Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΜεΡΑ 25: «Τεράστιες ζημιές έχουν υποστεί οι καλλιεργητές πατάτας στην Αχαΐα εξαιτίας του κορωνοϊού»

ΜεΡΑ 25: «Τεράστιες ζημιές έχουν υποστεί...

Ερώτηση της βουλευτή Β Πειραιά και Γραμματέα της ΚΟ του ΜέΡΑ25 Φωτεινής Μπακαδήμα

"Τεράστιες ζημιές έχουν υποστεί οι καλλιεργητές πατάτας του Νομού Αχαΐας εξαιτίας του κορονοϊού. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των καλλιεργητών - αγροτών οι ζημιές φτάνουν τα 500€ το στρέμμα, καθώς είχαν ξοδέψει σημαντικά ποσά σε λιπάσματα και γενικότερα για την φροντίδα του χωραφιού, πριν μας επισκεφτεί η πανδημία", αναφέρι σε ερώτησή της η βουλευτής Φωτεινή Μπακαδήμα.

"Το κλείσιμο των συνόρων και η προσωρινή αναστολή των εξαγωγών έκανε τόνους προϊόντων να σαπίσουν σε αποθήκες παραμένοντας αδιάθετα μιας και στην εσωτερική αγορά διατέθηκε ελάχιστο μέρος της παραγωγής.

Έτσι, αν και βρισκόμαστε σε περίοδο σποράς πατάτας ώστε να ξεκινήσει η συγκομιδή   τον ερχόμενο Νοέμβριο πολλοί αγρότες διστάζουν και φοβούνται να προχωρήσουν σε νέα σπορά καθώς ένα δεύτερο κύμα του κορονοϊού με τα επακόλουθα μέτρα θα μπορούσε να τους αποτελειώσει.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αγροτών της Δυτικής Αχαΐας πολλά χωράφια αναμένεται να μείνουν ακαλλιέργητα από την πατάτα εξαιτίας αυτού του φόβου, αφού οι περισσότεροι δεν πρόκειται να ρισκάρουν, γνωρίζοντας ότι, εκτός όλων των άλλων, η αρωγή της πολιτείας, μέχρι ώρας ήταν ελάχιστη.

Κατόπιν των παραπάνω,

Ερωτάται ο κ Υπουργός:

Είναι ενήμερος για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι καλλιεργητές πατάτας στο Νομό Αχαΐας και αλλού;
Ποιες πρωτοβουλίες στήριξής τους προτίθεται να λάβει ώστε να ανακοπεί ο φόβος και να ξεκινήσει η σπορά με στόχο να μην μείνουν ακαλλιέργητες τεράστιες εκτάσεις;
Ποια βήματα ενίσχυσης και αποζημίωσης των αγροτών θα ληφθούν για να περιοριστούν οι ζημιές που έχουν υποστεί εξαιτίας της πανδημίας οι αγρότες; "
 

Η ερωτώσα βουλευτής

 

 

Φωτεινή Μπακαδήμα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις