Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αλέκος Χρυσανθακόπουλος: Πρόταση να καλυφθεί ο Μείλιχος

Αλέκος Χρυσανθακόπουλος: Πρόταση να καλυ...

Καλεί την Δημοτική αρχή να εντάξει την χρηματοδότηση της μελέτης στα τοπικά πολεοδομικά σχέδια που επιχορηγούνται με 200 εκατ. ευρώ

Ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη» καταθέτει πρόταση για τροποποίηση του Σχεδίου πόλης και κάλυψη του ποταμού Μείλιχου.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει, ένας δρόμος επάνω, όπως η Ελευθερίου Βενιζέλου ή ένας νέος πεζόδρομος είναι οι εναλλακτικές λύσεις. Η απόσταση, ακολουθώντας την κοίτη του ποταμού από την Ν.Ε.Ο Πατρών Αθηνών μέχρι και την θάλασσα, είναι 1300 μέτρα. 

Καλώ την Δημοτική αρχή να εντάξει την χρηματοδότηση της μελέτης στα τοπικά πολεοδομικά σχέδια που επιχορηγούνται με 200 εκατ. ευρώ.

Ως γνωστόν ο Μείλιχος είναι ένα μικρό υδατορέμα που διασχίζει την Μέση Αγυιά,  έχει μικρό πλάτος και αποτελεί εστία μόλυνσης. Αποκόβει  την συγκοινωνία και την επικοινωνία της συνοικίας . Το προβλεπόμενο κόστος της κάλυψης ανέρχεται σύμφωνα με αρχικούς υπολογισμούς στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ, εκτός της μελέτης. Δεν υπάρχει κάποιο οικοσύστημα που να θίγεται και η κάλυψη μπορεί να επιτευχθεί τάχιστα. Αυτό θα σημάνει την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων και θα δώσει νέα αναπτυξιακή ώθηση στην υποβαθμισμένη σήμερα περιοχή!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις