Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Φρόσω Κοντοθεοδώρου: Δεν υπάρχουν περιθώ...

Φρόσω Κοντοθεοδώρου: Δεν υπάρχουν περιθώρια για στασιμότητα της οικονομίας

Η Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος της "Rovel", μιλάει στην ειδική έκδοση του TheBest για την επόμενη μέρα στη Δυτική Ελλάδα

Πώς βιώνετε την πανδημία και πώς επηρέασε την επιχείρησή σας;

Όλη αυτή η κατάσταση με την πανδημία που βιώνει η χώρα μας, αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης, είναι πρωτόγνωρη και έχει επιφέρει επιπτώσεις τόσο στην ψυχολογία των ανθρώπων όσο και στην επιβίωσή τους. Πιστεύω με υπομονή, επιμονή και ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών να βγούμε άμεσα, και όσο το δυνατόν πιο αλώβητοι, μέσα από αυτή τη δοκιμασία. Ως εταιρία δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε ανεπηρέαστοι, αν και παραμείναμε ανοιχτοί, και κατά την πρώτη καραντίνα την άνοιξη, αλλά και τώρα. Αρκετοί πελάτες μας σε όλη την Ελλάδα έχουν πληγεί αρκετά, συνεπώς αυτό επηρεάζει ολόκληρο τον κλάδο.

Η πανδημία έχει επιφέρει αλλαγές στην καταναλωτική συμπεριφορά και έχει υποχρεώσει σε αλλαγές τις επιχειρήσεις. Θα μπορούσε ωστόσο να αξιοποιηθεί ως ευκαιρία;

«Έχοντας την υποχρέωση ως καταναλωτές να ακολουθούμε τις οποιεσδήποτε αλλαγές στην αγορά, έτσι και η κάθε επιχείρηση πρέπει να ψάξει να βρει τρόπους για να παραμείνει «ζωντανή» και βιώσιμη. Πιστεύω ότι δεν είναι εύκολο και εφικτό πάντα, πόσο μάλλον για όλους τους τομείς αλλά με πείσμα, διορατικότητα και ευρηματικότητα ο Έλληνας θα τα καταφέρει για ακόμα μία φορά. Το έχουμε στο αίμα μας να μην το βάζουμε κάτω ως πλειοψηφία».

Τι θεωρείτε ότι πρέπει να κάνουν οι πληττόμενες επιχειρήσεις για να μείνουν όρθιες; Υπάρχουν κάποιες καλές πρακτικές;

«Οι πληττόμενες επιχειρήσεις θεωρώ πως θα πρέπει πάντα με σεβασμό προς τον καταναλωτή, αλλά και προς τους ίδιους, και πάντα με τις δυνατότητες που τους δίνονται, να αναζητούν τρόπους εξυπηρέτησης των πελατών τους. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί είτε μέσω του διαδικτύου, μέσω κάποιου e-shop για τα καταστήματα λιανικής και χονδρικής πώλησης, είτε μέσω delivery και take away για τον κλάδο της εστίασης, όπως λειτουργεί και τώρα ως επί το πλείστον. Ελπίζουμε και ευχόμαστε όλο αυτό να είναι προσωρινό και γρήγορα να επιστρέψουμε υγιείς στην καθημερινότητά μας, όπως πριν από την πανδημία».

Την επομένη της πανδημίας, σε ποιους κλάδους της οικονομίας πρέπει να δοθεί το βάρος της ανάπτυξης;

«Πρώτα από όλα θα πρέπει να βοηθηθούν αναπτυξιακά οι πληττόμενες μέχρι τώρα επιχειρήσεις στο μέγιστο δυνατό, αλλά σίγουρα και οι επιχειρήσεις που είτε υπολειτουργούσαν, είτε ακόμα και αυτές που δεν επηρεάστηκε η λειτουργία τους όλο αυτό το διάστημα, σε μικρότερο βαθμό ίσως, διότι όλα είναι αλληλένδετα και δεν θα υπάρχουν τα περιθώρια για στασιμότητα της οικονομίας. Χρέος όλων, και του καθενός ξεχωριστά στο κομμάτι που του αναλογεί, είναι να κάνει το καλύτερο δυνατό για την επίτευξη των στόχων αποτελεσματικά».

Η εταιρεία με μια ματιά

Η Rovel S.A., μέλος του Όμιλου Επιχειρήσεων Ιωάννη & Ευφροσύνης Κοντοθεόδωρου, αποτελεί μία από τις δυναμικότερες και σημαντικότερες εταιρίες παραγωγής aerosol σε εγχώριο επίπεδο, και μέσω των πελατών της σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Έχει τη δυνατότητα παραγωγής και συσκευασίας προϊόντων aerosol με τη μορφή συνεργασίας contract filler/private labels products, σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων (air fresheners, hair spray, hair mousse, body sprays, car care products, αντισηπτικά, κ.α.). Σύγχρονες εγκαταστάσεις, ευελιξία, αυστηρός ποιοτικός έλεγχος, ταχύτητα παραγωγής, εξειδικευμένα υψηλής ποιότητας προωθητικά αέρια συμβάλουν στην πορεία της εταιρείας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr