Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καταστροφική "βόμβα" κορωνοϊού στα τουριστικά γραφεία της Πάτρας

Καταστροφική "βόμβα" κορωνοϊού...

Φοβισμένος ο κόσμος ενώ και οι τιμές στα ξενοδοχεία για Ιούλιο και Αύγουστο σε δημοφιλείς περιορισμούς δεν κατεβαίνουν

Προβληματισμός επικρατεί στα τουριστικά γραφεία της Πάτρας, τα οποία έχουν ξεκινήσει δειλά δειλά τις εκδρομές τους από τις αρχές Ιουνίου τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της πανδημίας του covid-19 και το μέτρο της πληρότητας έως 65% που σημαίνει μέχρι 37 επιβάτες σ’ένα πούλμαν, ωστόσο η κίνηση αυτή την περίοδο με τις κρατήσεις για Ιούλιο και Αύγουστο του 2020 δείχνει να διαμορφώνεται τουλάχιστον 50% κάτω σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή ή πριν 2 χρόνια.

Μιλώντας στο thebest.gr o Χρήστος Καβαλλιεράτος της Kavallieratos tours, ανέφερε πως συνήθως προ της πανδημίας, τέλος Ιουνίου τα τουριστικά – ταξιδιωτικά γραφεία είχαν ήδη γεμίσει τις εκδρομές τους για Ιούλιο και Αύγουστο και γίνονταν κρατήσεις για τέλη Αυγούστου και Σεπτέμβριο. Φέτος, το ιδιαίτερο αυτό καλοκαίρι, υπάρχουν δύο βασικές πιέσεις. Ο κόσμος είναι φοβισμένος και ιδίως στο ηλικιακό γκρουπ των 40 -50 ετών και άνω, η μείωση στις κρατήσεις ξεπερνά το 50% ενώ αντίστοιχα και οι νεότεροι, 18-50 χρονών επίσης σε ένα μεγάλο ποσοστό δεν θα πάνε εκδρομές.

Ο κ. Καβαλλιεράτος μας εξήγησε πως σε πολλές περιπτώσεις ξενοδοχείων όχι μόνο δεν έχουν κατέβει οι τιμές για Ιούλιο και Αύγουστο αλλά υπάρχει και μία αύξηση της τάξης του 10-15% όπως στην Πάτμο, δημοφιλή θρησκευτικό προορισμό και όχι μόνο αλλά και σε άλλα μέρη όπως η Μυτιλήνη ή η Σαντορίνη όπου τους 2 θερινούς μήνες (Ιούλιο και Αύγουστο) δεν υπάρχει σχεδόν πουθενά δίκλινο δωμάτιο κάτω από τα 100-120 ευρώ.

Για τις εκδρομές των τουριστικών-ταξιδιωτικών γραφείων ένα ακόμη εμπόδιο είναι και οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια που επίσης δεν έχουν κατέβει ενώ ακόμα όπως μας περιέγραψε ο κ. Καβαλλιεράτος ενώ το κράτος επιδοτεί τις κενές θέσεις π.χ. των πλοίων δεν κάνει το ίδιο και στα τουριστικά λεωφορεία, τα οποία μένουν απέξω. Λόγω λοιπόν της μείωσης της χωρητικότητας (έως 65% των θέσεων) και των άλλων παραγόντων, τα τουριστικά γραφεία έχουν αναγκαστεί να διαμορφώσουν τις τιμές των εκδρομών λίγο ακριβότερα. Για παράδειγμα η εκδρομή στην Τήνο, από τις πιο δημοφιλείς και αγαπητές στο κοινό για τη 2ήμερη παραμονή κοστίζει 10% ακριβότερα σε σχέση με άλλες χρονιές, ωστόσο στις μονοήμερες εκδρομές τα πράγματα είναι καλύτερα καθώς δίνεται η δυνατότητα απορρόφησης της μείωσης στο 13% του ΦΠΑ ενώ δεν υπάρχει και το εμπόδιο με τις κρατήσεις ξενοδοχείων για τη διανυκτέρευση.

Τα τουριστικά – ταξιδιωτικά γραφεία ζητούν ακόμα από τον αρμόδιο Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη να μεριμνήσει να εντάξει και τα γραφεία στον κοινωνικό τουρισμό, τα οποία θα μπορούσαν να αναλάβουν την πλήρη μεταφορά των ταξιδιωτών.

Γενικά παρά τον φόβο και ένα «κράτημα» του κόσμου που σκέφτεται και τον δύσκολο χειμώνα που προμηνύεται, υπάρχει ένα ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή για κρατήσεις σε εκδρομές μόνο εσωτερικού και ειδικά για εκδρομές όπως σε Τήνο, Πάτμο, Βέροια - Λουτρά Πόζαρ, Κεφαλονιά, Λευκάδα ή και για θεατρικές παραστάσεις στην Επίδαυρο, στο Ναύπλιο, ωστόσο αυτό το ενδιαφέρον και η ζήτηση είναι χαμηλότερη σε ποσοστό που φτάνει και υπερβαίνει το 50%.

Κείμενο: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ  

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις