Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Ανακοινώσεις σήμερα από την Οξφόρδη για τον κορωνοϊό - Τον Νοέμβριο οι πρώτοι εμβολιασμοί

Ανακοινώσεις σήμερα από την Οξφόρδη για ...

Πιστεύουν ότι θα έχει επιτυχία κατά 70%

Με πρωτοφανή ταχύτητα, για τα επιστημονικά δεδομένα, εξελίσσεται η έρευνα για την παραγωγή εμβολίου έναντι του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 που προκάλεσε την πανδημία. Και ενώ περισσότερα από 150 εμβόλια κατά του νέου κορωνοϊού υπολογίζεται ότι βρίσκονται σε ερευνητικό στάδιο, με τα 23 στο πλαίσιο κλινικών δοκιμών να χορηγούνται σε υγιείς εθελοντές, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης θα ανακοινώσει σήμερα ότι από τον Νοέμβριο θα μπορούν να εμβολιαστούν οι Aγγλοι, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη θα διατεθεί 3-4 εβδομάδες αργότερα.

Οι διαδικασίες για την έγκριση της παραγωγής του εμβολίου AZD1222 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων θα αρχίσουν στις αρχές Οκτωβρίου, ενώ ήδη η εταιρεία AstraZeneca θα αρχίσει την παραγωγή του τις επόμενες εβδομάδες, αναλαμβάνοντας το ρίσκο να παράξει εμβόλια πριν λάβουν την επίσημη έγκριση ώστε να κερδηθεί χρόνος. Στην κυκλοφορία πάντως θα δοθεί μόνο εφόσον λάβει την απαιτούμενη έγκριση.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαπραγματεύονται ήδη με την AstraZeneca, αλλά και άλλες εταιρείες που διεξάγουν έρευνα, την προμήθεια εμβολίων.

Η ταχύτητα με την οποία ενήργησε η διεθνής επιστημονική κοινότητα για την αντιμετώπιση του SARS-CoV-2 ήταν ευθύς εξαρχής πρωτόγνωρη. Ηταν μέσα Δεκεμβρίου του 2019 όταν μια άγνωστη μορφή πνευμονίας έκανε την εμφάνισή της στην πόλη Ουχάν της Κίνας, οδηγώντας στον θάνατο τους ασθενείς. Σε λιγότερο από έναν μήνα από την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων, τον Ιανουάριο του 2020, αναγνωρίστηκε ως αιτιολογικός παράγοντας ο νέος κορωνοϊός και ξεκίνησε η αποκωδικοποίηση του γονιδιώματός του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being