Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αδειάζουν βοθρολύματα σε σχάρες ομβρίων του Ρίου Πατρών

Αδειάζουν βοθρολύματα σε σχάρες ομβρίων ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Επικίνδυνες συνθήκες στα σημεία απορροής

Μια ολόκληρη περιοχή χωρίς νερό, βοθρολύματα που καταλήγουν στη θάλασσα και ακόμη επικίνδυνες εστίες μόλυνσης από λιμνάζοντα νερά. Είναι συνθήκες τις οποίες υπομένουν κάτοικοι του Ρίου, οι οποίοι ζητούν απεγνωσμένα την παρέμβαση του δήμου και της περιφέρειας για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η δημοτική ενότητα της Πάτρας.

Την άμεση παρέμβαση τόσο του δήμου όσο και της περιφέρειας και των αρμόδιων τομέων τους, ζητούν κάτοικοι του Ρίου καθώς εστίες λυμάτων από αποχετεύσεις καταλήγουν σε αυλάκια, ακόμη και τη θάλασσα, μέσω του δικτύου αποχέτευσης όμβριων.

Το πρόβλημα με τα λύματα έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η δυσοσμία προκαλεί φόβο για μολύνσεις, είτε μέσω της επαφής με μολυσμένα νερά είτε από τσιμπήματα κουνουπιών. Τους καλοκαιρινούς μήνες το Ρίο προσελκύει χιλιάδες πατρινούς αλλά και τουρίστες που βιώνουν ανα τακτά διαστήματα συνθήκες επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία, είτε κολυμπούν είτε κινούνται στην ευρύτερη περιοχή. 

Αξίζει να αναφέρουμε πως το έργο της αποχέτευσης που έγινε με πόρους του ΕΣΠΑ και στην περιοχή του Ρίου, είναι έτοιμο εδώ και χρόνια ωστόσο μένει αναξιοποίητο αφού οι βόθροι παραμένουν και τα σπίτια δεν έχουν ακόμη συνδεθεί με τον βιολογικό καθαρισμό της Πάτρας. 

Ο δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Βορής εξηγεί στο thebest.gr τη συνεχιζόμενη κατάσταση.

Υγειονομικές βόμβες ανα τακτά διαστήματα στην περιοχή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις