Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Από τον καρκίνο στον εγκέφαλο στην «Άνοιξη μυαλού»- Η μάχη με το «θηρίο» που έγινε βιβλίο

Από τον καρκίνο στον εγκέφαλο στην «Άνοι...
Νασόπουλος Νάσος

4 Ιανουαρίου 2021- 573η ΗΜΕΡΑ του Ημερολογίου

Σας είπα χθες ότι διανύω μια δύσκολη περίοδο, με εξάντληση, πόνους, βήχα, δυσκολία στην αναπνοή, υπνηλία αλλά ταυτόχρονα και αϋπνία (κι όμως γίνεται!), απώλεια όρεξης και περνάω τις περισσότερες ώρες «καρφωμένος» στον καναπέ.

Αν και δεν έχω διάθεση και δύναμη ούτε για διάβασμα, μού κέντρισε το ενδιαφέρον ένα βιβλίο που μού έκανε δώρο ο αδελφικός μου φίλος Γιώργος Μάρκου. Ίσως επειδή είναι γραμμένο από έναν άνθρωπο που ταλαιπωρείται κι αυτός από τον καρκίνο και κατά κάποιο τρόπο το βιβλίο του αυτό, θυμίζει κάπως το δικό μου Ημερολόγιο.

Πρόκειται για τον Βασίλη Τοκάκη και ο τίτλος του βιβλίου του είναι «Άνοιξη Μυαλού».

Η διάγνωση και η δύναμη ψυχής του Βασίλη Τοκάκη

Στις 12 Νοεμβρίου του 2019 ο Βασίλης Τοκάκης διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο και στις 18 Νοεμβρίου του 2019 χειρουργήθηκε για πρώτη φορά. Αποφάσισε να μοιραστεί την εμπειρία της ζωής στο όριο. Μέσα από τα λόγια του περνούν οι τρικυμίες, οι ξαστεριές και οι ξαφνικές συνειδητοποιήσεις της ψυχής του.

Τον Αύγουστο που μας πέρασε, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook μεταξύ άλλων:

«Νιώθω πιο γεμάτος από συναισθήματα από ποτέ, νιώθω πιο «πλούσιος» από ποτέ, χορτασμένος από την αληθινή αγάπη και την ανιδιοτέλεια και που έχω εισπράξει από φίλους και γνωστούς, από ανθρώπους που είχαμε «χαθεί», από τα βουβά δάκρυα, από άγνωστους ανθρώπους που βρεθήκαμε καρδιακά, από λαβωμένους συνοδοιπόρους στους κακοτράχαλους αυτούς δρόμους του καρκίνου ειδικά τους μικρούς μας Γίγαντες που μάχονται με λύσσα να κερδίσουν την αναπνοή».

Εδώ και ένα μήνα το βιβλίο που έγραψε ο Βασίλης Τοκάκης, έχοντας εμπνευστεί από την προσωπική του πάλη είναι διαθέσιμο στα (ηλεκτρονικά και μη) βιβλιοπωλεία.

Τα έσοδα από τα συγγραφικά του δικαιώματα (δηλαδή τα κέρδη που αντιστοιχούν στον συγγραφέα Βασίλη Τοκάκη) διατίθενται στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα».

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου διαβάζουμε:

Αυτή είναι η ιστορία μιας μάχης.

Αυτή είναι η ιστορία ενός μυαλού που ανθίζει.

Αυτή είναι η ιστορία ενός ανθρώπου αποφασισμένου να ζήσει μόνο και μόνο για να μυρίσει το επόμενο ξημέρωμα.

Η φλόγα του για ζωή μπορεί να σε κάνει να δεις και τη δική σου ζωή με άλλη ματιά.

Ο ίδιος έγραψε κάποια στιγμή στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Το ουσιαστικό είναι ότι θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το πόσο τυχερός είμαι που έζησα και ζω δίπλα σε ανθρώπους που με έκαναν να αισθανθώ την αγνή και ανιδιοτελή αγάπη. Ανθρώπους που σε νοιάζονται, που μοιραστήκαμε όνειρα, ιδέες και υπήρξαμε συναγωνιστές σε κάθε λογής μάχες. Αυτοί που μοιραζόμασταν τον ανήφορο του αγώνα που ήταν εκεί πάντα για να φωνάζουν «βάστα ρε» και για να απλώσουν το μπράτσο τους, αυτοί που διάλεξαν αγόγγυστα τον δύσκολο ανηφορικό δρόμο μαζί σου του αγώνα , αυτοί που δεν βολεύτηκαν με τα απλά, τα εφήμερα και τα εύκολα αλλά ήταν μπροστάρηδες, συναγωνιστές και συμπολεμιστές.»

O Βασίλης Τοκάκης είναι διδάκτορας του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών στο γνωστικό αντικείμενο της Διαχείρισης Κρίσεων και της Διοίκησης Συγκρούσεων. Διδάσκει ως επιστημονικός συνεργάτης στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ τα τελευταία 5 χρόνια υπήρξε Διδακτικό Προσωπικό στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, διδάσκοντας το μάθημα «Οργανωσιακής Συμπεριφοράς», τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Είναι Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Υπήρξε μέλος της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (Επικοινωνία) της Ελληνικής Πολιτείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Αθήνα 2004» και εν συνεχεία επί 4 έτη μέλος των αντίστοιχων Ομάδων Διαχείρισης Κρίσεων (Επικοινωνία). Έχει εργαστεί στον δημόσιο τομέα σε θέσεις ευθύνης, ενώ υπήρξε στέλεχος εταιρειών στον χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας. Εργάζεται ως σύμβουλος επικοινωνίας δημόσιων οργανισμών και ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Γεννήθηκε το 1977 και διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο τον Νοέμβριο του 2019.

Είναι, όπως γράφει στο βιογραφικό του, Περήφανος Μπαμπάς της Δήμητρας και του Γιώργου. Σύζυγος και Σύντροφος της γιατρού Μαργαρίτας Συνετού.

Τις επόμενες ημέρες θα σας μεταφέρω αποσπάσματα του βιβλίου, αν και σας συνιστώ να το αναζητήσετε και να το πάρετε.

Σε αυτό το email [email protected] στείλτε μου τα μηνύματά σας (σκέψεις, συναισθήματα, εμπειρίες ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε και θέλετε να ερευνήσουμε), ή το τηλέφωνό σας (αν θέλετε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά) και να είστε σίγουροι ότι η δύναμη που θα δώσει ο ένας στον άλλον θα είναι ένας ισχυρός σύμμαχος στη μάχη που δίνουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαβάστε το Ημερολόγιο ενός Καρκινοπαθούς

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Το ημερολόγιο