Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Η Ρούλα βρέθηκε με λέμφωμα αλλά νιώθει ευγνώμων…

Η Ρούλα βρέθηκε με λέμφωμα αλλά νιώθει ευγνώμων…

21 Ιουλίου 2020: 408η ΗΜΕΡΑ του Ημερολογίου

Σήμερα η στήλη φιλοξενεί ένα κείμενο της κ. Ρούλας Ζαχαράτου. Την γνώρισα μέσα από τα μηνύματά της ως αναγνώστρια της στήλης και πλέον τη νιώθω ως συνοδοιπόρο και συνεργάτη, καθώς η βοήθειά της στον εντοπισμό θεμάτων που έχουν ενδιαφέρον για τους καρκινοπαθείς και τους φροντιστές τους, είναι σημαντική.

Η κ. Ρούλα διαγνώστηκε με «λέμφωμα μη Hodgkin» (πρόκειται για καρκίνο του λεμφικού συστήματος). Τα καλά νέα είναι ότι πρόκειται για τύπο λεμφώματος με αργή ανάπτυξη. Για αυτό το λόγο δεν χρειάζεται να κάνει χημειοθεραπείες αυτή τη στιγμή. Πρέπει να το παρακολουθεί κάνοντας εξετάσεις κάθε τρεις μήνες (την αποκαλούν μέθοδο WAIT AND WATCH) και αν εντοπιστεί επιδείνωση τότε θα αρχίσουν θεραπείες. Αναγγέλλοντάς μου τα καλά νέα από τις εξετάσεις μού έγραφε προ ημερών:

«Όταν μου είπε ο κύριος Ζήκος, ο αιματολόγος μου ότι δεν χρειάζεται να κάνω άμεσα χημειοθεραπεία, ήταν η χαρά μου τόσο μεγάλη λες και μου είπε ότι κέρδισα το 6αρι στο Λόττο. Ακόμα δεν μπορώ να συνέλθω από την χαρά μου. Δεν κρατάω το ότι έχω κακοήθες λέμφωμα, αλλά ότι για τους επομένους 3 μήνες σίγουρα δεν θα χρειαστώ θεραπεία. Και για κάθε νέο 3μηνο χωρίς χημειοθεραπεία, είναι πάρτι και χαρά για μένα.

Νιώθω ότι είμαι προνομιούχος σε αυτή τη ζωή και νιώθω μια βαθιά ευγνωμοσύνη. Θα συνεχίσω  να κάνω ότι καλύτερο από πλευράς μου, που είναι να δυναμώσω το ανοσοποιητικό μου σύστημα με σωστή, ισορροπημένη διατροφή, άθληση και ψυχική ισορροπία. Άλλωστε αυτό το εφαρμόζω περίπου ένα χρόνο και θεωρώ ότι με βοήθησε.

Όλα όσα συμβαίνουν δεν είναι τυχαία, έχουν ένα σκοπό. Στην περίπτωσή μου βλέπω ότι μπόρεσα να γνωρίσω νέους ανθρώπους και τρόπους σκέψης, κάτι που με κάνει πιο ευτυχισμένο από πριν από την ασθένεια».

Η κ. Ρούλα λοιπόν έστειλε τις ακόλουθες σκέψεις της:

«Η ζωή συχνά μάς ρίχνει και πολλές φορές είναι άδικη. Κάθε φορά που συμβαίνει κάτι σε εμάς ρωτάμε: "Γιατί εγώ;" Η αλήθεια είναι ότι η ζωή δεν είναι πάντα δίκαιη. Είναι δύσκολη μερικές φορές. Αλλά ακόμα κι αν η κατάσταση φαίνεται τόσο απελπιστική, υπάρχει πάντα μια λύση. Πρέπει να αφιερώσετε το χρόνο σας και να αντιμετωπίσετε την κατάσταση.

Πιστεύω ότι όλα στη ζωή συμβαίνουν για έναν σκοπό. Πρέπει να υπάρχουν δύσκολες στιγμές, ώστε να μην θεωρούμε δεδομένες τις όμορφες. Έτσι, όταν πέφτουμε, δεν κλωτσάμε και κλαίμε σαν ένα μικρό προκλητικό παιδί, αλλά πρέπει  να σηκωθούμε και να πολεμούμε.

Μερικές καταστάσεις στη ζωή, είναι εκεί για να γίνουμε  πιο δυνατοί. Για να αλλάξουμε τον τρόπο πως βλέπουμε τα πράγματα. Για να αναμορφώσουμε και να ξανασκεφτούμε τη ζωή που ζούμε.

Μην αφήνετε να σας πάρει από κάτω. Η ζωή δεν είναι πάντα ροζ. Δεν σας δίνει τίποτα η ζωή χωρίς να κάνετε κάτι για αυτό.

Έγινα  πιο δυνατή. Χώρισα  ανθρώπους που δεν μου έκαναν καλό. Έχω αλλάξει τη νοοτροπία και τον τρόπο ζωής μου. Φρόντισα τον εαυτό μου και έκανα μόνο ό, τι ήταν καλό για μένα. Τώρα ξέρω ότι έπρεπε να είναι αυτός ο τρόπος για να ζήσω μια καλύτερη ζωή από πριν.

Και όπως συμβαίνει συχνά, ο ήλιος επιστρέφει μετά από κάθε βροχή. Έχω βιώσει πολλά, έμαθα πολλά.

Το γεγονός είναι ότι δεν πρέπει να επηρεάζεσαι από τα χτυπήματα της μοίρας. Η ζωή συνεχίζεται. Είτε την  περνάμε με κλάμα είτε με γέλιο, είναι η επιλογή μας.

Όλοι βιώνουν κάτι στη ζωή τους που τους ωθεί, και οι εμπειρίες που αποκτάμε μάς κάνουν τελικά αυτό που είμαστε.

Αν καθίσετε ξανά εκεί και δεν ξέρετε τι να κάνετε, μην τα παρατάτε. Πηγαίνετε έξω, σηκώστε το κεφάλι σας και κοιτάξτε το άπειρο. Σκεφτείτε τα όμορφα πράγματα στη ζωή και ότι μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε θέλετε. Και μετά κάντε τα. Προχωρήστε ευθεία χωρίς να γυρίσετε και κάντε ό, τι νομίζετε ότι είναι σωστό. Ακόμα κι αν μπορεί να αποτύχετε στο τέλος, κάθε λάθος μας κάνει πιο δυνατούς.

Και στο τέλος όλα είναι όπως πρέπει. Επειδή όλα έρχονται όπως πρέπει.

Η ζωή είναι όμορφη, έτσι απλά…».

Σε αυτό το email [email protected] στείλτε μου τα μηνύματά σας (σκέψεις, συναισθήματα, εμπειρίες ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε και θέλετε να ερευνήσουμε), ή το τηλέφωνό σας (αν θέλετε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά) και να είστε σίγουροι ότι η δύναμη που θα δώσει ο ένας στον άλλον θα είναι ένας ισχυρός σύμμαχος στη μάχη που δίνουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεμάτη η ζωή του καρκινοπαθούς με προβλήματα και ταλαιπωρίες

ΗΜΕΡΕΣ 404η-406η: μια ακόμα ταλαιπωρία

Διαβάστε το Ημερολόγιο ενός Καρκινοπαθούς

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Το ημερολόγιο