Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Ξεκίνησε η πλήρης λειτουργία του Μαγνητικού Τομογράφου στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας

Φωτογραφία αρχείου

Φωτογραφία αρχείου

Εδώ και λίγες ημέρες

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την πληρέστερη κάλυψη των αναγκών υγείας των πολιτών της Αχαΐας και της ευρύτερης περιφέρειας έκανε το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας».

Από την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε η πλήρης λειτουργία του Μαγνητικού Τομογράφου. Πρόκειται για ένα σημαντικό απόκτημα της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας.

O Μαγνήτης είναι νέο υπερσύγχρονο μοντέλο με ένταση μαγνητικού πεδίου 1,5 Tesla. Με εξειδικευμένα πηνία και βελτιστοποιημένα πρωτόκολλα καλύπτεται κάθε ανατομική περιοχή τόσο μικρόσωμων όσο και μεγαλόσωμων ασθενών. Περιλαμβάνει σύγχρονες τεχνολογίες μείωσης του ακουστικού θορύβου ώστε να μην είναι ενοχλητικό στους εξεταζόμενους.

Για μη συνεργάσιμους / κλειστοφοβικούς ασθενείς παρέχονται υψηλής διακριτικής ικανότητας περισσότερο γρήγορα πρωτόκολλα. Επιπλέον το νέο μηχάνημα έχει ένα από τα μεγαλύτερα τούνελ (bore) με διάμετρο 70 cm.

Στις νεότερες τεχνικές περιλαμβάνεται η τρισδιάστατη χαρτογράφηση (3D mapping) π.χ στο γόνατο καθώς και η μαγνητική αρθρογραφία, ολόσωμη εξέταση σπονδυλικής στήλης. Στα νευρολογικά περιστατικά εκτός των συμβατικών πρωτοκόλλων αναπτύσσονται πρωτόκολλα μελέτης της αιμάτωσης (perfusion) όπως σε περιπτώσεις όγκων αλλά και μελέτη του βιώσιμου εγκεφαλικού ιστού τις πρώτες ώρες μετά από ισχαιμικό έμφρακτο. Επίσης αναπτύσσεται η φασματοσκοπία εγκεφάλου (MR spectroscopy).

Με εξειδικευμένα πηνία για τις διαφορετικές ανατομικές περιοχές του σώματος και με πλέον σύγχρονα πρωτόκολλα το τμήμα καλύπτει το σύνολο των περιστατικών όπως Νευρολογικά, Ορθοπαιδικά, Αγγειολογικά, Ογκολογικά, Ουρολογικά, Γυναικολογικά. Διενεργούνται εξειδικευμένες εξετάσεις όπως πολυπαραμετρική Μαγνητική Τομογραφία προστάτη (mpΜRI) και Μαγνητική Μαστογραφία (MRM) καθώς και εκτίμηση μαστών με εμφυτεύματα σιλικόνης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being