Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η επανεκκίνηση της εστίασης στην Αχαΐα- 100 καταστήματα δεν αντέχουν να ανοίξουν τη Δευτέρα

Η επανεκκίνηση της εστίασης στην Αχαΐα- ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ικανοποιημένοι από την κίνηση στα παραλιακά take away οι καταστηματάρχες το Σαββατοκύριακο

Θετική ήταν η αποτίμηση του τζίρου των παραλιακών καταστημάτων εστίασης, το Σαββατοκύριακο.

Η ακτογραμμή της Αχαΐας γέμισε με λουόμενους που ήθελαν να πάρουν ανάσα δροσιάς με τους καταστηματάρχες που δούλευαν με take away να αισιοδοξούν.

«Ο τζίρος σε καμία περίπτωση δεν ήταν ο αντίστοιχος με πέρσι, την αντίστοιχη εποχή, όμως τα πρώτα δείγματα που έχουμε από αυτό το σαββατοκύριακο που τα μαγαζιά λειτούργησαν χωρίς ξαπλώστρες και service, είναι σίγουρα θετικά. Αποδείχθηκε ότι ο κόσμος ήθελε να βγει μετά από μία μακρά περίοδο καραντίνας» εξηγεί στο thebest.gr ο Σπύρος Στεργίου, Πρόεδρος Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας. Εξηγεί μάλιστα πώς αν τα μαγαζιά είχαν ανοίξει με την κανονική τους μορφή θα είχε αποφευχθεί ο συνωστισμός που τελικά δημιουργήθηκε ενώ από την άλλη πλευρά θα είχε σχηματιστεί καλύτερος τζίρος.

Η επέκταση των μαγαζιών στον αστικό ιστό της πόλης

Πυρετώδεις προετοιμασίες

Πλέον απομένει μία εβδομάδα μέχρι να ανοίξουν τα καταστήματα στην εστίαση και οι καταστηματάρχες που μέχρι τελευταία στιγμή περίμεναν τις αποφάσεις και τις οδηγίες της κυβέρνησης, τρέχουν για να προλάβουν.

Το θετικό, όπως εξήγησε ο κ. Σπύρος Στεργίου είναι ότι μετά τις αποφάσεις που πάρθηκαν σχετικά με τις επεκτάσεις των καταστημάτων στον αστικό ιστό της πόλης τα μαγαζιά γίνονται βιώσιμα.

«Αν και δεν θα έχουμε πλήρως τη χωρητικότητα που είχαμε, φτάνουμε σε μία της τάξεως του 70-80% πράγμα που σημαίνει ότι πλέον έχει νόημα να ανοίξουμε τα καταστήματα μας. Με τα αρχικά μέτρα, τις αποστάσεις και τη διάταξη που απαιτούνταν δεν υπήρχε καμία ελπίδα. Τώρα τα πράγματα είναι πιο αισιόδοξα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Να σημειώσουμε ότι η κτηματική υπηρεσία θα προχωρήσει με fast track τις άδειες των καταστημάτων.

Η εικόνα που θα δούμε στη Ρήγα Φεραίου

Τι θα γίνει στην Ρήγα Φεραίου

Στη Ρήγα Φεραίου τα πράγματα έχουν μία ιδιορρυθμία καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα επέκτασης των καταστημάτων. Δεν θα μπορούσαν φυσικά να μπουν τραπέζια και καρέκλες πάνω στον πεζόδρομο. Παρόλα αυτά τα μαγαζιά θα ανοίξουν.

«Πρόκειται για έναν πολυσύχναστο δρόμο και γι΄αυτό τα καταστήματα εκεί ποντάρουν πολύ στο take away, επομένως τα περισσότερα καταστήματα θα ανοίξουν με τη εικόνα του πεζόδρομου να είναι αυτή που γνωρίζουμε» λέει ο κ. Στεργίου τονίζοντας όμως ότι τα μαγαζιά αυτά θα λειτουργήσουν με λιγότερους υπαλλήλους.

Γεγονός είναι ότι η κάθε γειτονία έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Αφού ο Δήμος ενημερώσει για την κανονιστική τους καταστηματάρχες θα πρέπει να δοθεί λύση στην κάθε περιοχή χωρίς να εμποδίζεται η διέλευση από το κάθε σημείο.

Ιδιόρρυθμα είναι τα πράγματα και στην Ηφαίστου αφού από την μία ο χώρος είναι έτσι κι αλλιώς περιορισμένος και από την άλλη, οι φοιτητές, που κατά κύριο λόγο την επιλέγουν, είναι εκτός πόλης.

100 μαγαζιά δεν θα ανοίξουν ξανά

Τα λουκέτα

Παρά την αισιόδοξη πλευρά, πολλά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν θα ανοίξουν ξανά. Πρόκειται για 100 περίπου μαγαζιά από τα 3.000, στην Αχαΐα, που δεν θα ανοίξουν ξανά.

Πρόκειται για μαγαζιά που αυτή την περίοδο η κίνηση τους έπεφτε και που έχασαν μία ολόκληρη σεζόν που υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν κερδοφόρα. Πρόκειται επίσης για μαγαζιά που δεν κατάφεραν να βρουν το απαραίτητο κεφάλαιο επανεκκίνησης προκειμένου να λειτουργήσουν ξανά ή μαγαζιά που η θέση τους είναι τέτοια που δεν επιτρέπει την επέκταση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορούν εύκολα να βγάλουν τα έξοδα τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις