Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Αντιπαράθεση με τον κομματικό παραλογισμό του κ. Πελετίδη

Αντιπαράθεση με τον κομματικό παραλογισμ...

Του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου, Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη

                                                                                                                                              

1) Ενώ η παράταξη Πελετίδη είναι έτοιμη να θέσει όλα τα κεντρικά πολιτικά ζητήματα της χώρας στο Δημοτικό Συμβούλιο, αρνήθηκε να συζητήσει λιτό ψήφισμα που κατέθεσα τις 19 Μάη, για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων από τον ΟΗΕ, που διαπράχθηκε από τον Μουσταφά Κεμάλ!  Ίσως επειδή ο Κεμάλ συνεργάστηκε με τον Λένιν εναντίον  των Ελλήνων!

2)  Έχοντας το ΚΚΕ την αντιεπιστημονική άποψη ότι η Επανάσταση του 1821 ήταν ταξική και αστική και όχι Εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας όλων των Ελλήνων, δεν έχει φέρει ακόμη 7 μήνες πριν την έναρξη των εορτασμών του 2021, πρόταση για συμμετοχή της πόλης στις εκδηλώσεις! Είμαστε η μόνη πόλη της Ελλάδας που ολιγωρεί! Σίγουρα μας έχουν αποκρύψει και την σχετική αλληλογραφία με όποια πανελλαδική ή περιφερειακή οργανωτική επιτροπή των εκδηλώσεων! Ενώ οι Δήμαρχοι Καλαβρύτων, Αιγιαλείας, Τριπόλεως, Ναυπλίου, Καλαμάτας, Πύλου, Μάνης , Ναυπάκτου κλπ με συσκέψεις και ειδικές συνεδριάσεις έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους, ο κ Πελετίδης αδρανεί!  Η Πάτρα πόλη της Εθνικής Παλιγγενεσίας μένει εκτός συμμετοχής στον κεντρικό και δεν πρωταγωνιστεί  στον τοπικό σχεδιασμό!  

3) Η Πάτρα δεν έχει ακόμη θεσπίσει Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης! Το προβλέπει ο νόμος να συσταθεί, αμέσως μόλις συνεδριάσει το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο! Κάθονται κρυφά και παζαρεύουν με κάθε ένα κοινωνικό φορέα χωριστά, ακολουθώντας την τακτική της σαλαμοποίησης (κομμάτι-κομμάτι) για να απομονώσουν την συνολική αντιπαράθεση που έχουν με την κοινωνία!

4) Η Πάτρα είναι μία από τις πιο ευεργετημένες πόλεις  της Ελλάδας από πλευράς ευρωπαϊκών προγραμμάτων και χρηματοδότησης! Όμως τα λάθη της Δημοτικής αρχής  είναι τραγικά π.χ. στο θέμα των λαθεμένων  αντιδρομήσεων, Κανακάρη, Κορίνθου, Μαιζώνος, κωνσταντινοπόλεως κλπ αφού μας απέκρυψαν μέχρι σήμερα, ότι παρέλαβαν την προκάτ παραγγελθείσα μικρή και ατελέσφορη συγκοινωνιακή μελέτη σκοπιμότητας, οδηγούν  την πόλη εμμονικά σε καταστροφή!

5) Στο θέμα της κατασκευής του νέου αστυνομικού μεγάρου ο κ Πελετίδης υπέδειξε, αντί για το οικόπεδο που ήδη διαθέτει η αστυνομία στην οδό Αμερικής, ένα χώρο πάνω στην μικρή περιμετρική, εκεί που όλη η περιοχή τρέχει στα δικαστήρια για θέματα ιδιοκτησίας και  δεν έχει ενταχθεί ακόμη στο ρυμοτομικό σχέδιο και ζήτημα να ξεμπλέξει σε τρία χρόνια. Το υπάρχον οικόπεδο της αστυνομίας 5,6 στρεμμάτων μπορεί να οικοδομηθεί άμεσα  χαμηλώνοντας το ύψος του, με πράσινο στους προαύλιους χώρους και με υπόγειο γκαράζ! (Το υπουργείο έχει δεσμεύσει και αυτό ισχύει μόνο για φέτος τα διαθέσιμα κονδύλια για 5 μέγαρα στην Ελλάδα). Άλλη μία μάχη που θα δοθεί για τα αυτονόητα!

6) στο θέμα της αξιοποίησης του έλους της Αγυιάς  πάνε να στήσουν πεζογέφυρες πάνω σε υγροβιότοπο! Αν είναι δυνατόν! Θα ξεσηκωθούν δικαιολογημένα οι οικολογικές οργανώσεις.

7) Στον Δήμο Πατρέων ο Δήμαρχος και το ΚΚΕ χάραξαν αυθαίρετα μια κατακόκκινη κομματική γραμμή αρνούμενοι να συνεργαστούν για τα μεγάλα θέματα με τις πλειοψηφούσες παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Οξύνουν τεχνητά κάθε συζήτηση και προκαλούν με τον κομματικά φανατισμένο λόγο τους.   

8) Ψηφίσαμε να ιδρυθεί Διαδημοτικός Διαχειριστικός φορέας με την συμμετοχή της Περιφέρειας, για το φράγμα Πείρου Παραπείρου και ο κ Πελετίδης παρανομώντας σαμποτάρει  την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  με κίνδυνο να επωφεληθούν οι ιδιώτες κερδοσκόποι!  

9) Στο ζήτημα της αποπληρωμής των Απαλλοτριώσεων  των πλατειών, προσπαθούμε να επιβάλλουμε με αφετηρία την πλατεία Καλλιπάτειρας στην Αγυιά τα αυτονόητα! Η μάχη είναι σε εξέλιξη! Οι κάτοικοι ζητούν δικαίωση. Είμαστε μαζί τους!   

10) Η ιστοσελίδα του Δήμου αποκρύπτει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που διαφωνεί ο Πελετίδης και κάνει μονόπλευρα χυδαία κομματική προπαγάνδα υπέρ του ΚΚΕ!   Ως πότε θα το ανεχτούμε; Δεν πάει άλλο!                                                                                             

Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις