Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Συναγερμός σε Καράτουλα και Κουτσοχέρα από κρούσμα κορωνοϊού σε ιερέα

Ηλεία: Συναγερμός σε Καράτουλα και Κουτσ...

Στον δήμο Ωλένης

Συναγερμός έχει σημάνει σε δυο χωριά της Δ.Ε. Ωλένης μετά την εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού, κυρίως όμως μετά το θετικό αποτέλεσμα σε ιερέα που λειτουργεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καράτουλα ο οποίος όμως ζει με την οικογένεια του στην  Κουτσοχέρα.

Τις τελευταίες μέρες επιβεβαιώθηκαν τέσσερα κρούσματα του κορονοϊού στο Καράτουλα, τα οποία εμφανίζουν ήπια συμπτώματα, ωστόσο μόλις έγινε γνωστό ότι ο ιερέας της περιοχής είναι θετικός στον Covid-19 και μάλιστα την περασμένη Κυριακή τέλεσε κανονικά τη θεία λειτουργία, κοινώνησε κόσμο και ακολούθησε και η τέλεση μνημόσυνου, σήμανε συναγερμός. Η αντίδραση της δημοτικής αρχής, του Δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου και του Γενικού Γραμματέα Γιάννη Βαρελά ήταν άμεση και ήδη χθες το μεσημέρι κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε στο χωριό, όπου και προχώρησε σε ιχνηλάτηση των επαφών του ιερέα που διαγνώστηκε θετικός και στη λήψη τεστ από άτομα που είχαν έρθει σε επαφή μαζί του, συστήνοντάς τους κατ’ οίκον περιορισμό.

Σε καραντίνα όμως βρίσκεται ακόμα ένα θετικό κρούσμα σε εκπαιδευτικό σχολείου του Καράτουλα, χωρίς όμως στην περίπτωση αυτή να χρειαστεί η ενεργοποίηση των πρωτοκόλλων, καθώς βάσει των οδηγιών είχαν περάσει 48ώρες από την ημέρα (προηγούμενη Παρασκευή) που βρίσκονταν τελευταία φορά στο σχολείο.

 
«Κοινωνική και προσωπική ευθύνη απ’ όλους»

Η «Πρωινή» επικοινώνησε με τον Συντονιστή του ΕΟΔΥ της 6ης ΥΠΕ για τους Νομούς Ηλείας και Αχαΐας κ. Χαράλαμπο Μπακόπουλο, ο οποίος και μας ενημέρωσε πως έδωσε εντολή να γίνει άμεσα ιχνηλάτηση των επαφών του ιερέα στο Καράτουλα και ήδη χθες το μεσημέρι έφτασε στο χωριό. «Θα ληφθούν δείγματα απ’ όσους ήρθαν σε επαφή με τον πάτερ, ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Εμείς είμαστε δίπλα στον πολίτη για να μπορέσουμε να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού, αλλά δεν είναι μόνο η δική μας προσπάθεια. Χρειάζεται και η βοήθεια των συμπολιτών μας για να κρατήσουμε τα επίπεδα στο στάδιο 2, στο κίτρινο δηλαδή. Σαν περιοχή, τα πηγαίνουμε πολύ καλά, άρα καταβάλλουμε και εμείς κάθε δυνατή προσπάθεια να είμαστε δίπλα όπου χρειάζεται, να παρεμβαίνουμε άμεσα περιορίζοντας τη διασπορά. Ευελπιστώ ότι οι συμπολίτες μας, θα κρατήσουν τα μέτρα, θα φορούν μάσκα και θα τηρούν τους κανόνες υγιεινής και αν έχουμε κοινωνική και προσωπική ευθύνη θα τα πάμε καλά».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις