Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Κατερίνα Βέργη: Όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα οι κατάλληλα εφοδιασμένοι θα δρέψουν δάφνες

Κατερίνα Βέργη: Όταν επιστρέψουμε στην κ...

Η Οικονομολόγος, Διευθύντρια του Εκπαιδευτικού Συγκροτήματος "Βέργη" μιλάει στην ειδική έκδοση του TheBest για την επόμενη μέρα στη Δυτική Ελλάδα

Η πανδημία έχει επιφέρει αλλαγές τόσο στην αγορά, όσο και στους περισσότερους τομείς της ζωής. Στον δικό σας τομέα άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο με την τηλεκπαίδευση. Πώς επηρέασε τον δικό σας εκπαιδευτικό οργανισμό;

Είναι αλήθεια ότι η πανδημία διαφοροποίησε τη διαδικασία της εκπαίδευσης σε μεγάλο βαθμό. Τα συνεχόμενα lockdown είχαν σαν αποτέλεσμα την απαγόρευση της δια ζώσης εκπαίδευσης με την παραδοσιακή μορφή που γνωρίζουμε και τη μετάβαση στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης. Εμείς, ως Εκπαιδευτικό Συγκρότημα Βέργη είχαμε ήδη πάρει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να είμαστε έτοιμοι για το συγκεκριμένο βήμα. Όλα τα μαθήματα πραγματοποιούνται μέσω συγκεκριμένης πλατφόρμας με αποτέλεσμα να μην χάνεται ούτε η επαφή του εκπαιδευομένου με το αντικείμενο σπουδών του, αλλά ούτε και η συνεργασία του με τους εκπαιδευτές. Και μην ξεχνάμε ένα πολύ σοβαρό έργο που επιτελούμε. Την κοινωνικοποίηση των σπουδαστών καθώς μέσα από την καθημερινή εκπαίδευση παρέμειναν σε επαφή με τους συνσπουδαστές τους.

Παρά τις δυσκολίες θα μπορούσε η υγειονομική κρίση να αξιοποιηθεί ως ευκαιρία;

Οι κινέζοι έχουν στο ιδεόγραμμά τους τη λέξη ευκαιρία συνυφασμένη με την έννοια της κρίσης. Δεν είναι τυχαίο. Όλες αυτές οι ώρες στο σπίτι θα μπορούσαν να γίνουν αντικείμενο Δια Βίου Εκπαίδευσης (Lifelong Learning). Οι άνθρωποι μπορούν να αποκτήσουν εφόδια μέσα από σεμινάρια, ώστε να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας όταν επανέλθουμε, καλώς εχόντων των πραγμάτων. Παράλληλα μέσω του ΕΣΠΑ πραγματοποιούνται αρκετά προγράμματα χρηματοδότησης και απόκτησης επαγγελματικών εφοδίων.

Τι θεωρείτε ότι πρέπει να κάνουν οι πληττόμενες επιχειρήσεις για να μείνουν όρθιες; Υπάρχουν κάποιες καλές πρακτικές;

Δυστυχώς η κρίση βρήκε πολλές επιχειρήσεις σε αδυναμία. Αδυναμία να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Το παρελθόν είναι παρελθόν. Εμείς βρήκαμε σαν καλή πρακτική τις περαιτέρω δραστηριότητες. Να δούμε τι έχει ανάγκη ο κόσμος, πώς έχει διαφοροποιηθεί το περιβάλλον και να λειτουργήσουμε ομαδικά για το καλό και της κοινωνίας και της επιχείρησης.

Με δεδομένο ότι τα ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ παρέχουν εκπαίδευση σε μια μεγάλη επαγγελματική γκάμα, την επομένη της πανδημίας, σε ποιους κλάδους της οικονομίας πρέπει να δοθεί το βάρος της ανάπτυξης;

Μέσα από μελέτες που κάναμε στην αγορά εργασίας είδαμε, ότι σίγουρα χρειαζόμαστε εκπαιδευμένα στελέχη στον τουρισμό όπου πάσχουμε. Παράλληλα ο κλάδος Υγείας Πρόνοιας θα πρέπει να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους νέους καθώς οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό θα είναι μεγάλες, όπως επίσης και ο κλάδος των παιδαγωγικών. Η ζωή θα επιστρέψει στην κανονικότητά της και όσοι είναι κατάλληλα εφοδιασμένοι θα δρέψουν δάφνες.

Η εταιρεία με μια ματιά

Η ιστορία της οικογένειας Βέργη στο χώρο της εκπαίδευσης ξεκίνησε από ένα μικρό φροντιστήριο Λογιστικής που ίδρυσε ο Σπύρος Βέργης. Επέκτεινε τη δράση του προχωρώντας το 1964 στην ίδρυση Τεχνικών Σχολών ΒΕΡΓΗ: Λογιστών, Σχεδιαστών, Ραδιοτεχνιτών. Οι Σχολές ΒΕΡΓΗ απέκτησαν το 1979 το τεχνολογικό «θαύμα» της εποχής, για πρώτη φορά στη Ν. Δυτική Ελλάδα, τον Η/Υ της Apple και ακολούθησαν πρωτοποριακά προγράμματα εκμάθησης χειρισμού προγραμματισμού. Το Ι. ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ μέχρι σήμερα προετοιμάζουν επαγγελματίες σε διάφορους τομείς ενώ έχουν πετύχει συνεργασία με ξένα Πανεπιστήμια για την συνέχιση σπουδών των αποφοίτων, στρατηγική συνεργασία με το Βρετανικό Οργανισμό Πιστοποιήσεων TQUK αλλά και διακρίσεις σε διαγωνισμούς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Covid - H επόμενη μέρα