Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Εμβόλιο Pfizer: Σοβαρός πονοκέφαλος και πονόλαιμος ανάμεσα στις παρενέργειες- BINTEO

Εμβόλιο Pfizer: Σοβαρός πονοκέφαλος και ...

Σύμφωνα με εθελοντές που συμμετείχαν στις κλινικές δοκιμές

«Σοβαρό πονοκέφαλο», που μοιάζει με hangover και πονόλαιμο φαίνεται ότι προκαλεί το εμβόλιο της Pfizer, ανέφεραν ως παρενέργειες οι εθελοντές που συμμετείχαν στις δοκιμές του. Ωστόσο, όπως διαβεβαιώνουν οι εθελοντές, οι παρενέργειες που προκάλεσε το εμβόλιο είναι προσωρινές.

Οι παρενέργειες αποκαλύφθηκαν λίγο αφότου η Pfizer αποκάλυψε τα στοιχεία που δείχνουν τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ανακοινώνοντας ποτελεσματικότητα που αγγίζει το 90%.

Ο 44χρονος Γκλέν Ντισίλντς από το Ώστιν του Τέξας ανέφερε ότι οι ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν ένας σοβαρός πονοκέφαλος, που υποχώρησε γρήγορα.

Από την πλευρά της, η 45χρονη εθελόντρια Κάρι από το Μισσούρι ανέφερε ότι μετά την έγχυση της πρώτης δόσης τον Σεπτέμβριο εμφάνισε πονοκέφαλο, πυρετό και πόνο στο σώμα της. Οι παρενέργειες, παρόμοιες με αυτές της γρίπης, έγιναν χειρότερες μετά τη δεύτερη δόση, τον περασμένο μήνα, πρόσθεσε.

Πάντως οι μετέχοντες δεν γνωρίζουν εάν λαμβάνουν το κανονικό εμβόλιο ή το εικονικό. Ωστόσο η Κάρι που εργάζεται στις εκδόσεις, εκτιμά ότι λόγω των συμπτωμάτων που εμφάνισε, έλαβε το πραγματικό εμβόλιο.

Το ίδιο πιστεύει και ο Ντισίλντς, που υπέστη επίσης παρενέργειες μετά τη λήψη του εμβολίου. Στη συνέχεια, προγραμμάτισε τεστ αντισωμάτων και όταν βγήκε θετικό, βεβαιώθηκε ότι δεν είχε λάβει το εικονικό εμβόλιο. Η ανοσολογική του αντίδραση του προκάλεσε αυτοπεποίθηση, ενώ ήταν «πολύ ενθουσιασμένος» με τις ανακοινώσεις της Pfizer τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being