Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Πατρινή Μαρία Τριανταφυλλοπούλου πέτυχε το όνειρό της μπαίνοντας στη Νομική Αθηνών

Η Πατρινή Μαρία Τριανταφυλλοπούλου πέτυχ...

Ήταν η σχολή πρώτης επιλογής της

Η μαθήτρια του 6ου Γενικού Λυκείου Πατρών Μαρία Τριανταφυλλοπούλου του Βασιλείου συγκέντρωσε στις πανελλαδικές εξετάσεις 18.775 μόρια και πέρασε 71η στη Νομική Αθηνών.

Μιλώντας στο thebest.gr για τα όνειρά της αλλά και την φετινή χρονιά που ήταν δύσκολη λόγω και της καραντίνας, η Μαρία αναφέρει τα εξής:

«Η εισαγωγή μου στη σχολή της πρώτης μου επιλογής ήταν το επιστέγασμα μιας πολυετούς πορείας διαβάσματος. Η Νομική ετέθη ως στόχος επειδή είναι η επιστήμη που υπηρετεί την ύψιστη αρετή της δικαιοσύνης, εκφράζει όλους τους τομείς της ζωής και σου δίνει την ευκαιρία, μέσα από τα μονοπάτια της, να ξεπερνάς τα προσωπικά σου όρια με στόχο την συνεχή ανέλιξη.

Η φετινή χρονιά αδιαμφισβήτητα είχε τις δυσκολίες της λόγω της καραντίνας καθώς ιδιαίτερα οι μαθητές της τρίτης λυκείου  έπρεπε άμεσα  να εξοικειωθούμε με την τηλεκπαίδευση και να διαχειριστούμε το ψυχολογικό φορτίο που μας προκάλεσε ο εγκλεισμός και η επιδείνωση της πανδημίας. Προσωπικά βέβαια την περίοδο της καραντίνας διαμόρφωσα το δικό μου πρόγραμμα εξισορροπώντας διαβασμα και ξεκούραση.

Στους επόμενους υποψηφίους θα έλεγα ότι η σταθερή μαθητική πορεία, το συστηματικό διάβασμα, η αγάπη για το αντικείμενο μελετης και η προσήλωση στο στόχο συνιστούν τον καταλύτη της επιτυχίας.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου στο 6ο ΓΕΛ Πάτρας και το φροντιστήριο Άνοδος για την ορθή καθοδήγηση αλλά και την οικογένειά και τους φίλους μου που αποτελούν για εμένα το έρμα για να αντεπεξέλθω κάθε δυσκολία.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις