Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι είναι η καμπάνια «Δεν είναι αθώοι» που τις τελευταίες ώρες«πλημμύρισε» το facebook!

Τι είναι η καμπάνια «Δεν είναι αθώοι» πο...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή

Με το σύνθημα της καμπάνιας «Δεν είναι αθώοι» έχει πλημμυρίσει το facebook, τις τελευταίες ώρες. Ο ένας μετά τον άλλον οι χρήστες του γνωστού μέσου κοινωνικής δικτύωσης ενημερώνουν τη φωτογραφία προφίλ τους  η οποία στο κάτω μέρος πλέον γράφει: «Δεν είναι αθώοι- Οι ναζί στη φυλακή».

Τι είναι η καμπάνια «Δεν είναι αθώοι- Οι ναζί στη φυλακή»

Λίγο πριν το τέλος της πολύκροτης δίκης της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής …«Άνθρωποι από διαφορετικές συλλογικότητες και διαφορετικά επαγγέλματα, συνασπίζονται απέναντι στο μίσος, κάνοντας ξεκάθαρο ότι δεν θα αφήσουν, να ποδοπατηθεί κανείς για το χρώμα ή τη θρησκεία του, να μαχαιρωθεί επειδή δεν φοβήθηκε να μιλήσει ελεύθερα, να τραγουδήσει όπως γουστάρει» .

'Οπως διαβάζουμε στη σελίδα της καμπάνιας στο facebbok, η καμπάνια «Δεν είναι αθώοι!» αποτελεί μια πρωτοβουλία ανθρώπων από διαφορετικούς κοινωνικούς, επαγγελματικούς και κινηματικούς χώρους. Έχει σαν στόχο να ασκήσει την μέγιστη δυνατή πίεση για πλήρη ανατροπή της αθωωτικής - κατ ουσία - πρότασης της εισαγγελέως Αδαμαντία Οικονόμου και την βαριά καταδίκη όλων των κατηγορουμένων στην δίκη της Χρυσής Αυγής για αυτό που στην πραγματικότητα έχει αποδειχτεί ότι είναι: μια ναζιστική εγκληματική συμμορία που υποδύεται το νόμιμο πολιτικό κόμμα.

Στις 7 Οκτωβρίου η απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή

Στις 7 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Μ. Λεπενιώτου θα ανακοινώσει την απόφαση του δικαστηρίου για τις τέσσερις υποθέσεις που συνεκδίκασε επί 65 μήνες. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον των κομμουνιστών συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, η απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον των Αιγύπτιων αλιεργατών και τελευταία -αλλά επ' ουδενί λιγότερο σημαντική- η κατηγορία για τη διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. 

Δήλωση της οικογένειας του Παύλου Φύσσα

Μετά από 5,5 βασανιστικά χρόνια δικαστικής διαδικασίας, κατά την οποία δεχθήκαμε έως και ύβρεις και απειλές από την πλευρά των κατηγορουμένων, εμείς, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, αναμετρηθήκαμε κατά πρόσωπο με το τέρας του ναζισμού και σταθήκαμε όρθιοι. Η ώρα της απόφασης έφτασε. 7 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11.00. 7 μαρτυρικά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου, για εμάς η συνολική καταδίκη της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ είναι μονόδρομος. Την ημέρα της απόφασης καλούμε όλο τον κόσμο που στάθηκε δίπλα μας στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όλους όσους δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να έρθουν, στις 7 Οκτώβρη να είναι έξω από την αίθουσα του Εφετείου, αναφέρει σε ανακοίνωση της η οικογένεια του Παύλου Φύσσα. 

Στην καμπάνια συμμετέχουν, ενημερώνοντας την εικόνα προφίλ τους στο facebook και πολλοί πατρινοί αλλά και καλλιτέχνες. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις