα, εμπειρίες ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε και θέλετε να ερευνήσουμε), ή το τηλέφωνό σας (αν θέλετε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά) και να είστε σίγουροι ότι η δύναμη που θα δώσει ο ένας στον άλλον θα είναι ένας ισχυρός σύμμαχος στη μάχη που δίνουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαβάστε το Ημερολόγιο ενός Καρκινοπαθούς

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Το ημερολόγιο