Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Cicada #1: Οι Αμερικανοί Muckrakers, η λίστα Πέτσα και η δημοσιογραφική σήψη στην Ελλάδα

Cicada #1: Οι Αμερικανοί Muckrakers, η λ...
Νασόπουλος Θάνος
[email protected] , Facebook Page

Ο Θάνος Νασόπουλος στο πρώτο του podcast θυμάται ένα σπουδαίο δημοσιογραφικό κίνημα της Αμερικής

Η πρώτη εκπομπή του Cicada, όπως και αυτή του Podium, έχει κατέβει από τη Spotify και δεν είναι διαθέσιμη για ακρόαση. Η εξήγηση που έδωσε η εταιρία, ήταν πως προσπαθήσαμε να προωθήσουμε από την ενότητα των Podcasts, μουσικά κομμάτια και δεν τα χρησιμοποιήσαμε απλά ως υπόκρουση. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν έγινε, αλλά όταν έχεις διαφωνία με μια πολυεθνική, δίκιο έχει... εξ ορισμού η πολυεθνική.

Cicada, που στα αγγλικά θα πει τζιτζίκι. Ένα υπέροχο και πολύ παρεξηγημένο έντομο με έναν πολύ ιδιαίτερο κύκλο ζωής. Για κάποιους παράγει τον δεύτερο τρίτο πιο ενοχλητικό ήχο μετά τον απορροφητήρα και τον Άδωνι Γεωργιάδη και για κάποιους άλλους σηματοδοτεί το καλοκαίρι.

Το τζιτζίκι και η ζωή του όμως μου θυμίζει έντονα τους Έλληνες δημοσιογράφους. Αυτό είναι το όνομα του νέου εβδομαδιαίου μου podcast για λογαριασμό του thebest.gr. Σε αυτή την εκπομπή θα κάνουμε ιστορικές αναδρομές και αφιερώματα, θα σχολιάζουμε με χαλαρό και χιουμοριστικό τρόπο την ελληνική επικαιρότητα, για να ξεφεύγουμε λίγο από την ένταση και την τοξικότητα της ελληνικής πολιτικής και μιντιακής πραγματικότητας, θα συζητάμε με εκλεκτούς καλεσμένους και θα ακούμε μουσικές που αρέσουν σε μένα. Από Johnny Cash και Elvis, μέχρι τα σύγχρονα έπη του Μικρούτσικου, του Αλκαίου και του Καββαδία.

Στην πρώτη εκπομπή, πέρα από τα πολλά μου λάθη λόγω απειρίας- συγχωρέστε τα μου- ξεκινάμε από του Αμερικανούς Muckrakers και καταλήγουμε στην ελληνική δημοσιογραφία και τη διαβόητη λίστα Πέτσα. Διαπιστώνουμε το χάσμα μεταξύ της ερευνητικής δημοσιογραφίας και της εγχώριας ενημερωτικής σήψης.

Καλή μας αρχή λοιπόν. Και μην ξεχνάτε, να είστε με τα τζιτζίκια!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις