Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Ανδρέας Αγουρίδης: Εμφανίζεται ένα νέο π...

Ανδρέας Αγουρίδης: Εμφανίζεται ένα νέο προφίλ καταναλωτών με στροφή σε πιο υγιεινά προϊόντα

Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ο Διευθύνων σύμβουλος της ποτοποιίας "NOTOS DISTILLERY", Ανδρέας Αγουρίδης μιλάει στην ειδική έκδοση του TheBest για την επόμενη μέρα στη Δυτική Ελλάδα

Η πανδημία έχει επιφέρει αλλαγές τόσο στην αγορά, όσο και εν γένει στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι και έχει υποχρεώσει σε αλλαγές τις επιχειρήσεις. Πώς επηρέασε την επιχείρησή σας;

H έδρα της επιχείρησής μας μην ξεχνάμε ότι είναι στην πόλη της Πάτρας, οπότε η ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, η οποία σημειωτέον ήταν το πρώτο μέτρο κατά της πανδημίας, σε μια περίοδο που υπάρχει γενικότερα σημαντικός τζίρος στην περιοχή μας, οδήγησε στο να χαθεί αυτός ο τζίρος. Στην συνέχεια το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης δημιούργησε και εκεί μια σημαντική απώλεια τζίρου. Η αποκορύφωση για τις εταιρείες του κλάδου μας και γενικότερα για τη χώρα μας ήρθε την τουριστική περίοδο του καλοκαιριού. Σημαντικοί πελάτες δεν άνοιξαν τις ξενοδοχειακές τους μονάδες, με επακόλουθο πολλά καταστήματα στις τουριστικές περιοχές να μην λειτουργήσουν καθόλου. Ως αποτέλεσμα αυτής της αλυσιδωτής αντίδρασης ήταν ένας σημαντικά χαμένος τζίρος για τον τομέα ξενοδοχείων/τουριστικών της εταιρείας μας.

Παρά τις δυσκολίες θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως ευκαιρία;

Πάντοτε υπάρχουν ευκαιρίες. Εμείς είδαμε ένα χρονικό παράθυρο για να εξελίξουμε το τμήμα R&D που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα ήταν εφικτό, να αναβαθμίσουμε τις υποδομές μας και το προσωπικό μας σε ανώτερα πρότυπα και τέλος να υλοποιήσουμε επενδύσεις πράσινης ενέργειας. Όλα τα ανωτέρω αποτελούν σημαντικό όφελος, άμεσα και μακροπρόθεσμα για την εταιρεία μας.

Τι θεωρείτε ότι πρέπει να κάνουν οι πληττόμενες επιχειρήσεις για να μείνουν όρθιες; Υπάρχουν κάποιες καλές πρακτικές;

Η αγορά μετεξελίσσεται συνεχώς, αν πάρουμε σαν παράδειγμα την Ευρώπη, αρχίζει και στη χώρα μας να παρουσιάζεται ένα νέο προφίλ καταναλωτών, οι οποίοι κάνουν στροφή σε πιο υγιεινά προϊόντα και σε ατομικές συσκευασίες κατανάλωσης. Σημαντικό ρόλο έχει παίξει και η ψηφιακή τεχνολογία στο νέο αυτό προφίλ του καταναλωτή, που του δίνει τη δυνατότητα να συγκρίνει και να επιλέγει γρήγορα από τον χώρο του προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές μέσω e-shops. Οπότε να θεωρήσουμε μια ευκαιρία το ηλεκτρονικό κατάστημα και την παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων και συσκευασιών.

Την επομένη της πανδημίας, σε ποιους κλάδους της οικονομίας πρέπει να δοθεί το βάρος της ανάπτυξης;

Εκτιμούμε ότι πρέπει να δοθεί γενναία στήριξη μέσω μέτρων που θα πάρει η πολιτεία στους κλάδους αυτούς που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία. Αυτό έχει να κάνει με τις επιχειρήσεις, όπως επίσης και με τους πολίτες που και αυτοί με τη σειρά τους είναι και καταναλωτές. Μέτρα που θα στηρίζουν την παραγωγική διαδικασία, τη διατήρηση θέσεων εργασίας από τις επιχειρήσεις, με απώτερο στόχο την επιστροφή στην ανάκαμψη της οικονομίας και του περιορισμού της ανεργίας στη χώρα μας. Μέτρα ρύθμισης των οφειλών που έχουν δημιουργηθεί μέσα στην πανδημία, να υπάρξει δηλαδή τακτοποίηση και πληρωμή αυτών σε μεταγενέστερο χρόνο. Συνέργειες του κράτους με το τραπεζικό σύστημα για να δοθούν ευέλικτα προγράμματα στις επιχειρήσεις, με απώτερο στόχο να γίνονται απ’ αυτές επενδύσεις ανάπτυξης προκειμένου να υπάρξει ομαλή επιστροφή της οικονομίας σε θετικό πρόσημο. Η εστίαση και ο τουριστικός τομέας θα πρέπει επίσης να είναι στις προτεραιότητες του κράτους. Είναι δύο τομείς που πρέπει να στηριχτούν ιδιαίτερα, για να γίνει γρηγορότερα η επανεκκίνηση της οικονομίας. Το 2020 ήλθαν περίπου 20 εκατομμύρια λιγότεροι τουρίστες από το 2019, με απώλεια τζίρου για τον κλάδο κοντά στα 12 δις €.

Η εταιρεία με μια ματιά

Η Εταιρεία που ιδρύθηκε το 1893 στην Πάτρα, μετά από 4 γενιές συνεχίζει τη λειτουργία της με επικεφαλής της NOTOS DISTILLERY τον κ. Ανδρέα Αγουρίδη. Επενδύοντας στην καινοτομία παράγει περισσότερους από 170 κωδικούς υψηλής ποιότητας χρησιμοποιώντας τις ίδιες αυθεντικές και παραδοσιακές συνταγές, που εφευρέθηκαν από τον ιδρυτή της Παναγιώτη Αγουρίδη πριν από 127 χρόνια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr