Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αρπαγή Μαρκέλλας: Από το γκαράζ στα δικαστήρια η 33χρονη κατηγορούμενη- ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Αρπαγή Μαρκέλλας: Από το γκαράζ στα δικα...

Θα απολογηθεί σήμερα

Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί η 33χρονη «κοκκινομάλλα» η οποία κατηγορείται για την αρπαγή της 10χρονης Μαρκέλλας από την Τούμπα.

Η 33χρονη έφτασε πριν από λίγο στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης προκειμένου να οδηγηθεί ενώπιον της πρώτης τακτικής ανακρίτριας μετά τη νέα προθεσμία που ζήτησε και έλαβε χτες αντιμετωπίζοντας τέσσερα κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

Οπως και χθες, Δευτέρα, έτσι και σήμερα, Τρίτη 23 Ιουνίου, η «κοκκινομάλλα» εισήλθε από το γκαράζ στο κτήριο, ενώ τη φυγάδευσαν οι αστυνομικοί.

H 33χρονη επιχειρεί να ανατρέψει την αρχική της κατάθεση- δεν ανήκω σε κύκλωμα, λέει

Μετά την ερωτική διάθεση που η 33χρονη απαγωγέας δήλωσε πως είχε για την 10χρονη Μαρκέλλα, τώρα λέει πως θέλει να επανορθώσει με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί ώστε να σβηστεί η ιστορία από το παιδί.

«Είμαι έτοιμη να επανορθώσω» είπε, μέσα από το κρατητήριο η γυναίκα, στην εκπομπή «Μαζί σου» του ΣΚΑΙ.

Υποστηρίζει πως δεν ανήκει σε κανένα κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας ή κάτι παρόμοιο, ενώ χαρακτηρίζει τα όσα έχουν ακουστεί γι αυτό το θέμα παράλογα, ανατρέποντας την αρχική της κατάθεση.

Αποδίδει, δε, τις δηλώσεις που νωρίτερα είχε κάνει στον πανικό και τις συνθήκες σύλληψης.

Το δικό της παιδί είναι οκτώ ετών, ωστόσο δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες αναφέροντας ότι είναι κάτι που αφορά τον πρώην σύζυγό της.

Σοκ είχε προκαλέσει πριν από λίγες ημέρες η κατάθεσή της για την απαγωγή της Μαρκέλλας που κράτησε για 44 ώρες.

Η 33χρονη στην κατάθεσή της είχε αποκαλύψει πώς παγίδευσε το μικρό κορίτσι αλλά και πώς το «εξουδετέρωσε» δίνοντάς του ηρεμιστικά σε τέτοια ποσότητα που θα μπορούσαν να του προκαλέσουν ακόμα και τον θάνατο.

Η απαγωγέας περιέγραψε πώς έβαψε το παιδί και βγήκαν μαζί φωτογραφίες τις οποίες έσβησε από το κίνητό της προτού συλληφθεί.

Όπως είπε, μάλιστα, «όλα είχαν πάει λουκούμι» μέχρι που η Μαρκέλλα είδε στην τηλεόραση ότι την αναζητούσαν.

Η 33χρονη αρχικά υποστήριξε ότι χρησιμοποίησε ως δόλωμα την κόρη της παρά το γεγονός ότι αυτή δεν ζούσε μαζί της. Όπως είπε, πλησίασε το κορίτσι όταν έφυγε από το σχολείο του και του είπε ψέματα ότι είχε συνεννοηθεί με τη μητέρα του για να το παραλάβει από το σχολείο ενώ αμέσως μετά του είπε ότι θα πήγαιναν στο σπίτι της, στην Καλαμαριά, όπου τα δύο κοριτσάκια θα έπαιζαν.

Περιγράφοντας το πώς έδωσε τα ηρεμιστικά και τα ναρκωτικά που ανιχνεύθηκαν στον οργανισμό της 10χρονης η 33χρονη είπε ότι όταν η Μαρκέλλα αγχώθηκε επειδή αντιλήφθηκε ότι την αναζητούν της έδωσε τρία χάπια xanax του 1 mg - ποσότητα που θα μπορούσε ακόμη και να σκοτώσει το παιδί.

Ζητά διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης η 33χρονη

Τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να διαπιστωθεί, αν η 33χρονη είχε σώας τας φρένας, όταν απήγαγε και κρατούσε για 44 ώρες τη 10χρονη μαθήτρια από την Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης, θα ζητήσει η υπεράσπιση της, καθώς σύμφωνα με το δικηγόρο της, Βασίλη Νουλέζα, η «κοκκινομάλλα» τελούσε υπό τη επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Παράλληλα ο κ. Νουλεζας καταφέρθηκε σε βάρος των συνηγόρων κατηγορίας της 33χρονης, σημειώνοντας ότι κάθε μέρα επιχειρούν να προσθέσουν και νέες κατηγορίες (σ.σ.: όπως αυτή της απόπειρας ανθρωποκτονίας) στη δικογραφία, κάτι για το οποίο, όπως είπε, η Ανακρίτρια έχει παντελή άγνοια. «Θέλω να σημειώσω τις απρεπείς ανακοινώσεις συναδέλφων μου στο Διαδίκτυο. Η κ. Ανακρίτρια μας είπε ότι θα προχωρήσει το συντομότερο δυνατό την υπόθεση. Εκεί που η εντολέας μου φταίει, θα τιμωρηθεί. Πρέπει πρώτα να διαφυλάξουμε τη μαθήτρια. Η πελάτισσα μου μετάνιωσε και ζήτησε συγνώμη. Δεν αλλάζουμε την υπερασπιστική μας γραμμή. Η εντολέας μου, όταν κατέθεσε στην Αστυνομία, βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών. Τώρα είχε διαύγεια» σημείωσε ο κ. Νουλεζας.

Η 33χρονη πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί την Τρίτη 23 Ιουνίου, στις 11:00. Για να πάρει τη νέα προθεσμία για την απολογία της, η υπεράσπισή της έθεσε το επιχείρημα της εισαγωγής της σε ψυχιατρικό νοσοκομείο και τι γεγονός ότι έχει επιβαρυνθεί σημαντικά η σωματική και ψυχολογική της υγεία.

Εξάλλου, στην κατηγορούμενη ασκήθηκε και νέα κατηγορία, αυτή της κατοχής των ναρκωτικών που φέρεται να έδωσε στο παιδί. Μιλώντας έξω από το δικαστικό μέγαρο στους εκπροσώπους του Τύπου, ο δικηγόρος της 33χρονης ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι η εντολέας του είναι αυτή τη στιγμή ένα σωματικό και ψυχολογικό ράκος.

Το βράδυ της Δευτέρας, ο δικηγόρος της οικογένειας της 10χρονης, Αλέξης Κούγιας, αποκάλυψε ότι η πλευρά της 33χρονης κατηγορούμενης έχει κάνει πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού. Το επανέλαβε το πρωί της Τρίτης (23.06.2020) μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα στον ΑΝΤ1.

«Όταν γίνεται πρόταση για συμβιβασμό μιλάμε για χρήματα, κάτι που προσβάλει την οικογένεια, σε αυτήν την περίπτωση, που η μικρή είναι ανήλικη. Μου θυμίζει την υπόθεση που ο πλούσιος κάνει το κακό και εξαγοράζει τον φτωχό. Με προσβάλει ως δικηγόρο και ως άνθρωπο αυτή η πρόταση συμβιβασμού, γι’ αυτό και το δημοσιοποίησα», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Ερωτηθείς τι σημαίνει η πρόταση αυτή για την υπόθεση, εκτίμησε πως «σημαίνει παραδοχή, αλλά και σημαίνει “έχω λεφτά” και αυτό προκαλεί ερωτήματα για το πού βρήκε τα λεφτά η κυρία που λέει ότι εκδίδεται για να ζήσει» και συμπλήρωσε πως «μου έχει κάνει εντύπωση και το να μην καταλαβαίνεις ποιον εκπροσωπείς, ποιον δικηγόρο έχεις απέναντί σου».

Την πρόταση συμβιβασμού από την πλευρά της 33χρονης προς την οικογένεια της Μαρκέλλας διέψευσε, όμως, λίγα λεπτά μετά ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, Βασίλης Νουλέζας.

«Είμαι δυστυχώς υποχρεωμένος να διαψεύσω τον κύριο Κούγια, αλλά ευτυχώς τα γραπτά μένουν», είπε μιλώντας κι εκείνος στην ίδια εκπομπή. «Δεν υπήρξε καμία πρόταση για οικονομική αποζημίωση», είπε ο Βασίλης Νουλέζας, εξηγώντας από την πλευρά του ότι η επικοινωνία του με τον Αλέξη Κούγια αφορούσε τον τρόπο αντιμετώπισής του από τον συνάδελφό του.

«Του ζήτησα να μη μου επιτίθεται, του είπα να συναντηθούμε, αλλά εγώ ακύρωσα τη συνάντηση», σημείωσε σχετικά και μετά από ένταση απάντησε πως «δεν υπήρξε καμία οικονομική πρόταση. Δεν μιλήσαμε για οικονομικό συμβιβασμό».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις