Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γιώργος Ρώρος: Σύσταση διαδημοτικού φορέα ΤΩΡΑ...

Γιώργος Ρώρος: Σύσταση διαδημοτικού φορέα ΤΩΡΑ...

Δήλωση σχετικά με τη σύσταση διαδημοτικού φορέα για το φράγμα Πείρου - Παραπείρου

Στην ανακοίνωση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ώρα Πατρών επισημαίνεται:

Ακούγεται αντιφατικό να συζητά η ΔΕΥΑΠ τα φαινόμενα λειψυδρίας στην πόλη και να τα αντιμετωπίζει ευκαιριακά με νέες γεωτρήσεις, ενώ υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη σύσταση διαδημοτικού φορέα με πλειοψηφία των τριών δήμων Πατρέων, Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου. Το καλοκαίρι πέρασε με πολλές περιοχές της πόλης, να έχουν υποστεί το μαρτύριο της σταγόνας. Παράλληλα η ΔΕΥΑΠ απάντησε, ότι φταίει το αχαρτογράφητο δίκτυο ή ότι δεν πήγαν οι πατρινοί διακοπές.

Για το δεύτερο δεν νομίζουμε, ότι χρειάζεται απάντηση μόνο ως αστείο μπορούμε να το εκλάβουμε. Για το αχαρτογράφητο δίκτυο μετά από 6 χρόνια στην Δημοτική Αρχή κ. Πελετίδη ποιος ευθύνεται; Ο καπιταλισμός; Παράλληλα τα γνωστά παπαγαλάκια (sites του ΚΚΕ) εξακολουθούν να αναπαράγουν ειδήσεις για το τάχα δωρεάν νερό που απολαμβάνουν οι πατρινοί από τον κ. Πελετίδη. Ας σοβαρευτούμε.

Το φράγμα Πείρου-Παραπείρου αποταμιεύει νερό και σε μικρό διάστημα θα έχει πληρότητα. Ο κατασκευαστής θα έχει την επίβλεψη για τα επόμενα τρία χρόνια. Η ποσότητα που δίδεται αυτή τη χρονική στιγμή στην πόλη δωρεάν 800Κυβ/ώρα, αποτελεί μικρό μέρος των 60.000 έως 70000 χιλιάδων κυβ/μέρα που χρειάζεται η πόλη και ανά πάσα στιγμή μπορεί να σταματήσει.

Από το νερό που παρέχει ΔΕΥΑΠ μόνο το 50% καταλήγει να περνάει μέσα από τα ρολόγια αφού προηγουμένως το άλλο 50% χάνεται μέσω διαρροών ή παράνομων υδροληψιών, κάτι που επιβαρύνει τους πατρινούς. Οι γεωτρήσεις επιβαρύνουν και απομειώνουν τον υδροφόρο ορίζοντα χωρίς να είναι η ενδεδειγμένη λύση. Η βιομηχανική ζώνη, οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα που λειτουργούν ανασταλτικά στην επέκταση των δραστηριοτήτων τους και τη δημιουργία νέων αναπτυξιακών σχεδίων που θα μείωναν την ανεργία στην περιοχή.

Παράλληλα ο κίνδυνος να προχωρήσει η κυβέρνηση σε συμφωνία της διαχείρισης με ιδιώτη είναι ορατός, με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης. Ωστόσο η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη σύσταση διαδημοτικού φορέα με πλειοψηφία των τριών δήμων έχει μείνει στα συρτάρια του δημάρχου, χωρίς να έχει προχωρήσει τη διαδικασία. Ίσως, είναι ένα καλό βολικό σενάριο, που θα βόλευε και τους δύο, αφενός την κυβέρνηση να παραχωρήσει τη διαχείριση σε ιδιώτη φωτογραφικά και τον κ. Πελετίδη να βγάζει ανέξοδες καταγγελίες, κορώνες, για το ακροατήριο των πατρινών.

Καλούμε τον κ. Πελετίδη να υλοποιήσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ως οφείλει, γιατί το νερό εκτός του ότι είναι δημόσιο αγαθό είναι αναγκαίο από όλους τους πολίτες σε 24ωρη βάση. Η σύσταση διαδημοτικού φορέα και η διαχείριση χρειάζονται προγραμματισμό και στρατηγική που δεν μπορούν να γίνουν ευκαιριακά, την τελευταία στιγμή. Αρμόδιο σύμφωνα με τους κανόνες της δημοκρατίας για την πολιτική που θα ακολουθήσει η πόλη σε αυτό το σχεδιασμό είναι το ανώτατο όργανο το δημοτικό συμβούλιο και κανένας δεν είναι πάνω από τις αποφάσεις του ούτε μπορεί να τις αγνοεί.

Ευελπιστούμε αυτή τη φορά η απάντηση να δοθεί από το Δήμαρχο και όχι από τον πρόθυμο "υποταγμένο".
 
 
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις