Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ν. Τζανάκος: Έκθετος και πάλι ο κ. Πελετίδης

Ν. Τζανάκος: Έκθετος και πάλι ο κ. Πελετίδης

Η ανακοίνωση της παράταξης για την πλατεία Καλλιπάτειρας και την πληρωμή εργαζομένων

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη Πάτρα, η δική μας πόλη, με επικεφαλής τον Νίκο Τζανάκο, αναφέρει:  Όπως είναι γνωστό ο κ. Πελετίδης ως Δήμαρχος, είναι και ο προϊστάμενος των υπηρεσιών του Δήμου και υπεύθυνος για τη λειτουργία τους.

 Τους τελευταίους μήνες και με τις δυο ιδιότητές του, αντιπαλεύει με κάθε τρόπο ενάντια στην αποζημίωση της πλατείας Καλλιπάτειρας. Τελευταία επιδίωξε να προβοκάρει την προσπάθεια 25 δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι κατέθεσαν πρόταση, τόσο για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι είχαν κερδίσει δικαστική απόφαση, όσο και για να σωθεί η πλατεία.

Με δική του ανοχή, αν όχι πρωτοβουλία, στο Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο θα συζητιόταν η πρόταση, οι εργαζόμενοι, προσήλθαν εντόνως διαμαρτυρόμενοι αφού ενημερώθηκαν, με δόλο προφανώς και στρεβλά, πως εξαιτίας της πρότασης μας δεν θα πληρωθούν. Πως η πρόταση μας αφαιρεί χρήματα από την πληρωμή τους, για να δοθούν προς αποζημίωση της πλατείας. Η κατάσταση εκτραχύνθηκε, δημοτικοί σύμβουλοι κινδύνευσαν, με τον κ. Πελετίδη ως συνήθως να παρακολουθεί υπομειδιών.  

Ο κ. Δήμαρχος, κυρίως δια του αρμοδίου Αντιδημάρχου και των εισηγητών, ισχυρίστηκε πως (αντιγράφουμε από τα πρακτικά):

 ‘η συγκεκριμένη πρόταση δεν πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις προς συζήτηση και αξιολόγηση ενώπιον του Συμβουλίου’ 

πως μια τέτοια πρόταση

‘δεν μπορεί να αποτελέσει τη βάση απόφασης’.

Για να καταλήξουν βαρύγδουπα!

‘Εκ των άνω απορρέει, ότι η Εναλλακτική πρόταση όπως προτείνεται, δεν δύναται να υιοθετηθεί και να υλοποιηθεί από την Οικονομική Υπηρεσία’

Γνώριζε ο κ. Πελετίδης, πως η πρότασή μας, ήταν ουσιαστικά και νομικά σωστή; Το γνώριζε!

Γνώριζε ο κ. Πελετίδης, πως με την πρότασή μας, οι εργαζόμενοι πληρωνόντουσαν κανονικά; Το γνώριζε!

Στηρίχθηκε όμως όπως το συνηθίζει στη βεβαιότητα, πως με την ψυχολογική πίεση που δέχθηκαν επι δέκα πέντε ημέρες, οι 25 Δημοτικοί Σύμβουλοι επτά διαφορετικών παρατάξεων, που θα πάει, θα βρεθούν δυο τρεις να ‘κιοτέψουν’.

 Βλέπετε, εκτός από τους εργαζόμενους τους οποίους είχαν παραπλανήσει και εξοργίσει εναντίον μας, υπήρξε και η συνηθισμένη τον τελευταίο καιρό, ισχυρή πίεση, από τα παπαγαλάκια του κ. Πελετίδη, που γέμισαν σε απίστευτο βαθμό τα κοινωνικά δίκτυα, με φωτογραφίες των επικεφαλής των παρατάξεων (κάτι σαν επικήρυξη στο Τέξας ή  σαν προγραφή στην Αρχαία Ρώμη) και με αναφορές περί του ‘Μαύρου Μετώπου’ και την εξήγηση, πως 25 δημοτικοί σύμβουλοι από 7 διαφορετικές παρατάξεις,  έχουν συντονιστεί για ‘να καταστρέψουν την πόλη’ μέσω ……της …….. κριτικής ….στον κ. Πελετίδη!!!

Παρότι Δήμαρχος όλων των πατρινών (θεωρητικά) και υποχρεωμένος από το νόμο, να σέβεται τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία ψηφίστηκε η εναλλακτική μας πρόταση, συνέχισε τον καταγγελτικό του προπαγανδιστικό λόγο εναντίον μας, σε όλα τα ΜΜΕ και σε συνεχείς συναντήσεις με εργαζόμενους, βέβαιος προφανώς πως η ‘πλήρως τεκμηριωμένη’  αρνητική εισήγηση προς την Αποκεντρωμένη, θα επιτύγχανε την ακύρωση της πρότασης-απόφασης μας!

Για να ακυρώσουν την πρότασή μας, κατέβασαν όλο το νομικό οπλοστάσιο. Ποιος ξέρει πόσα άτομα, πόσες μέρες, πόσες εργατοώρες σπατάλησαν, για να συνταχθεί ένα 10σέλιδο ‘κατηγορητήριο’. Επιστρατεύτηκαν, 5 νόμοι του κράτους, 1 Βασιλικό Διάταγμα του 1959, 4 Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, και 2 Εγκύκλιοι.

Άνθρακες ο θησαυρός! Η απάντηση από την κατά νόμο αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης, για το έλεγχο νομιμότητας, είναι λιτή και ξεκάθαρη.

‘‘Η αρίθ. 227/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων,  αφού ελέγχθηκε ως προς την νομιμότητά της, βρέθηκε νόμιμη, γιατί είναι σύμφωνη με τις διατάξεις των άρθρων 65 παρ.5, 224-225, 238 & 266 του Ν. 3852/2010, όπως ισχύουν και του άρθρου 23 § 5 του Ν.3536/07’’.

Τόσο απλά!!

Τι έμεινε από αυτή την ιστορία; Για 15 ημέρες η πόλη χωρίστηκε για άλλη μια φορά στα δύο, πάθη και μίση βγήκαν στον αέρα, με αποκλειστική ευθύνη και πάλι του Δημάρχου της.

Του ανθρώπου που τον έχουμε ψηφίσει για να μας ενώνει!!

Εν τέλει η απόφαση από την περασμένη Πέμπτη, είναι στα χέρια του κ. Πελετίδη, ο οποίος έχει δύο δρόμους να ακολουθήσει:

1.    Να συνεχίσει τον ‘αγώνα’ εναντίον της  ‘Καλλιπάτειρας’ και να υποβάλει αίτηση ακύρωσης στην Αποκεντρωμένη; ή

2.    Να εφαρμόσει ως οφείλει, άμεσα την απόφαση.

Τον καλούμε:

        Να πληρώσει σήμερα κιόλας τους εργαζόμενους (όσο και αν τον ενοχλεί, πως θα πληρωθούν με τη δική μας πρόταση!) και να στείλει τον κωδικό με τη δαπάνη της πλατείας στις Τεχνικές Υπηρεσίες, για να ολοκληρώσουν το φάκελο της απαλλοτρίωσης.

 Σημ.1: Η Καλλιπάτειρα, κόρη, μητέρα και σύζυγος Ολυμπιονικών, σώθηκε για δεύτερη φορά. Την πρώτη πριν από 2.500 χρόνια κινδύνευσε να θανατωθεί, επειδή τόλμησε να μπει στο στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας μεταμφιεσμένη άνδρας, για να παρακολουθήσει το γιό της. Τώρα όμως επιπρόσθετα κινδυνεύει  να την εντάξει και αυτή ο κ. Πελετίδης στο ‘Μαύρο Μέτωπο’.

Σημ.2: Η Εναλλακτική πρόταση η οποία και εγκρίθηκε, κατατέθηκε και ψηφίστηκε από 7 παρατάξεις, 25 Δημοτικούς Συμβούλους (Πρωτεύουσα Ξανά- Αλεξόπουλος, Πάτρα Ενωμένη-Παπαδημάτος, Νέα Πάτρα-Νικολόπουλος, Ώρα Πατρών-Ρώρος, Σπιραλ-Ψωμάς, Πάτρα η δική μας πόλη-Τζανάκος, Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη-Χρυσανθακόπουλος) ένα ‘Μαύρο Μέτωπο’ για τα μάτια της Καλλιπάτειρας!!

 

Νίκος Τζανάκος

Πάτρα η δική μας πόλη

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις