Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έτοιμη η 4η μεγάλη τοιχογραφία του ArtWalk 5 με θέμα τον Μπετόβεν

Έτοιμη η 4η μεγάλη τοιχογραφία του ArtWa...

Την φιλοτέχνησε ο διάσημος καλλιτέχνης της street art, Edmon1419, ο οποίος εργαζόταν στον τοίχο με πυρετώδεις ρυθμούς

Μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της κλασικής μουσικής κοσμεί πλέον την πλαϊνή πρόσοψη πολυκατοικίας στην Πάτρα.

Η 4η μεγάλη τοιχογραφία στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Street Art Φεστιβάλ Πάτρας - ArtWalk 5 είναι πλέον γεγονός!

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ο διάσημος καλλιτέχνης της street art, Edmon1419, εργαζόταν στον τοίχο με πυρετώδεις ρυθμούς, για να «συμπληρώσει» τον αστικό ιστό της Πάτρας με μία ακόμα μεγάλου μεγέθους θεματική τοιχογραφία. Τον τοίχο στην οδό Γεωργ. Ολυμπίου 90 στην Πάτρα, κοσμεί πλέον ο σπουδαίος μουσουργός Ludwig van Beethoven.

Παίρνοντας έμπνευση από την 250ή επέτειο από τη γέννηση του Beethoven – Μπετόβεν (1770-1827), o Edmon1419 θέλησε να τιμήσει έναν από τους σημαντικότερους συνθέτες του κλασικού μουσικού ρεπερτορίου, δημιουργώντας ένα έργο τέχνης, το οποίο θα εναρμονίζεται πλήρως με το περιβάλλον και την τοποθεσία του.

«Ενώ ερευνούσα τη θεματική του φεστιβάλ σχετικά με τον Beethoven, ανακάλυψα πολλά συναρπαστικά στοιχεία, αλλά μόνο ένα από αυτά έδεσε την ίδια τη θεματική με το περιβάλλον του τοίχου. “Τα Πλάσματα του Προμηθέα”, ένα από τα μοναδικά μπαλέτα που συνέθεσε ο Beethoven, θεωρείται ένα πολύ σημαντικό έργο στην καριέρα του και συνδέεται  με τις ομορφιές της ελληνικής μυθολογίας», μας αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος ο καλλιτέχνης.

Η ολοκληρωμένη πλέον τοιχογραφία είναι πράγματι εντυπωσιακή και τραβάει τα βλέμματα του κόσμου.

*Το ArtWalk 5 τελεί υπό την συνδιοργάνωση: της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και με την θερμή βοήθεια των χρυσών χορηγών: Χρυσανθόπουλος Α.Ε. (πατρινή εταιρία ανυψωτικών μηχανημάτων) και VECHRO (ελληνική βιομηχανία χρωμάτων) και

του μεγάλου χορηγού: Coffeebrands (πατρινή αλυσίδα καφέ).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις