Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Εγκατέλειψε το δίχρονο αγοράκι της που είχε καρκίνο!

Εγκατέλειψε το δίχρονο αγοράκι της που ε...
Νασόπουλος Νάσος

10 Νοεμβρίου 2020- 518η ΗΜΕΡΑ του Ημερολογίου

Το διάβασα και συγκλονίστηκα, δεν πίστευα στα μάτια μου. Κι όμως είναι αλήθεια: ένα αγοράκι μόλις δύο ετών που είχε διαγνωστεί με καρκίνο, εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα του και ζούσε κάτω από άθλιες συνθήκες στην Κρήτη.

Την υπόθεση αποκάλυψε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος μιλώντας  στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό CRETA, λέγοντας πως ο οργανισμός παρενέβη όταν ενημερώθηκε ότι η μητέρα του παιδιού είχε εγκαταλείψει το ανήλικο και παρέμενε άφαντη.

«Αν δεν πέθαινε από καρκίνο, θα πέθαινε σίγουρα από την παραμέληση και τον τρόπο που ζούσε», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος για τις συνθήκες που επικρατούσαν στο σπίτι. Λίγο αργότερα διαβεβαίωσε, μιλώντας στο LiFO.gr, πως πλέον το αγόρι βρίσκεται κάτω από την προστασία και τη φροντίδα του «Χαμόγελου».

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο το παιδί είναι έτοιμο να υποβληθεί στην απαραίτητη μεταμόσχευση, σχολιάζοντας πως «μοναδική οικογένεια» του παιδιού, είναι το «Χαμόγελο του Παιδιού», που έκλεισε 25 χρόνια εθελοντικής προσφοράς σε παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο ή έχουν άλλες σοβαρές ανάγκες.

Ευτυχώς που υπάρχει και το «Χαμόγελο» θα πρόσθετα εγώ κι έχει σώσει χιλιάδες παιδιά από την εγκατάλειψη, την κακοποίηση ή την εξαφάνιση.

Όμως, είναι απάνθρωπο να εγκαταλείπεις ένα ανήμπορο πλάσμα που έχει χτυπηθεί από μια τόσο σοβαρή ασθένεια. Και μάλιστα να είσαι αυτή που έφερε στον κόσμο αυτό το πλάσμα.

Δεν θέλω να επικρίνω κανέναν, γιατί ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να οδηγήσει η απόγνωση έναν άνθρωπο. Όμως την εγκατάλειψη ή την κακοποίηση ενός παιδιού δεν μπορώ  να την δικαιολογήσω. Θα μπορούσε όποιος νιώθει ότι δεν αντέχει το βάρος μιας τέτοιας ταλαιπωρίας να απευθυνθεί σε κάποιο Ίδρυμα, όπως το «Χαμόγελο» και να ζητήσει βοήθεια. Η εγκατάλειψη δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.  

Και μπορεί το συγκεκριμένο περιστατικό να είναι ακραίο και σπάνιο, αλλά όλοι εμείς που περνάμε την ταλαιπωρία του καρκίνου, ξέρουμε ότι δεν είναι δύσκολο να φτάσεις κάποια στιγμή σε απόγνωση και απελπισία. Εκείνη τη στιγμή δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος να κλειστούμε στον εαυτό μας. Πρέπει να απλώσουμε τα χέρι και να ζητήσουμε βοήθεια. Να μην διστάσουμε να απευθυνθούμε σε ειδικούς και να ζητήσουμε συμβουλές.

Σε αυτό το email [email protected] στείλτε μου τα μηνύματά σας (σκέψεις, συναισθήματα, εμπειρίες ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε και θέλετε να ερευνήσουμε), ή το τηλέφωνό σας (αν θέλετε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά) και να είστε σίγουροι ότι η δύναμη που θα δώσει ο ένας στον άλλον θα είναι ένας ισχυρός σύμμαχος στη μάχη που δίνουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαβάστε το Ημερολόγιο ενός Καρκινοπαθούς

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Το ημερολόγιο