Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο 29χρονος π. Δημήτριος Καρτέρης, πατέρας 3 παιδιών πέρασε 5ος στη Θεολογική σχολή

Ο 29χρονος π. Δημήτριος Καρτέρης, πατέρα...

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών είπε πως ο συγκεκριμένος ιερέας είναι «η απάντηση σε όσους λένε ότι τώρα πια είναι αργά...»

Την 5η θέση της Θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών καταλαμβάνει μετά τη συμμετοχή του στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις ο πατήρ Δημήτριος Καρτέρης, ο οποίος διακονεί στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στη Γλύφα Φθιώτιδας.

Με όλες τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που έχει ένας ιερωμένος, ο οποίος υπηρετεί μία μεγάλη γεωγραφική περιοχή, με τρία παιδιά και εν αναμονή ενός τετάρτου, ο πατήρ Δημήτριος Καρτέρης ξεπέρασε πολλά εμπόδια σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά λόγω και της πανδημίας που δοκίμασε τις αντοχές όλων των υποψηφίων για τα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Ο ίδιος σε ηλικία 29 ετών πήρε τη μεγάλη απόφαση να συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις και να διαγωνιστεί μαζί με άλλους υποψήφιους δίνοντας ιδιαίτερο χρώμα στις επιτυχίες των Πανελλαδικών της φετινής χρονιάς στην περιοχή της Φθιώτιδας. Αν η απόσταση από τη Γλύφα μέχρι τη Λαμία ήταν... μικρή, τελικά η απόσταση από την Γλύφα μέχρι τη Θεολογική Αθηνών είναι ακόμη μικρότερη.

Ο ίδιος δήλωσε για την προσπάθεια και επιτυχία του στο LamiaReport:

«Ένα όνειρο της εφηβικής ηλικίας έχει γίνει πραγματικότητα και δοξάζω το μεγαλοδύναμο Θεό για αυτό.

Η οικονομική κρίση η οποία σημάδεψε την χώρα και την κοινωνία μας τότε που ήμουν στην τρίτη Λυκείου, δεν είχε επιτρέψει στην οικογένειά μου να δώσει αυτή την ευκαιρία για να μπορέσω να σπουδάσω.

Λίγο αργότερα προσετέθησαν η οικογένεια, οι σπουδές της πρεσβυτέρας, ο ερχομός των παιδιών αλλά και το θεόπνευστο έργο της ιεροσύνης.

Με υπομονή και με πίστη στις δυνάμεις αλλά και στην άνωθεν βοήθεια (χωρίς την οποία δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα) μου δόθηκε η δυνατότητα να τα καταφέρω φέτος.

Αυτό που θέλω να πω σε όλους τους εφήβους είναι ότι ποτέ δεν είναι αργά.

Δυσκολίες, ναι, υπάρχουν πάρα πολλές.

Με τη βοήθεια του Θεού, με τη στήριξη πάνω απ' όλα της οικογένειας, την οποία και ευχαριστώ  ιδιαιτέρως γιατί και τα παιδιά μου στερήθηκαν πάρα πολύ τη φυσική μου παρουσία, ήρθε εις πέρας στο δύσκολο αυτό εγχείρημα.

Άρχισα την προσπάθεια μου το Νοέμβριο του 2019,  μετά την έλευση του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Συμεών ,ο οποίος στήριξε και ευλόγησε αυτή την απόπειρα. Θα ήθελα δε να ομολογήσω με ταπεινότητα ότι με ενέπνευσε με την δική του παρουσία και δράση.

Αισθάνομαι πράγματι, μεγάλη συγκίνηση και τιμή που βρίσκομαι στο πιο ιστορικό πανεπιστήμιο στη χώρα, στο Καποδιστριακό, στη Θεολογική σχολή και θέλω να πω πως η θέση αυτή σηματοδοτεί μια καινούρια αρχή».

Ακόμα ο επιτυχών στις Πανελλαδικές εξετάσεις, π. Δημήτριος Καρτέρης θέλει δημοσίως να ευχαριστήσει με συγκίνηση την πρεσβυτέρα, η οποία όπως ο ίδιος ανέφερε, «όχι μόνο με ενθάρρυνε αλλά και υπήρξε πολύτιμος αρωγός της προσπάθειας που γινόταν  στο φροντιστήριο του κύριου Βαγγέλη Στεφανή, αλλά και με έβαζε και σε σωστό δρόμο στις όσες φορές οι λειτουργικές μου υποχρεώσεις είχαν καταστήσει την επαφή με το διάβασμα όχι και τόσο συχνή.

Θέλω να ευχαριστήσω και το σεβασμιότατο ποιμενάρχη μας, κ.κ. Συμεών για τη στήριξη που μου παρείχε».

Τέλος ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών δήλωσε πως ο π. Δημήτριος Καρτέρης είναι η απάντηση σε όσους λένε ότι τώρα πια είναι αργά.

«Ένας ταπεινός εργάτης της Εκκλησίας μας, ο ιερέας της Γλύφας και Αρχιερατικός Επίτροπος της περιοχής, το πίστεψε, το πάλεψε, και με την δύναμη του Θεού, την ευχή του Επισκόπου του και την συμπαράσταση της οικογένειας του, το κατάφερε!», ανέφερε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις